olly3 napisał(a):Z Twojej wypowiedzi można odnieść wrażenie, że dla własnego kaprysu wymyślam sobie, co nazwę czytnikiem, a co tabletem czy odkurzaczem.
olly3 napisał(a):Wyraźnie podkreślałam we wszystkich komentarzach, że za czytnik uważam urządzenie w technologii e-papieru - tu chyba nikt nie ma wątpliwości o czym mówię.
olly3 napisał(a):Tak z czystej ciekawości, mogłabyś podać używaną przez siebie definicję czytnika i tabletu?
olly3 napisał(a):Tak, "czytniki" nie e-papierowe były pierwsze, ale się nie przyjęły, podobno również z tego względu, że taki rodzaj ekranu okazał się nie przystosowany do czytania książek. Jeśli chodzi o nazwę, to te pierwsze urządzenia określano jako electronic book, nie ereader [czytnik].
Dlaczego jeden parametr urządzenia jest dla Ciebie ważniejszy niż funkcje, które to urządzenie spełnia?
Jadzia napisał(a):Mam i jest cudny Zastanawiam się jak go nazwać
Fringilla napisał(a):hm, mam tez nadzieję, Janko, że nie obrażasz się za nazywanie ipada tabletem jak niektórzy subiektywiści markowi
Agrest napisał(a):Jadzia napisał(a):Mam i jest cudny Zastanawiam się jak go nazwać
To czekam/y na recenzję
Janka napisał(a):Edit:
Autor tego artykułu z linka podanego przez Fringillę źle przetłumaczył niemiecką informację.
Ten czytnik będzie rozprowadzany wyłącznie przez sklepy telefonii komórkowej, a można będzie go kupić tylko w sprzedaży wiązanej, podpisując umowę na nowy smartfon.
Fringilla napisał(a):ano właśnie... podejrzewam, że długo to nie potrwa i kwestia także przedłużających umowę...
ale koncepcja czegoś lekkiego z e-papierem to moim zdaniem właśnie to jeśli się porusza człowiek z laptopem/tabletem/smartfonem i tak.
Memory 4 GB. Number of books cached: Up to 5
Powrót do Czytamy i rozmawiamy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość