Lilia napisał(a):odkurzanie samemu odkurzaczem - zły pomysł, chociażby przez jonizowanie sprzętu.
jeżeli już to kupionym sprężonym powietrzem, jest obojętne dla sprzętu.
Ewo, jeżeli sam ci się wyłącza to nie używaj go, bo spalisz. masz go mocno zabrudzonego. tu pozostaje pytanie czy kurz czy brak pasty na procesorze. albo obydwa. jeżeli ma około 2-3 lat to kurz.
jest na gwarancji? odeślij do serwisu, sama nie możesz go otwierać, bo stracisz gwarancję.
samo odkurzanie laptopów sprężonym powietrzem jest bardzo łatwe. na yt można znaleźć mnóstwo filmików jak to się robi. kwestia tego, czy laptop łatwo się rozkręca. mój obecny jest tak poskręcany, że za Chiny nie wiem, jak go rozkręcić. stary co jakiś czas sama czyszczę.
duzzza22 napisał(a):No mogło się coś popsuć z wentylatorkiem, wiatraczkiem, i może dlatego Masz program do pomiaru temperatury procesora? Jak coś znajdź gdzieś w internecie i sobie zerknij ile jest, jak będzie dość wysoka(nie pamiętam jakie tam odpowiednie powinny być w internecie trzeba by było znaleźć) to znaczy, że coś z tym na pewno. Wyczyścić nigdy nie zaszkodzi Ja teraz Pckiem się już nie zajmuję ani laptopem mój teraz się tym zajął, ale kiedyś swojego notebooka z wbudowanym tabletem nawet rozkręcałam, ale zawsze akurat z nim miałam obawy czy coś nie spiep... Pc zawsze łatwiejszy
Powrót do Kącik Porad Wszelakich
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości