Teraz jest 25 listopada 2024, o 15:44

Sport

Gdzie możecie gadać, o czym tylko Wam się podoba, a na co nie ma miejsca w innych działach?
Tutaj!

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 8 sierpnia 2012, o 22:33

Właśnie. Jak na ponad 200 sportowców tylko 8 medali, z czego większość brązowa. Coś tu nie gra.
http://www.radiocentrum.pl

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Ulubiona autorka/autor: Anne Bishop

Post przez Tsuki » 8 sierpnia 2012, o 22:35

Buuuu... :cry2: Serce mnie boli. Szkoda mi bardzo chłopaków. Tacy byli podekscytowani tymi Igrzyskami i mieli niepowtarzalną szansę, a tu coś się nam zacięło... Boję się, że presji nie wytrzymali, bo to niemożliwe, żeby taka drużyna w ciągu 3 tygodni przestała grać swoją siatkówkę... Może to też wina tego grania co drugi dzień. Jak to Bartman powiedział, to nie jest dla nich normalny rytm gry i do niego trzeba się przyzwyczaić... A z resztą to teraz mało ważne. Trzeba to przełknąć i szykować się na przyszły rok. ;)
Tylko dziennikarze mnie wkurzyli. Jeden turniej słabiej zagrali i już psy na nich wieszają. Komentatorzy z pretensją mówiący, że żal im kibiców. Tak jakby chłopaki specjalnie przegrali te mecze, a to oni włożyli w to najwięcej serca i wysiłku. Ten co przeprowadzał wywiady ciągłe wypominanie przegranego meczu z Australią, bo wtedy byśmy zagrali ze "słabszymi" Niemcami. Szkoda tylko, że ci Niemcy wyrzucili z turnieju obrońców tytułu i srebrnych medalistów tegorocznej Ligi Światowej... :? No i ta kobieta w studio. :mur: Jak zwykle przegraliśmy(!). Jakie jak zwykle, a ostatnie cztery medale to niby kto zdobył?! Bo co 4 lata słyszymy to samo, to niech sama sobie wyjdzie na boisko i zagra jak jest taka mądra. Wkurzyłam się! :evil:
Może czepiam się szczegółów, ale nie znoszę jak po jednej przegranej wiesza się psy na sportowcach. Może to i jest najważniejsza impreza w czteroleciu, ale założę się, że nikt tak bardzo nie żałuje jak sami zawodnicy tej przegranej. Wrrr...
Aby poznać wartość jednego roku, zapytaj studentów, którzy oblali egzamin wstępny.
Aby poznać wartość jednego miesiąca, zapytaj matki, która urodziła wcześniaka.
Aby poznać wartość jednego tygodnia, zapytaj wydawcę tygodnika.
Aby poznać wartość jednej godziny, zapytaj zakochanych, którzy czekają na to, aby się zobaczyć.
Aby poznać wartość jednej minuty, zapytaj ludzi, którzy przegapili swoją stację jadąc pociągiem.
Aby poznać wartość jednej sekundy, zapytaj kogoś, komu udało się uniknąć wypadku.
Aby poznać wartość jednej milisekundy, zapytaj kogoś, kto podczas Igrzysk Olimpijskich zdobył srebrny medal.
Wskazówki zegara będą wciąż odmierzać czas, dlatego też ceń każdą chwilę.
I traktuj dzień dzisiejszy jak największy dar, który został Ci ofiarowany.

"Yuuki"

Obrazek Obrazek Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 8 sierpnia 2012, o 22:44

Niemniej to nie był poziom jak zazwyczaj prezentuje nasza drużyna. Wydaje mi się, że psychika im siadła. Kurde, zawsze jak gramy z Ruskimi, obojętnie w co i o co, to mamy jakieś dziwne podejście, co się potem przekłada na grę. A poza tym sędzia (Holender) był wyjątkowo stronniczy. Co najmniej dwie sytuacje były, gdzie powinien być punkt dla Polski. Jakiś uprzedzony chyba. :bezradny:
http://www.radiocentrum.pl

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Post przez Tsuki » 8 sierpnia 2012, o 22:51

No niestety. Ja też się tego bałam patrząc na ich słabszą dyspozycję, że to kwestia psychiki. Chyba za bardzo chcieli. Jednak na Ligę Światową nie jechali jeszcze w roli faworytów... Co do Ryskich, to nie zawsze. :hyhy: W siatce udaje nam się z nami wygrywać, chociaż zawsze są to ciężkie mecze. Nawet daleko nie szukając, w ubiegłoroczny meczu o trzecie miejsce ME pokonaliśmy ich. ;) W ostatnich latach to z Brazylią nie umieliśmy wygrywać. Mogliśmy grac ze wszystkimi bezbłędnie, a z Brazylią przegrywaliśmy jeszcze przed wyjściem na boisko. W tym roku wygraliśmy z nimi 4 na 5 spotkań... Nie wiem, co jeszcze innego mogło się im stać, poza psychiką, ale trzeba to przełknąć. Większość z nich to młode chłopaki i śmiało dotrwają w reprezentacji do kolejnych IO, a wtedy będą może już bardziej doświadczeni ze stresem związanym z takim turniejem. ;)
Aby poznać wartość jednego roku, zapytaj studentów, którzy oblali egzamin wstępny.
Aby poznać wartość jednej godziny, zapytaj zakochanych, którzy czekają na to, aby się zobaczyć.
Aby poznać wartość jednej minuty, zapytaj ludzi, którzy przegapili swoją stację jadąc pociągiem.
Aby poznać wartość jednej sekundy, zapytaj kogoś, komu udało się uniknąć wypadku.
Aby poznać wartość jednej milisekundy, zapytaj kogoś, kto podczas Igrzysk Olimpijskich zdobył srebrny medal.

"Yuuki"

Obrazek Obrazek Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Garwood, Nora Roberts

Post przez ewajoanna23 » 8 sierpnia 2012, o 22:59

smutno mi :cry:

Ulubiona autorka/autor: Stephanie Laurens, Kerrelyn Sparks

Post przez Adrastea » 9 sierpnia 2012, o 10:07

Ja się mogę podpisać całościowo pod słowami Tsuki. Smutno mi chorobnie, ale na pewno nie tak jak im jest źle. Moim zdaniem zawiniła nagonka na nich. Wszyscy mówili, że są faworytami, że mają przywieźć złoto, że to że tamto. A przecież jednego to mobilizuje, a drugiego wykańcza psychicznie. Nie zapominajmy też o tym, że niektórzy z nich mieli kontuzje. A w ogóle to jeden mecz i od raz z nich robi się najgorszych? Co jest. Może za chwilę jeszcze trenera będą chcieli zmieniać? A wcześniejsze zasługi poszły w zapomnienie? To co wcześniej zostało wypracowane się nie liczy?
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Jayne Ann Krentz

Post przez Berenika » 9 sierpnia 2012, o 10:19

Masz rację, Adro - na igrzyskach sprawdza się zasada - im więcej się mówi o szansach na złoto, tym większa szansa na totalną kompromitację (przypadek Gruchały i Radwańskiej). Chłopaki teraz się muszą otrząsnąć i wziąć do roboty - mam nadzieję tylko, że nie zwolnią trenera, bo mimo tej porażki uważam, że jest świetnym fachowcem.
Obrazek

Post przez Adrastea » 9 sierpnia 2012, o 10:28

Dla mnie też trener jest odpowiednią osobą na odpowiednim stanowisku, ale niestety to nie my zarządzamy a związek, o którym lepiej nie mówić. :zalamka:
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...

Post przez Jadzia » 9 sierpnia 2012, o 11:45

Dwójka kobieca - Mikołajczyk i Naja właśnie wygrały brąz w kajakach :D :cheer:

I miejmy nadzieję, że PZPS jest mądrzejszą instytucją niż PZPN :P
Czytam romanse - mój blog z recenzjami. Recenzjami romansów, oczywiście.

Smoki były idealnym środkiem antykoncepcyjnym, ponieważ raz skonsumowana dziewica już nigdy nie była płodna.

ObrazekObrazek
by Agrest

Post przez Berenika » 9 sierpnia 2012, o 11:47

:cheer: Super :) :cheer:

Jadziu, miejmy nadzieję :D
Obrazek

Post przez Adrastea » 9 sierpnia 2012, o 12:07

Brawo dla dziewczyn :cheer: :cheer:
Miejmy nadzieje :smile:
Obrazek

Post przez Tsuki » 9 sierpnia 2012, o 21:12

Brawa dla kolejnych medalistek. :cheer:

Co do trenera siatkarzy, to wczoraj w studio mówili, że trener miał przedłużony kontrakt już przed Igrzyskami, więc jego pozycja raczej nie jest zagrożona, a poza tym PZPS już parę razy pokazał, że jest mądrzejszy od PZPN. ;) Ja w każdym razie liczę, że poprzednie imprezy nie pójdą w zapomnienie.
A tak a propos, czemu nikt nie krzyczy, że głupoty gadam. :wstyd: Przecież to nie Niemcy wyrzucili z turnieju USA tylko Włosi. Byłam tak zła na tych dziennikarzy, że coś mi się pomerdało. :P

"Yuuki"

Obrazek Obrazek Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Jo Putney,Kat Martin,Jude Deveraux,Sandra Brown

Post przez basik » 9 sierpnia 2012, o 21:22

brawka dla dziewczyn za kolejny brąz....a tak mało brakowało żeby przegrały

Post przez Berenika » 10 sierpnia 2012, o 12:28

Na razie kajakarze zakwalifikowali się do półfinałów.

Zobaczymy, co przyniesie dzień.

[edit:] Do finału weszła już tylko Marta Walczykiewicz.
Obrazek

Post przez Jadzia » 10 sierpnia 2012, o 21:49

Anita Włodarczyk zdobywa srebro w rzucie młotem! :cheer: :cheer: :cheer:

Smoki były idealnym środkiem antykoncepcyjnym, ponieważ raz skonsumowana dziewica już nigdy nie była płodna.

ObrazekObrazek
by Agrest

Post przez Adrastea » 10 sierpnia 2012, o 21:52

Brawo :cheer: :cheer: :cheer:
Obrazek

Post przez Berenika » 10 sierpnia 2012, o 21:52

Ano zdobyła :cheer: :cheer: :cheer:
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 10 sierpnia 2012, o 21:52

Super!!! :cheer: :cheer:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Berenika » 10 sierpnia 2012, o 22:16

I znowu emocje - Niemka oprotestowała wyniki, zobaczmy, co z tego wyjdzie.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 10 sierpnia 2012, o 23:03

brawo. :cheer:
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez Jadzia » 10 sierpnia 2012, o 23:48

Berenika napisał(a):I znowu emocje - Niemka oprotestowała wyniki, zobaczmy, co z tego wyjdzie.

Uznali jej, ale nie zmienia to pozycji naszej Anity :D

ObrazekObrazek
by Agrest

Post przez Berenika » 11 sierpnia 2012, o 09:18

Na szczęście. Sędziowanie w tym konkursie było co najmniej zastanawiające.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Jo Putney,Kat Martin,Jude Deveraux,Sandra Brown

Post przez basik » 11 sierpnia 2012, o 15:54

Jadzia napisał(a):Anita Włodarczyk zdobywa srebro w rzucie młotem! :cheer: :cheer: :cheer:

podobało mi się, że walczyła do końca :padam: i nie załamała sie jednym spalonym rzutem

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 12 sierpnia 2012, o 18:24

Finał w Siatkówce mężczyzn ze złotym medalem dla Rosji! Jaki to był mecz! :cheer: :cheer:

P.S. Wygrałam skrzynkę piwa :evillaugh:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Adrastea » 12 sierpnia 2012, o 18:31

Już myślałam, że Rosja przegra, przecież w 3 secie już prawie Brazylia (nie pomyliłam krajów? :hyhy: ) miała zwycięstwo w garści, a Jednak Rosjanie się podnieśli i zwyciężyli :]
Obrazek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do O wszystkim innym