Teraz jest 25 listopada 2024, o 09:57

Ciucholandia

Dom i okolice: nasi domownicy, kulinarne opowieści, dekorowanie, ciuchy, szycie i dzierganie, domowe ogrody

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 9 listopada 2012, o 23:37

Wiem co to znaczy, mam przyjaciółkę, która ma 35, 36 i większość swoich butów ma z 'dziecięcego' działu :bezradny:

Płaszczyk mi się bardzo podoba i to zaznaczenie tali, kołnierz też świetny, bo osobiście lubię kołnierze. :wink:

Buty boskie, kupiłabym sobie :hyhy:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez maddalena » 10 listopada 2012, o 00:15

buciki są bardzoooo, bardzoooo, bardzooo śliczne. Obcas wysoki, fakt ale i tak są bardzoooo..... śliczne :rotfl:
Oto miłość. Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem, a okazuje się, że czekali na siebie całe życie. O'Cangaceiro

Post przez Kasia » 10 listopada 2012, o 17:27

duzzza22 napisał(a):Wiem co to znaczy, mam przyjaciółkę, która ma 35, 36 i większość swoich butów ma z 'dziecięcego' działu :bezradny: :

...no ja też tak mam tyle, że szpilek tam nie kupię...

Post przez Duzzz » 10 listopada 2012, o 19:49

Zdaję sobie z tego sprawę i współczuję Ci kochana. A tam pewnie gdzie dostajesz to ceny są bardzo wysokie.

Patrzyłaś kiedyś na stronę szafa.pl tam znajoma często kupuje właśnie buty :hyhy:

His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Kasia » 11 listopada 2012, o 18:12

Ja się boję kupować buty z internetu. No wiesz jak nie zmierzysz to nie masz pewności, a szkoda kasy na odsyłanie i tak dalej.

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 11 listopada 2012, o 18:16

Moja koleżanka często mierzy w sklepie, a zamawia te same przez internet. Nieraz ma ogromną róznicę w cenie.
Obrazek

Post przez aralk » 11 listopada 2012, o 18:58

W Calzedonia za zakupy powyżej 150 czy 180 zł. dają trampki w prezencie. Przetestowałam wczoraj i faktycznie działa :)

Post przez Duzzz » 11 listopada 2012, o 19:47

Kasia napisał(a):Ja się boję kupować buty z internetu. No wiesz jak nie zmierzysz to nie masz pewności, a szkoda kasy na odsyłanie i tak dalej.

Właśnie na szafie jest łatwiej. Przynajmniej dla mnie i mojej przyjaciółki. Sprzedają je dziewczyny, które albo je miały raz na sobie albo kupiły nie takie jak trzeba, itd. W każdym razie jest bardzo dobrze się dogadać z odsyłką itp. Poza tym 'ona-sprzedająca' Ci zawsze może zmierzyć ile ma wkładka. Łatwiej jest wtedy jak Ci but pomierzy dopasować :wink:

Janka napisał(a):Moja koleżanka często mierzy w sklepie, a zamawia te same przez internet. Nieraz ma ogromną róznicę w cenie.

To jest też bardzo dobry sposób. Ja tak też od czasu do czasu robię. Patrzę w sklepie i ile tam kosztuje, a potem wrzucam dane butów na allegro i czasem idzie sporo taniej kupić :wink: Jeśli nie to kupuję w sklepie no i zależy jak jest jeszcze z gwarancją na dane buty. Z tym, że z gwarancjami wiadomo jak bywa. Najczęściej wychodzi, że to Ty źle buty nosiłaś :zalamka:

Post przez Janka » 11 listopada 2012, o 19:55

Ja tak zrobiłam z tenisówkami Adidasa. Okazały się tak genialne, że kupiłam drugą taką samą parę. Potem jedne z nich mi się zniszczyły (wylądowałam podczas oberwania chmury w błocku po pachy). Postanowiłam kupić trzecie takie same, a w sklepach już nie było. I wtedy właśnie ta koleżanka znalazła mi je w sieci za pół ceny.
Obrazek

Post przez Duzzz » 11 listopada 2012, o 20:31

Ta moja przyjaciółka kombinowała też z ubraniami. Głównie sukienki, bo tych ciągle potrzebowała, a ceny były dość spore jak brać pod uwagę te wieczorowe. Więc też w sklepie chodziła dopasowywała, a potem na allegro patrzyła czy może kupić taniej i czasem kupowała kilka w różnych kolorach za cenę jednej w sklepie :wink:

Podobnie obie robiłyśmy z kosmetykami. :rotfl:

Także Janko bardzo dobra metoda ^_^ A na tenisówki to muszę teraz zapolować, bo powinny być tańsze, a marzą mi się znowu białe. :P Kupujesz zawsze kilka par?

Post przez Janka » 11 listopada 2012, o 20:42

Pierwszy raz kupiłam kilka jednakowych par butów. One były tak genialne, że musiałam. Do wyboru były czarne, szare i beżowe. Ja mam 3 razy szare.
Wcześniej przy japonkach mi się to tylko zdarzało i przy kapciach.

Zdarzało mi się już kupować dokładnie takie same ciuchy w różnych kolorach.
Moje rekordy to np. 9 par jednakowych dżinsów kupionych w czasie 5 miesięcy. Mam długie nogi, już się skarżyłam. Muszę chwytać takie okazje, bo następna może się długo nie powtórzyć. Wtedy po kupieniu tych 9 jednakowych par (khaki, białe, czarne, pink, granatowe, jasnoszare, ciemnoszare, bordo, fioletowe) przez ponad dwa lata nie znalazłam żadnych innych pasujących.
Często mam bejziki-sweterki lub T-shirty jednakowe, tylko w różnych kolorach. Jak coś pasuje i dobrze się w tym czuję, to lecę hurtem. Ostatnio nawet robiłam zdjęcie moim T-shirtom, bo ładnie wyglądały razem jak tęcza (tylko tęcza ma 7 kolorów, a ja pewnie ponad 20).
Obrazek

Post przez Lorelei » 11 listopada 2012, o 22:01

Janko, świetna jesteś :hyhy:
Ja też mam szwajkę 36 i jeszcze nie zdarzyło mi się butów dziecięcych kupować :hyhy:
A szpilki do tych na zdjęciu mam podobne, tylko, że siwe :hyhy:

Post przez maddalena » 12 listopada 2012, o 16:50

Moja koleżanka, mierzy buty w sklepie a później kupuje. Chociaż ostatnia, kupiła bez mierzenia, bo nie było.

Dziewczyny muszę pochwalić się... kupiłam, śliczny, cudowny, piękny zielony płaszcz. Odcień zieleni taki o jakim marzyłam, przy wyborze płaszcza. :bigeyes: :adore: :bigeyes: :adore:
Oto miłość. Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem, a okazuje się, że czekali na siebie całe życie. O'Cangaceiro

Post przez aralk » 12 listopada 2012, o 20:14

prosimy o okazanie :)

ja dzisiaj torbę zanabyłam :D

Post przez Alias » 12 listopada 2012, o 20:23

No to pokazywać ;), i torbę i płaszczyk.
“I always knew I would fall in love with you, but you were never supposed to love me back"

Post przez maddalena » 13 listopada 2012, o 15:23

Pokaże płaszczyk jak znajdę chwilkę czasu na cyknięcie zdjęcie.
Spróbuje dzisiaj po pracy.

Post przez Lorelei » 13 listopada 2012, o 19:43

To jak się chwalicie to się pochwalę, że dwie pary spodni kupiłam :hyhy:

Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...

Post przez Jadzia » 13 listopada 2012, o 23:29

A ja muszę kupić kilka koszulek i wcale nie mam ochoty wydawać na to majątku w jakichś markowych sklepach, a najgorsze, że na targu sezon już chyba minął, bo się dzisiaj przeszłam, i tylko na dwóch stoiskach normalne t-shirty widziałam, i żadne mi się nie podobały... Do jakiegoś Leclerca czy czegoś takiego się będę chyba musiała przejechać, bo nie wiem gdzie indziej :bezradny:
Czytam romanse - mój blog z recenzjami. Recenzjami romansów, oczywiście.

Smoki były idealnym środkiem antykoncepcyjnym, ponieważ raz skonsumowana dziewica już nigdy nie była płodna.

ObrazekObrazek
by Agrest

Post przez maddalena » 27 listopada 2012, o 19:42

Moj cudny :hyhy: płaszczyk. Na fotce nie wygląda atrakcyjnie ale na mnie wprost cudownie do kwadratu i jeszcze lepiej :P
Jestem skromna, nie ma co!
W realu kolor jest ładniejszy
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Ulubiona autorka/autor: Nalini Singh

Post przez Nocny Anioł » 27 listopada 2012, o 20:36

fajowy, podoba mi się
Obrazek
Nie jestem statystycznym Polakiem, lubię czytać książki

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 27 listopada 2012, o 21:53

hm... może być..xD ale jakby był niebieski... to byłby ładniejszy. :P
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez aralk » 27 listopada 2012, o 22:00

zieleń jest chyba teraz modna, sporo widać na mieście płaszczyków w zieleni

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 27 listopada 2012, o 22:10

hm... ja tam nie wiem co modne... i tak wszystko tylko w jednym kolorze kupuję. :zalamka:
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...

Post przez Jadzia » 27 listopada 2012, o 22:21

Ja nie wiem co modne, bo i tak kupuję to, co mi się podoba :hyhy:

Ale płaszczyk rzeczywiście fajny, taki prosty :)
Czytam romanse - mój blog z recenzjami. Recenzjami romansów, oczywiście.

Smoki były idealnym środkiem antykoncepcyjnym, ponieważ raz skonsumowana dziewica już nigdy nie była płodna.

ObrazekObrazek
by Agrest

Post przez Janka » 27 listopada 2012, o 23:20

LiaMort napisał(a):hm... może być..xD ale jakby był niebieski... to byłby ładniejszy. :P

Słusznie.
Dla mnie mógłby być też szary.

Zieleń do mojej szafy nie wejdzie nawet siłą.
Obrazek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pani Domu to Ja