no dobra, wczoraj przyszedł mój nowy
kindel i zaczynam się powoli wkurzać bo nie pamiętam, żebym z moim wcześniejszym miała takie problemy (małe ale i tak wkurzające). Po odbiorze tylko go podładowałam i sprawdziłam czy działa, gdzieś około 1 nad ranem stwierdziłam, że załaduję sobie kilka książek, żeby poczytać do spania. Najpierw próbowałam przez
kindla w zarchiwizowanych pozycjach ściągnąć prze wi-fi i mimo, że miałam dostęp do internetu cały czas pojawiał mi się komunikat, że nie może teraz nawiązać połączenia, mam sprawdzić czy takie połączenie jest dostępne i jeżeli problem się będzie powtarzał zresetować
kindla przez taką opcję w menu ustawień. Zresetowałam i nadal było to samo, no to włączyłam kompa i stwierdziłam, że załaduję sobie ebooki, które ściągnęłam na
kindle na kompa (bo mój
kindle był zepsuty a nowego jeszcze nie kupiłam). Wrzuciłam kilka pozycji przez kabel usb i pokazało je również na
kindlu ale jakież było moje zaskoczenie, kiedy nie chciało ich otworzyć, przy każdej próbie pojawiała mi się informacja, że załadowana pozycja należy do innego użytkownika i jeśli chcę ją przeczytać powinnam ja sobie na amazonie zakupić, no myślałam, że mnie szlag na miejscu trafi. Znowu włączyłam kompa i weszłam na listę zakupionych przeze mnie ebooków na amazonie i tam w opcji książki ponownie ściągnęłam na kompa ale tym razem z przeznaczeniem na mój nowy kindle2, załadowałam przez kabel i tym razem mogłam otworzyć na
kindlu a że mi niestety trochę na tym zeszło to już nawet nic nie zaczynałam tylko poszłam spać. Dzisiaj rano weszłam w zarchiwizowane pozycję i ściągnęłam 2 przypadkowe dla sprawdzenia i się udało, przed kilkoma minutami chciałam wysłać z konta na amazonie kilka innych pozycji na
kindla przez wi-fi i znowu pojawia mi się ten sam komunikat co poprzednio o niemożności połączenia - dlaczego ja mam zawsze takiego pecha, no dlaczego