Tak, ja mam Vedie. Troszkę denerwuję mnie, że to tylko 7 h trzyma, ale już się przyzwyczaiłam. Ma wbudowane 4 GB pamięci flash, dla mnie to dużo. Muzyki na nim nie słuchałam, ale można. Film pokazowy jeden był wgrany, więc mogę stwierdzić, że obraz jest dobry, kolory też. Aha, jeśli dla Ciebie 6 giga to mało to można dołożyć kartę pamięci Mkro SDHC do 16 GB. Czyta książki zapisane w pdf, epub, txt, pdb, rtf, mobi, fb2, lrc, html. Do wyboru, do koloru. Możesz też łatwo przystosować stronę np. z pdf, tzn, że czytnik po wciśnięciu tego polecenia tak sformatuje plik, by było dobrze czytać. Minusem jest to, że za każdym razem jak włączasz dany tekst to musisz formatować od początku, ale to tylko 2 sekundy trwa, więc jest ok. Kolejnym minusem jest to, ze czytając w pdfie, gdy chcesz po włączeniu np. czytnika wrócić do danej książki to pokazuje numer strony na której skończyłeś, ale włącza ci się strona tytułowa i musisz sama przechodzić do danej strony. w formacie epub i mobi zapisuje się strona i jak wchodzisz w dany tekst to od razu wyswietla się strona na której skończyłeś. Jak jest w innych formatach nie wiem, bo nie używałam ich jeszcze. Aha, ten czytnik, nie ma połaczenia z internetem. Plusem jest to, że można przystosować jasność wyświetlacza. Ja zawsze czytam na przyciemnionym, bo oczy się tak nie męczą. Mam nadzieję, że pomogłam, jeśli miałabyś jeszcze jakieś pytania to z chęcią odpowiem