Teraz jest 24 listopada 2024, o 06:24

O pielęgnacji i stylizacji włosów

Zdrowie, pielęgnacja, edukacja, zakupy, podróże

Post przez gmosia » 6 czerwca 2012, o 18:42

i jakoś dziwnie na tych odrostach maźniętych pierwszy raz nie wygląda? :mysli:

tak się zastanawiam, czy następnym razem henny nie użyć... ino szkoda, że już farbować zwykłą farbą po niej nie można... :wink:
Obrazek Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 6 czerwca 2012, o 19:52

mnie ostatnio fryzjer poinformował, że do hennowej farby można sobie dorobić "pasemka" kryjące ew. siwiznę, której henna nie pokrywa w 100 procentach i zaprzeczył, że nie można mieszać chemii salonowej z hennową...
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Post przez gmosia » 7 czerwca 2012, o 23:28

czyli co, można?
tylko pewnie nikt nie gwarantuje, co sie na głowie ostanie :roll:
Obrazek Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 8 czerwca 2012, o 14:09

podobno jak się po hennie farbuje chemicznie na jakiś kolor (chyba blond ale nie jestem pewna) to włosy robią się zielone. Oliwkowozielone.
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 8 czerwca 2012, o 17:16

Też słyszałam o tych zielonych włosach, ale nie wiem o co dokładnie z nimi chodziło :bezradny:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez •Sol• » 8 czerwca 2012, o 17:21

chodzi o to że jak najpierw położysz hennę a potem chcesz ufarbować wychodzi Ci zieleń. Musisz poczekać aż całe włosy które miały kontakt z henną będą ścięte dopiero wtedy nie ma ryzyka zielonego koloru.

Post przez Lorelei » 8 czerwca 2012, o 17:26

Jak kiedyś miałam czerwone włosy (szamponetka, która się trzymała dopóki nie ścięłam tego ścinając końcówki) i jak sobie walnęłam blond pasemka to mi wyszły różowe :mrgreen:

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 8 czerwca 2012, o 19:26

wiedzmaSol napisał(a):podobno jak się po hennie farbuje chemicznie na jakiś kolor (chyba blond ale nie jestem pewna) to włosy robią się zielone. Oliwkowozielone.

podobno to wystepuje w przypadku czystej henny a nie farb na bazie ^_^ ale trzeba popytać fryzjera.
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Post przez •Sol• » 8 czerwca 2012, o 20:38

fryzjerka moja mówiła że po hennie. Ale dopytam ją dokładnie jak to wygląda.

Post przez Duzzz » 8 czerwca 2012, o 22:05

Przypomniałam sobie gdzie słyszałam o zielonych włosach, a raczej co. Przy zdejmowaniu farby z włosów tylko podobno któregoś z kolei koloru może być efekt zielonych włosów. Nie wiem czy to plotka czy to prawda. :bezradny:

His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Lorelei » 8 czerwca 2012, o 22:19

Prawdopodobnie z czarnego :hyhy: I też to słyszałam więc coś musi w tym być :hyhy:

Post przez •Sol• » 8 czerwca 2012, o 22:21

z tym zdejmowaniem z czarnych włosów też coś słyszałam. Tylko że to chyba musi być farba podłego gatunku i mocno uparta w zasiedzeniu się na włosach.

Post przez Lorelei » 8 czerwca 2012, o 22:24

Pewnie palette :hahaha:

Post przez •Sol• » 8 czerwca 2012, o 22:29

a możliwe. Szamponetki z tego schodzą tylko razem z włosami, farb już wolę nie tykać :evillaugh:

Post przez Duzzz » 8 czerwca 2012, o 22:31

Ja nie tykam, jak tylko dostałam jedną opinię o utracie znacznej ilości włosów :hahaha: I to od własnej mamy :wink:
Ostatnio edytowano 8 czerwca 2012, o 22:52 przez Duzzz, łącznie edytowano 1 raz

Post przez •Sol• » 8 czerwca 2012, o 22:33

nie no włosy po szmponetce mi nie wypadły ale kolor się zmyć nie chciał wcale. Lepiej jednak iść do fryzjera albo zainwestować w lepszą farbę.

Post przez aralk » 8 czerwca 2012, o 22:41

Lorelei napisał(a):Prawdopodobnie z czarnego :hyhy: I też to słyszałam więc coś musi w tym być :hyhy:

z czarnego :) przetestowałam sama na sobie :) w IV klasie LO. chodziłam przez jakiś czas na zielono :rotfl:

Post przez Lorelei » 8 czerwca 2012, o 22:43

Czyli dobrze kombinowałam :hyhy:
Ja używam palette właśnie :hyhy: Jedyna farba, z której czarny trzyma się długo jako czarny a nie po dwóch myciach robi się brązowy :hyhy: A i o włosy nawet dbam, bo długie i szkoda by mi było jak bym je opitolić miała, więc źle nie ma :hyhy:

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 8 czerwca 2012, o 23:21

Moja siora swojego czasu chciała pofarbować włosy(tyle,że nie bawi się w to sama,tylko w zakładzie fryzjerskim).Najpierw farbowała na rudo i wyszło nieźle,ale się jej znudziło i chciała przefarbować na blond.Nie wiem co zrobiła fryzjerka,ale włosy wyszły zielone :zalamka: W dodatku chciała za swoją prace zapłaty :roll:
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 8 czerwca 2012, o 23:29

omg. współczuję siostrze...
ciekawe za co zapłatę. :zalamka:
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez gmosia » 8 czerwca 2012, o 23:32

jakby mnie ktoś wypuścił z zakładu fryzjerskiego z zielonymi włosami, to musiałby mi zapłacić :]
Obrazek Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 9 czerwca 2012, o 21:45

oczywiście siostra nie płaciła,za to fryzjerka musiała jej zrobic normalny kolor włosów
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 9 czerwca 2012, o 23:25

wiedzmaSol napisał(a):nie no włosy po szmponetce mi nie wypadły ale kolor się zmyć nie chciał wcale. Lepiej jednak iść do fryzjera albo zainwestować w lepszą farbę.

Ja właśnie pallette przefarbowałam włosy z blondu na brąz. Kolor wyblakł się już po tygodniu (myje głowę codziennie), za to z czoła za chol... nie chciał zejść :zalamka: Teraz używam Garniera albo Loreal - mroźny kasztan

Post przez kasiek » 10 czerwca 2012, o 21:43

a ja sobie rozjaśniam mój blond, słońcem rozjaśniam, to i że jest ciepło to jedyny plus lata
Bo powaga zabija powoli

A imię me PLASTELINA.

Miłość bez pieniędzy, wrota do nędzy

Ulubiona autorka/autor: Diana Palmer :)

Post przez Levanda » 13 czerwca 2012, o 19:48

Mam ciemne włosy, niemal czarne, a chciałabym je rozjaśnić jakoś fajnie. Poradzicie co mogę zrobić?
http://dlaschroniska.pl/ - pomóżcie zwierzaczkom!

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kącik Porad Wszelakich