przez Duzzz » 5 września 2012, o 13:45
Lorelei napisał(a):Mój też się dziwi, po co ja książki kupuję
Ale nie chce czytać, już mu parę razy podsuwałam
Za to jak koleżance pożyczyłam, to jej chłop się do książek przyssał
Wyobrażam sobie
Mój znosi tylko te pikantniejsze fragmenty i zabawne, a przed sentymentalnymi ucieka jakby się kurzyło
wiedzmaSol napisał(a):Duz, to jest dobrze
Browna też lubię, a jak dwie osoby czytają te same książki to już łatwiej zbierać jest.
Tak też się dzieje
Browna kiedyś kupiliśmy podwójnie i jedno na szczęście zachowało paragon i można było zwrócić
wiedzmaSol napisał(a):Pewnie że rodzice zaszczepili. Ciężko jest tak samej z siebie się wziąć, tak jak teraz moja mama narzeka że dzieciom rodzice raczej nie czytają to dzieciaki nie wiedzą że to fajne.
Dobrze nam było jak chrzestna miała tę księgarnię
zwłaszcza za czasów dawnych gdy książki dobre chodziły tylko spod lady bo księgarnia dostawała np 5 sztuk.
Moi rodzice we mnie tego nie zaszczepili, ale za to nie ograniczali mi tego. Tata widział, że kupowałam książki, ale nie narzekał na ilość, bo nie widział ile pudeł stoi pod łóżkiem albo na strychu, mama przymykała oko jesli nie musiała ich 'odkurzać', pakować i wynosić. Więc całkiem znośnie było.
Jeśli chodzi o czytanie dzieciom to moi rodzice nam ( mi i siostrze) nie czytali. Nie czytano nam bajek na dobranoc
Moi rodzice oboje pochodzą ze wsi, u nich w domach taki zwyczaj nie obowiązywał, moja mama była najmłodsza z rodzeństwa i tak naprawdę to co umie i umiała pochodzi od niej samej, gdyż w domu tego od niej nie wymagano. Jedno mogę powiedzieć o moich rodzicach to to, że jak już zaczęła któraś umiejętność czytania to podsuwali nam jakieś książki i same nadrabiałyśmy te braki
W domu były ze 4 półki z książkami. Gdzie były typowe tytuły. Póki oczywiście ja się nie wzięłam za zbieranie. Mój tato nie czyta, moja mama też nie
Ja nadrabiam za całą rodzinę.
Siostra jakoś też niegranie się do czytania
“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise
“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise
“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise