Kawka napisał(a):Madd - fryzurka fajna, ale wydaje mi się, że bez grzywki straci swój urok.
Miałam do niedawna taką i bez grzywki tego się nie da. Wygląda głupio z przedziałkiem na boku i bardzo głupio z przedziałkiem po środku.
Janka napisał(a):Kawka napisał(a):Madd - fryzurka fajna, ale wydaje mi się, że bez grzywki straci swój urok.
Miałam do niedawna taką i bez grzywki tego się nie da. Wygląda głupio z przedziałkiem na boku i bardzo głupio z przedziałkiem po środku.
duzzza22 napisał(a):Może stosowanie miejscowe odżywki na noc. To znaczy włosy w kucyk jeśli się da potem odżywka, maseczka, balsam, co tam w sumie macie nałożyć na te końce i zawinąć w coś(czepek czy mały ręcznik) potem opleść gumką(jakimś sznurkiem, aby dało się w tym spać i nie zgubić) i zostawić na całą noc i rano porządnie zmyć. Odżywki czy inne specyfiki nawilżające nie działają jak to jest po 15 minutach tak naprawdę powinno się je zostawiać na dłuższy czas i np. otulić ciepłym ręcznikiem. Od 1,5 do 2 h. Z czym, że 'profesjonaliści' polecają takie nocne nawilżanie. Dowiedziałam się od jednej zaprzyjaźnionej fryzjerki. Coś takiego robię obecnie raz w miesiącu i włosy dobrze wyglądają. Mam specyfikę identyczną jak Ty Alias, ale odkąd tak robię jakoś idzie to znieść i włosy są bardzo delikatne, jedwabiste. Zresztą kiedyś o tym chyba mówiłam
Co do tych 'ulizań' to ja uwielbiam wręcz kocham szampon pantene aqua light. Nie obciąża włosów, a unosi, jest bardzo miłe uczucie. No i mój problem z 'ulizaniami' się skończył
Edit:maddalena napisał(a):duzzza22 napisał(a):Ewo to znaczy, że zmiana zadowalająca Ja już mam ponad połowę gdzieś 3/4 i tez zastanawiam się czy nie ciąć do ramion Jedni mówią tnij a drudzy niech Cię ręka nie swędzi.
Mam taką samą długość. Myślałam o obcięciu ale jakoś mi szkoda.
Kiedyś miałam wycieniowane ale gdy zrobiłam warkocz to wygladało jakbym miała mysi cieniutki ogonek, dlatego teraz nie cieniuje od ponad roku. Właśnie dzisiaj koleżanka doradziła mi żebym zrobiła coś takiego:
http://www.google.pl/imgres?q=fryzury+n ... QBw&zoom=1
Myślałam bez grzywki. Ładna fryzura ale... ten mysi ogonek. Dzięki temu, że nie cieniuje, moje włosy wyglądaj na grubsze
Madd fryzurka bardzo fajna. I grzywka rzeczywiście jakoś tak nie bardzo, ale cięcie bardzo fajne. Ja miałam większe cięcie w ubiegłym roku 1 września Skróciłam do ramion i wycieniowałam, od tamtego czas raz podcinane miałam końcówki i też jakoś mi się teraz nie widziało cieniowanie. Ładnie się układają gdy je wiążę w 'boczny' kucyk. Zrobiło się już ich więcej i wygląda to przyzwoicie. Myślę teraz o cięciu, które wyrówna mi włosy czyli chciałabym, żeby cięcie było prosto. Nie wiem jednak czy się na to zdecyduję, bo mam 'pućkową' twarz.
Agrest napisał(a):Alias, przy podobnym typie włosów odpowiadał mi szampon Ducray Extra Doux. Niestety tani to on nie jest, ale za to stosunkowo wydajny (tyle że ja mam raczej krótkie włosy )
maddalena napisał(a):Janka napisał(a):Kawka napisał(a):Madd - fryzurka fajna, ale wydaje mi się, że bez grzywki straci swój urok.
Myślałam, żeby zamiast grzywki zrobić cięcie poniżej brody ale sama nie wiem.
Mam pytanie, gdy stosujesz go często to po pewnym czasie nie traci swojego efektu? Mam tak, ze na początku to każdy szampon daje fajne efekty ale później moje włosy się przyzwyczają nawet jak na zmianę stosuje 2 bądź 3.
Janka napisał(a):Są też twarze, do których grzywka zupełnie nie pasuje. Moja została stworzona do grzywki, a ciągle mnie korci, żeby nie mieć (i często nie miewam).
Też tak myślę ale i tak wypróbuje.Agrest napisał(a):Mam pytanie, gdy stosujesz go często to po pewnym czasie nie traci swojego efektu? Mam tak, ze na początku to każdy szampon daje fajne efekty ale później moje włosy się przyzwyczają nawet jak na zmianę stosuje 2 bądź 3.
Czy ja wiem, bez jakichś dramatycznych spadków Z tym, że na mnie nie wszystkie dobrze działają
Ale to u mnie, a u ciebie może być zupełnie inaczej (i duża szanse, że będzie, skoro masz tak ze wszystkimi szamponami).
Janka napisał(a):A żebym to ja wiedziała, jak mam swoją twarz opisać!
Z włosami zaczesanymi całkiem do góry mam owalną. Ale na pewno nie pociągłą.
Do fryzur z przedziałkiem na środku mam za niskie czoło. Mogę całkiem odsłonić lub całkiem zakryć (do oczu), na pewno nie mogę firanek robić po bokach. Do połowy czoła też nie mogę obciąć. Jak nie mam grzywki, to muszę robić przedziałek na boku, żebym wyglądała ładnie.
Powrót do Kącik Porad Wszelakich
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości