Teraz jest 24 listopada 2024, o 05:59

O pielęgnacji i stylizacji włosów

Zdrowie, pielęgnacja, edukacja, zakupy, podróże

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 24 sierpnia 2012, o 19:59

Kawka napisał(a):Madd - fryzurka fajna, ale wydaje mi się, że bez grzywki straci swój urok.

Miałam do niedawna taką i bez grzywki tego się nie da. Wygląda głupio z przedziałkiem na boku i bardzo głupio z przedziałkiem po środku.
Obrazek

Post przez Agrest » 24 sierpnia 2012, o 22:08

Alias, przy podobnym typie włosów odpowiadał mi szampon Ducray Extra Doux. Niestety tani to on nie jest, ale za to stosunkowo wydajny (tyle że ja mam raczej krótkie włosy ;) )

Obrazek
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Post przez aralk » 24 sierpnia 2012, o 22:32

te szampony mojej rodzinie życie ratują, a włosy na pewno :)
ale fakt, drogie, ale wydajne :)
i dobre :)

Post przez Alias » 24 sierpnia 2012, o 23:01

Agrest napisał(a):Alias, przy podobnym typie włosów odpowiadał mi szampon Ducray Extra Doux. Niestety tani to on nie jest, ale za to stosunkowo wydajny (tyle że ja mam raczej krótkie włosy ;) )

Obrazek

Dzięki Agrest, zaraz sprawdzę czy u mnie można go dostać.

Post przez maddalena » 27 sierpnia 2012, o 10:25

Janka napisał(a):
Kawka napisał(a):Madd - fryzurka fajna, ale wydaje mi się, że bez grzywki straci swój urok.

Miałam do niedawna taką i bez grzywki tego się nie da. Wygląda głupio z przedziałkiem na boku i bardzo głupio z przedziałkiem po środku.

Myślałam, żeby zamiast grzywki zrobić cięcie poniżej brody ale sama nie wiem.
Co do lakierów, to nie jestem im przeciwna ani za nimi nie przepadam ale spróbuje.
Czego kobieta nie zrobi dla ładnego wyglądu

duzzza22 napisał(a):Może stosowanie miejscowe odżywki na noc. :mysli: To znaczy włosy w kucyk jeśli się da potem odżywka, maseczka, balsam, co tam w sumie macie nałożyć na te końce i zawinąć w coś(czepek czy mały ręcznik) potem opleść gumką(jakimś sznurkiem, aby dało się w tym spać i nie zgubić) i zostawić na całą noc i rano porządnie zmyć. Odżywki czy inne specyfiki nawilżające nie działają jak to jest po 15 minutach tak naprawdę powinno się je zostawiać na dłuższy czas i np. otulić ciepłym ręcznikiem. Od 1,5 do 2 h. Z czym, że 'profesjonaliści' polecają takie nocne nawilżanie. Dowiedziałam się od jednej zaprzyjaźnionej fryzjerki. :hyhy: Coś takiego robię obecnie raz w miesiącu i włosy dobrze wyglądają. Mam specyfikę identyczną jak Ty Alias, ale odkąd tak robię jakoś idzie to znieść i włosy są bardzo delikatne, jedwabiste. ^_^ Zresztą kiedyś o tym chyba mówiłam :mysli:

Co do tych 'ulizań' to ja uwielbiam wręcz kocham szampon pantene aqua light. Nie obciąża włosów, a unosi, jest bardzo miłe uczucie. No i mój problem z 'ulizaniami' się skończył :hyhy:
Obrazek

Edit:
maddalena napisał(a):
duzzza22 napisał(a):Ewo to znaczy, że zmiana zadowalająca :wink: Ja już mam ponad połowę gdzieś 3/4 i tez zastanawiam się czy nie ciąć do ramion :hyhy: Jedni mówią tnij a drudzy niech Cię ręka nie swędzi. :hahaha:

Mam taką samą długość. Myślałam o obcięciu ale jakoś mi szkoda.
Kiedyś miałam wycieniowane ale gdy zrobiłam warkocz to wygladało jakbym miała mysi cieniutki ogonek, dlatego teraz nie cieniuje od ponad roku. Właśnie dzisiaj koleżanka doradziła mi żebym zrobiła coś takiego:
http://www.google.pl/imgres?q=fryzury+n ... QBw&zoom=1

Myślałam bez grzywki. Ładna fryzura :adore: ale... ten mysi ogonek. Dzięki temu, że nie cieniuje, moje włosy wyglądaj na grubsze

Madd fryzurka bardzo fajna. :P I grzywka rzeczywiście jakoś tak nie bardzo, ale cięcie bardzo fajne. Ja miałam większe cięcie w ubiegłym roku 1 września :hyhy: Skróciłam do ramion i wycieniowałam, od tamtego czas raz podcinane miałam końcówki i też jakoś mi się teraz nie widziało cieniowanie. Ładnie się układają gdy je wiążę w 'boczny' kucyk. Zrobiło się już ich więcej i wygląda to przyzwoicie. :P Myślę teraz o cięciu, które wyrówna mi włosy czyli chciałabym, żeby cięcie było prosto. :mysli: Nie wiem jednak czy się na to zdecyduję, bo mam 'pućkową' twarz. :zalamka:

Ciekawy sposób, wypróbuje.

Agrest napisał(a):Alias, przy podobnym typie włosów odpowiadał mi szampon Ducray Extra Doux. Niestety tani to on nie jest, ale za to stosunkowo wydajny (tyle że ja mam raczej krótkie włosy ;) )

Obrazek

Mam pytanie, gdy stosujesz go często to po pewnym czasie nie traci swojego efektu? Mam tak, ze na początku to każdy szampon daje fajne efekty ale później moje włosy się przyzwyczają nawet jak na zmianę stosuje 2 bądź 3.
Oto miłość. Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem, a okazuje się, że czekali na siebie całe życie. O'Cangaceiro

Post przez Janka » 27 sierpnia 2012, o 10:34

maddalena napisał(a):
Janka napisał(a):

Myślałam, żeby zamiast grzywki zrobić cięcie poniżej brody ale sama nie wiem.

Możliwe, że to zależy od kształtu twarzy - u mnie się nie da, u Ciebie może dobrze wyjdzie.
Można obciąć do brody, a w razie czego, jednak dociąć też grzywkę.

Są też twarze, do których grzywka zupełnie nie pasuje. Moja została stworzona do grzywki, a ciągle mnie korci, żeby nie mieć (i często nie miewam).
Obrazek

Post przez Agrest » 27 sierpnia 2012, o 10:44

Mam pytanie, gdy stosujesz go często to po pewnym czasie nie traci swojego efektu? Mam tak, ze na początku to każdy szampon daje fajne efekty ale później moje włosy się przyzwyczają nawet jak na zmianę stosuje 2 bądź 3.

Czy ja wiem, bez jakichś dramatycznych spadków :mysli: Z tym, że na mnie nie wszystkie dobrze działają ;)

Ale to u mnie, a u ciebie może być zupełnie inaczej (i duża szanse, że będzie, skoro masz tak ze wszystkimi szamponami).

Uważam, że to dobry szampon, zwłaszcza jak się go stosuje zgodnie z instrukcją (trzymać kilka minut na głowie ze szczególnym uwzględnieniem skóry nim się spłucze), ale to jest tak indywidualne, że każde polecenie to strzał w ciemno :bezradny:
Ostatnio edytowano 27 sierpnia 2012, o 10:50 przez Agrest, łącznie edytowano 1 raz
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Post przez maddalena » 27 sierpnia 2012, o 10:49

Janka napisał(a):Są też twarze, do których grzywka zupełnie nie pasuje. Moja została stworzona do grzywki, a ciągle mnie korci, żeby nie mieć (i często nie miewam).

Tak z ciekawości, jaki Masz kształt twarzy?

Agrest napisał(a):

Czy ja wiem, bez jakichś dramatycznych spadków :mysli: Z tym, że na mnie nie wszystkie dobrze działają ;)

Ale to u mnie, a u ciebie może być zupełnie inaczej (i duża szanse, że będzie, skoro masz tak ze wszystkimi szamponami).
Też tak myślę ale i tak wypróbuje.
Oto miłość. Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem, a okazuje się, że czekali na siebie całe życie. O'Cangaceiro

Post przez Lorelei » 27 sierpnia 2012, o 10:58

Janko, moja twarz też potrzebuje grzywki :hyhy:
Madd, ja mam pociągłą czy jakoś tak to się na twarz mówi :evillaugh:

Post przez maddalena » 27 sierpnia 2012, o 11:00

Ja także :zalamka:

Post przez Janka » 27 sierpnia 2012, o 11:50

A żebym to ja wiedziała, jak mam swoją twarz opisać!
Z włosami zaczesanymi całkiem do góry mam owalną. Ale na pewno nie pociągłą.
Do fryzur z przedziałkiem na środku mam za niskie czoło. Mogę całkiem odsłonić lub całkiem zakryć (do oczu), na pewno nie mogę firanek robić po bokach. Do połowy czoła też nie mogę obciąć. Jak nie mam grzywki, to muszę robić przedziałek na boku, żebym wyglądała ładnie.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Barbara Kwarc

Post przez bandit » 27 sierpnia 2012, o 12:09

Janka napisał(a):A żebym to ja wiedziała, jak mam swoją twarz opisać!
Z włosami zaczesanymi całkiem do góry mam owalną. Ale na pewno nie pociągłą.
Do fryzur z przedziałkiem na środku mam za niskie czoło. Mogę całkiem odsłonić lub całkiem zakryć (do oczu), na pewno nie mogę firanek robić po bokach. Do połowy czoła też nie mogę obciąć. Jak nie mam grzywki, to muszę robić przedziałek na boku, żebym wyglądała ładnie.

No jak to nie wiesz jak, jajowata, owalna, prostokątna jak kalisz etc etc. :lol: :wink:

Post przez Janka » 27 sierpnia 2012, o 12:33

bandit napisał(a):No jak to nie wiesz jak, jajowata, owalna, prostokątna jak kalisz etc etc. :lol: :wink:

Dzięki za pomoc, co ja bym bez Ciebie zrobiła!
Obrazek

Post przez maddalena » 27 sierpnia 2012, o 12:43

Z tego co napisałaś, wygląda na połączenie pociągłej z owalną ( jak to jest fachowo, nie wiem).
Mam tak samo, gdy przytyje (czyli dość często) :hahaha:

Post przez Alias » 27 sierpnia 2012, o 14:55

Wyczaiłam ten szampon. Faktycznie, cena powala, ale chyba się skuszę :)

Post przez Agrest » 27 sierpnia 2012, o 15:18

Schowaj przed resztą rodziny i sama używaj :hyhy:
Duża butelka ma pompkę, co imho pomaga w rozsądnym dawkowaniu.

Emily Byrd Starr

Post przez maddalena » 27 sierpnia 2012, o 16:15

Alias napisał(a):Wyczaiłam ten szampon. Faktycznie, cena powala, ale chyba się skuszę :)

Jak bardzo powala?

Post przez Alias » 27 sierpnia 2012, o 17:22

W przeliczeniu niecałe 80 zł. wychodzi, bardziej opłaca się kupić 2 szt.
Może w PL taniej ;)

Post przez Agrest » 27 sierpnia 2012, o 17:55

Taniej, ale i tak sporo, jak na szampon ;)
http://www.skapiec.pl/site/cat/116/comp/223725

Emily Byrd Starr

Post przez maddalena » 28 sierpnia 2012, o 10:34

Alias napisał(a):W przeliczeniu niecałe 80 zł. wychodzi, bardziej opłaca się kupić 2 szt.
Może w PL taniej ;)

O kurczaczki!
W L. jest tania apteka, może dostane :mysli:

Post przez Alias » 30 sierpnia 2012, o 10:42

Powyżej masz linka od Agrest. Jak widać, jest taniej ;)

Post przez maddalena » 30 sierpnia 2012, o 13:12

Jestem po matki boskiej pieniężnej więc przejdę się do tej apteki, jeśli tam będzie drożej to kupie przez internet

Post przez aralk » 30 sierpnia 2012, o 15:23

od jakiegoś czasu używam produktów Biovax, a dzisiaj kupiłam zestaw:
Obrazek
Obrazek
Jestem bardzo ciekawa, bo to od nich co do tej pory używałam sprawdzało się bardzo :)

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 30 sierpnia 2012, o 15:34

Aralk, jak trochę poużywasz, daj proszę znać czy działają faktycznie przeciwko wypadaniu.
I jakbyś jeszcze mogła podać cenę tego specyfiku byłabym bardzo wdzięczna ;)

szukam idealnego środka na wzmocnienie włosów, ale jak na razie to wszystko jest pic na wodę.
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez aralk » 30 sierpnia 2012, o 15:52

Kiedyś używałam tego szamponu i byłam z niego zadowolona. Zauważyłam, że mniej wypadało. Tylko, że one nie każdemu się podobają, ponieważ bardzo niewiele się pienią. Nie mają w sobie tych wszystkich paskudztw. Po pewnym czasie przerwałam, a dzisiaj kupiłam ponownie taki zestaw. Zobaczymy.
Ja u mnie widziałam tylko w aptekach. Szampon pewnie podchodzi pod 20 zł, tylko, że one są w opakowaniach 150 ml i nie należą do najwydajniejszych. Dzisiaj zapłaciłam prawie 40 zł za te dwa produkty, ale w necie na pewno jest taniej.
Zajrzyj na ich STRONĘ może coś wpadnie ci w oko :)

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kącik Porad Wszelakich