Teraz jest 24 listopada 2024, o 06:01

O pielęgnacji i stylizacji włosów

Zdrowie, pielęgnacja, edukacja, zakupy, podróże

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 6 lipca 2012, o 16:27

kupiłam sobie wreszcie ten jedwab do włosów. Zobaczymy czy będą cuda, bo aktualnie rozczesuję i płaczę. Mam włosy za łopatki i chyba będę musiała ściąć jak mi nie pomoże bo sobie rady nie daję :smutny:
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez aralk » 6 lipca 2012, o 17:43

mocno kręcone masz włosy?

Post przez •Sol• » 6 lipca 2012, o 17:57

mam raczej fale, nie loczki, ale strasznie plączące. Rozczesanie bez szarpania jest niemożliwe mimo że zawsze używam odżywki.

Post przez aralk » 6 lipca 2012, o 18:27

to nie powinnaś mieć kłopotu, skoro na kudły kręcone mojego syna działa, długie kudły ;)

Post przez •Sol• » 6 lipca 2012, o 18:48

no to super ;)
teraz poczytałam jakieś recenzje że włosy się od tego uzależniają, że jak się nie użyje po jakimś czasie kuracji to włosy są bardziej szorstkie niż były wcześniej i w ogóle zawiera silikony i inne straszne rzeczy. No bomba, ale włosy uzależniają się od każdego kosmetyku a silikony są też w szamponach normalnych.
Chyba takie trochę strachy na lachy.

Post przez gmosia » 7 lipca 2012, o 09:16

ja używałam coś jedwabopodobnego, jak sobie blond pasemka robiłam, żeby dojść w miare naturalnie do jasnego blondu :mysli: strasznie miałam zniszczone włosy, a po tym sie tak nie plątały :hyhy:
teraz to wszystko szkodzi :czeka: najlepiej na łyso i po kłopocie :hahaha:
Obrazek Obrazek

Post przez •Sol• » 7 lipca 2012, o 10:39

Gmosiu, masz rację :P
Mój szampon ma napisane że jest bez silikonów, ale w składzie jakiś tam widnieje. Ma też alkohol wysuszający włosy,
Więc albo tak jak mówisz, na łyso, albo nie myć łba :P

Ulubiona autorka/autor: Diana Palmer :)

Post przez Levanda » 12 lipca 2012, o 10:37

Ja od jakiegoś roku jestem wierna Gliss Kur Liquid Sillk. Używam szamponu i odżywki i jestem zadowolona, bo po raz pierwszy nie mam kłopotów z rozdwajającymi się końcówkami :D
http://dlaschroniska.pl/ - pomóżcie zwierzaczkom!

Post przez •Sol• » 12 lipca 2012, o 11:28

Lev, to jest też coś z jedwabiem?
A wygładza ten kosmetyk? Bo u mnie najgorzej jest właśnie z tą sianowatością. Końcówki mi się jakoś nie rozdwajają ale właśnie siano które się nie rozczesuje.

Post przez aralk » 12 lipca 2012, o 12:09

Sol, a ty maski Wax używałaś?

Post przez •Sol• » 12 lipca 2012, o 13:35

Aralku, nie. Mam za sobą tylko testy wszelkich produktów L'Oreal, Matrix, Kerastase i Herbal essences. No i teraz jedwab Joanny, który sprawdza się nawet co drugie - trzecie mycie. W duecie z odżywką z Elseve.

Post przez Levanda » 12 lipca 2012, o 14:28

wiedzmaSol napisał(a):Lev, to jest też coś z jedwabiem?
A wygładza ten kosmetyk? Bo u mnie najgorzej jest właśnie z tą sianowatością. Końcówki mi się jakoś nie rozdwajają ale właśnie siano które się nie rozczesuje.

Tak, z jedwabiem.

Post przez aralk » 12 lipca 2012, o 16:51

wiedzmaSol napisał(a):Aralku, nie. Mam za sobą tylko testy wszelkich produktów L'Oreal, Matrix, Kerastase i Herbal essences. No i teraz jedwab Joanny, który sprawdza się nawet co drugie - trzecie mycie. W duecie z odżywką z Elseve.

Jadwabiu Joanny, ja nie polecałam. Moim zdaniem wart go kupić bo ma dobry aplikator, a potem uzupełnić tymi malutkimi z Rossmana :)
Spóbuj WAX'a. Tylko dokładnie jak jest w instrukcji, choć ja nawet dłużej trzymam. Male opakowanie nie jest zbyt drogie. A produkt skuteczny wielce.
Sol, a ty nie masz tego siana, po codziennym myciu i suszeniu?

Post przez •Sol• » 12 lipca 2012, o 17:36

Aralk, mówiłaś mi o jedwabiu ;) a że z Joanny to wzięłam bo tańszy i słyszałam inne opinie że dobry. Zobaczymy, używam go od niedawna i też nie za każdym razem.

Na razie skuteczne jest to co mam, wykończę, będę testować inne produkty. Zaczęłam myć głowę co drugi dzień a suszarki nie używam wcale. No może od wielkiego dzwonu zimą, ale tak to unikam.

Post przez Levanda » 8 sierpnia 2012, o 18:17

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 8 sierpnia 2012, o 19:41

Miałam fryz numer 2 :hyhy: No może podobny, bo niby 'long bob', ale z tyłu było krócej a z przodu szło dłużej :hyhy:
Obecnie jestem na etapie hmmm 6 i 11 :hahaha:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 8 sierpnia 2012, o 23:10

Zdjęcie nr 21 - Emma Watson - ona wygląda okropie w krótkich włosach. Ramiona ma teraz jak Pudzian. Zaburzyła sobie proporcje.

Jessie J - wygląda jakby miała sztucze włosy.

Najlepiej według mnie wyglądają: ta z "Przyjaciół", Księżna Catherine i Victoria - elegancko, twarzowo a fryzury wyglądają lekko i naturalnie.

Zresztą, średnia galeria. Nie było nic o Rihannie i jej ekstrawaganckim podgoleniu, które robiło furorę jakiś czas temu, Shakirze z blond trwałą, jaka potem stała się hitem sezonu, czy Lisie Left Eye Lopes, która zawsze zaskakiwała ciekwymi fryzurami. Nie było też wielu innych. Nie wspominając o meskich kutowych fryzach jak choćby Prince'a, Limahla, Michaela Jacksona czy Thomasa Andersa.
http://www.radiocentrum.pl

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Post przez maddalena » 23 sierpnia 2012, o 08:43

Levanda napisał(a):Ja od jakiegoś roku jestem wierna Gliss Kur Liquid Sillk. Używam szamponu i odżywki i jestem zadowolona, bo po raz pierwszy nie mam kłopotów z rozdwajającymi się końcówkami :D

Mam problem z rozdwajającymi się końcówkami, stosuje i naturalne metody, używałam jedwabiu, szamponów do tego celu i nic.
Mam pytanie a jak z przetłuszczaniem się włosów? Szybko? Obciąża włosy?
Koleżanka kiedyś mi doradzała, że te szampony, odżywki przeciw rozdwajającym się końcówkom obciążają włosy i wyglądają one nieciekawie.
Myje włosy, same z siebie szybko się przetłuszczają i są "przyklapnięte"
Oto miłość. Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem, a okazuje się, że czekali na siebie całe życie. O'Cangaceiro

Post przez maddalena » 24 sierpnia 2012, o 11:40

Napisze w odpowiednim, temacie.

Co myslicie, tylko bez grzywki o

http://www.google.pl/imgres?q=fryzury+n ... QBw&zoom=1
Oto miłość. Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem, a okazuje się, że czekali na siebie całe życie. O'Cangaceiro

Post przez Alias » 24 sierpnia 2012, o 11:49

Ja mam podobny problem co ty Mad, czyli przetłuszczjące się od skóry (potwornie) i wysuszone końce. W zasadzie nic mi nie pomaga. Zaraz po umyciu mam potworne siano, ale już wieczorem tego samego dnia wyglądają jak olejem polane (tak do połowy długości). Makabra.

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 24 sierpnia 2012, o 13:23

A ja mam metodę na przetłuszczające się włosy. Spryskuję je lakierem do włosów w dużej ilości. Nie wiem na czym to polega, ale pomaga. Lakier w jakiś sposób blokuje efekt przetłuszczających się włosów. Gdy mi się śpieszy, a poprzedniego dnia mocno spryskałam, to mogę bez problemu się ludziom na oczy pokazać bez świeżego mycia włosów.
Obrazek

Post przez Duzzz » 24 sierpnia 2012, o 13:43

Może stosowanie miejscowe odżywki na noc. :mysli: To znaczy włosy w kucyk jeśli się da potem odżywka, maseczka, balsam, co tam w sumie macie nałożyć na te końce i zawinąć w coś(czepek czy mały ręcznik) potem opleść gumką(jakimś sznurkiem, aby dało się w tym spać i nie zgubić) i zostawić na całą noc i rano porządnie zmyć. Odżywki czy inne specyfiki nawilżające nie działają jak to jest po 15 minutach tak naprawdę powinno się je zostawiać na dłuższy czas i np. otulić ciepłym ręcznikiem. Od 1,5 do 2 h. Z czym, że 'profesjonaliści' polecają takie nocne nawilżanie. Dowiedziałam się od jednej zaprzyjaźnionej fryzjerki. :hyhy: Coś takiego robię obecnie raz w miesiącu i włosy dobrze wyglądają. Mam specyfikę identyczną jak Ty Alias, ale odkąd tak robię jakoś idzie to znieść i włosy są bardzo delikatne, jedwabiste. ^_^ Zresztą kiedyś o tym chyba mówiłam :mysli:

Co do tych 'ulizań' to ja uwielbiam wręcz kocham szampon pantene aqua light. Nie obciąża włosów, a unosi, jest bardzo miłe uczucie. No i mój problem z 'ulizaniami' się skończył :hyhy:
Obrazek

Edit:
maddalena napisał(a):
duzzza22 napisał(a):Ewo to znaczy, że zmiana zadowalająca :wink: Ja już mam ponad połowę gdzieś 3/4 i tez zastanawiam się czy nie ciąć do ramion :hyhy: Jedni mówią tnij a drudzy niech Cię ręka nie swędzi. :hahaha:

Mam taką samą długość. Myślałam o obcięciu ale jakoś mi szkoda.
Kiedyś miałam wycieniowane ale gdy zrobiłam warkocz to wygladało jakbym miała mysi cieniutki ogonek, dlatego teraz nie cieniuje od ponad roku. Właśnie dzisiaj koleżanka doradziła mi żebym zrobiła coś takiego:
http://www.google.pl/imgres?q=fryzury+n ... QBw&zoom=1

Myślałam bez grzywki. Ładna fryzura :adore: ale... ten mysi ogonek. Dzięki temu, że nie cieniuje, moje włosy wyglądaj na grubsze

Madd fryzurka bardzo fajna. :P I grzywka rzeczywiście jakoś tak nie bardzo, ale cięcie bardzo fajne. Ja miałam większe cięcie w ubiegłym roku 1 września :hyhy: Skróciłam do ramion i wycieniowałam, od tamtego czas raz podcinane miałam końcówki i też jakoś mi się teraz nie widziało cieniowanie. Ładnie się układają gdy je wiążę w 'boczny' kucyk. Zrobiło się już ich więcej i wygląda to przyzwoicie. :P Myślę teraz o cięciu, które wyrówna mi włosy czyli chciałabym, żeby cięcie było prosto. :mysli: Nie wiem jednak czy się na to zdecyduję, bo mam 'pućkową' twarz. :zalamka:

His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Alias » 24 sierpnia 2012, o 14:20

Ten szampon Duz już zaliczyłam, również bez pozytywnych efektów :(

Co do metody z lakierem... Cóż ja ich w ogóle nie używam, nie toleruję. Jeszcze kiedyś może, jak miałam krótkie włosy, to czasami przemogłam się i popsikałam, ale teraz... odpada.

Post przez Duzzz » 24 sierpnia 2012, o 14:34

Ooo.. Widocznie inne zaawansowanie mi bardzo pomógł i używam go z dobrymi rezultatami. Popytam się znajomej co ona na takie wypadki poleca. A właściwie dwóch fryzjerki i 'maniaczki' kosmetykowej :hyhy:

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 24 sierpnia 2012, o 19:56

Madd - fryzurka fajna, ale wydaje mi się, że bez grzywki straci swój urok.

Co do odżywek, ja na końcówki stosuję bez spłukiwania.
http://www.radiocentrum.pl

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kącik Porad Wszelakich