przez Księżycowa Kawa » 9 grudnia 2012, o 22:36
Tak jakoś przez przypadek w moje ręce trafiła "Tożsamość anioła" Zelman i zainteresowała mnie na tyle, że sięgnęłam również po "Bezsenność anioła" i "Grzechy anioła". Z jednej strony to nie jest nic szczególnego, raczej bajka, w której pojawia się całkiem spora dawka naiwności, lecz z drugiej dobrze i szybko to się czyta, nawet z pewną przyjemnością, chociaż "Grzechy anioła" są nieco irytujące, bo niby ona jest tym wiekowym aniołem, lecz zachowuje się bardziej jak rozhisteryzowana nastolatka (tzn. gdyby miała kilkanaście lat, to mogło być uzasadnione, a tak jakoś nie bardzo mnie to przekonuje) i to mi trochę przeszkadza, ale nie na tyle, aby przerwać lekturę. Poza tym było parę innych niedociągnięć, tyle że to niespecjalnie mnie drażniło. Aczkolwiek jej dyskusje z współlokatorem, Joshem były niezłe. I całkiem ciekawie wyszedł Gabriel.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot
"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.