przez ewa.p » 29 lipca 2012, o 22:16
Szukam książki,a tradycyjnie nie pamiętam tytułu.Zaczyna się historią dziewczyny wychowywanej tylko przez matkę w Paryżu.Jest wojna.Dziewczyna przyjaźni się z chłopcem z sąsiedztwa.Po wojnie między nimi zaczyna sie miłość,on chce zostac lekarzem,wyjeżdża do Stanów Zjednoczonych na staż(chyba).W Stanach mieszka ojciec dziewczyny,z drugą córką,którą dostał po rozwodzie z żoną.Siostry dotychczas się nie spotykały,ta,która mieszkała w Paryżu nie wiedziała o tej drugiej,myslała,że ojciec nie żyje(?).Pamiętam że się w końcu spotykaja i ta Amerykanka jest strasznie zazdrosna o siostre i o jej relacje z ojcem(ojciec to chyba polityk).W każdym razie ta Amerykańska dziewczyna postanawia uwieśc narzeczonego siostry,przychodzi do niego do jego mieszkania,(gdy on jest po 48-godzinnym dyżurze prawie nieprzytomny ze zmęczenia) ubrana w ciuchy siostry i spryskana jej perfumami.później wmawia chłopakowi że jest z nim w ciąży i zmusza go do ślubu.Więcej nie pamiętam,tyle,że to raczej dłuższa książka była,na pewno nie żaden hq
________________***________________
Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.