Teraz jest 21 listopada 2024, o 17:30

mistrz baletu - Rosjanin i rudowłosa tancerka

Nie pamiętasz tytułu dawno przeczytanej książki? Spróbujemy pomóc!
Regulamin działu
REGULAMIN DZIAŁU: zanim zapytasz - przeczytaj!
POMOC - pytania i problemy.

Archiwum czyli ZNALEZIONE! TYTUŁY.

Jeśli Twój tytuł został rozpoznany / przypomniany /odnaleziony - oznacz, prosimy, stosownie temat (dodaj ZNALEZIONY w jego tytule)!

mistrz baletu - Rosjanin i rudowłosa tancerka

Post przez mery24 » 24 maja 2012, o 23:13

:zalamka: hej dziewczyny... mam okropny problem z pamięcią :smutny: i wiem, że Wy mi pomożecie! :)
Jakiś czas temu czytałam książkę, niestety nie pamiętam czy to był harlequin. Pamiętam jedynie, że bohaterką była dziewczyna, która od dzieciństwa marzyła, żeby być baletnicą, ale natura obdarzyła ją zbyt kobiecymi kształtami i musiała zrezygnować. Nadal tańczyła, tworząc niezwykłe choreografie i wiele osiągnęła w dziedzinie tańca, ale nie jako primabalerina. Pamiętam, że spotkała się z mistrzem baletu - Rosjaninem, zakochali się w sobie, ale były jakieś problemy. Książka, nie wiem dlaczego zapadła mi w najgłębszy zakamarek pamięci i za nic nie mogę skojarzyć tytułu ani autorki, a korci mnie niesamowicie, żeby ją jeszcze raz przeczytać.

Szukam jeszcze jednego tytułu - tutaj pamiętam więcej szczegółów, to na pewno był harlequin:
- ona piosenkarka, wygrała konkurs muzyczny śpiewając jakąś arię, czy operę, miała zespół rockowy i nieźle sobie radziła.
- jej przyjaciel miał starszego brata, który uchodził za rekina biznesu, bardzo twardego i nieprzeniknionego człowieka
- ta piosenkarka i brat jej przyjaciela poznają się na przyjęciu zorganizowanym przez tego młodszego chłopaka, udają przed tym starszym, że są zaręczeni, żeby mógł się pobrać z jej przyjaciółką, chyba jego asystentką Jessicą, ( :mysli: to jedyne imię jakie pamiętam)
- ten starszy daje jej czek, żeby odczepiła się od jego brata, ona odmawia i zjawia się na święta wielkanocne w jego domu
- ten starszy organizuje im przyjęcie zaręczynowe, żeby ją upokorzyć wyznając przed wszystkimi, że jest dzieckiem z patologicznej rodziny, ona załamana wraca do domu
- w trakcie jednego z koncertów spada na nią reflektor, wtedy przyjeżdża do niej i oferuje pomoc...
To tyle, mam nadzieję, że nic nie pokręciłam... :heh: :?
:prosi: o pomoc :)
z góry dzięki za odpowiedzi :)

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 24 maja 2012, o 23:17

To drugie to wg mnie będzie coś Diany Palmer.
może to
http://www.biblionetka.pl/book.aspx?id=75609
Rozdziel te książki na dwa tematy to łatwiej uzyskasz odpowiedź :)

Dzięki :)

Post przez mery24 » 25 maja 2012, o 08:20

Tak, to jest to... :sweet_kiss:

Post przez maddalena » 30 maja 2012, o 11:10

Ta pierwsza, to nie jest przypadkiem książka Nory Roberts, ta o siostrzenicy głównego bohatera z Gry luster?
Wrócę do domu, to sprawdzę tytuł, bo nie pamiętam.
Oto miłość. Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem, a okazuje się, że czekali na siebie całe życie. O'Cangaceiro

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 30 maja 2012, o 18:40

to pierwsze to chyba Taniec marzeń Nory Roberts

Ruth z mieszaniną strachu i podziwu myślała o mistrzu baletu Nicku Davidovie, który został w końcu jej wymarzonym nauczycielem. Był wymagający i kapryśny, stanowił wieczne źródło niepokoju i zamętu. Gdy kończyły się próby, Ruth nienawidziła go i przysięgała sobie, że kariera tancerki niewarta jest takiego poświęcenia. Lecz gdy następnego dnia znowu zaczynali razem tańczyć, gotowa była znieść wszystko za owe chwile upojnej rozkoszy...
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Post przez mery24 » 30 maja 2012, o 19:21

niestety to nie to, ale opis mi się podoba i jutro idę do biblioteki ją wypożyczyć :)

Post przez maddalena » 30 maja 2012, o 20:30

ewa.p napisał(a):to pierwsze to chyba Taniec marzeń Nory Roberts

Ruth z mieszaniną strachu i podziwu myślała o mistrzu baletu Nicku Davidovie, który został w końcu jej wymarzonym nauczycielem. Był wymagający i kapryśny, stanowił wieczne źródło niepokoju i zamętu. Gdy kończyły się próby, Ruth nienawidziła go i przysięgała sobie, że kariera tancerki niewarta jest takiego poświęcenia. Lecz gdy następnego dnia znowu zaczynali razem tańczyć, gotowa była znieść wszystko za owe chwile upojnej rozkoszy...

Własnie ją miałam na mysli ale skoro piszesz, że to nie ta książka to szkoda.
Oto miłość. Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem, a okazuje się, że czekali na siebie całe życie. O'Cangaceiro

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 7 czerwca 2012, o 02:37

Też mi się to z Roberts skojarzyło.

Może to?

http://www.biblionetka.pl/book.aspx?id=46759

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez mery24 » 11 czerwca 2012, o 20:09

to nie to... próbuję sobie jeszcze jakieś szczegóły przypomnieć i coś mi świta, że oni poszli na kolację, czy jakieś inne spotkanie do restauracji i musieli uciekać przed fotoreporterami. Schronili się w jakimś podwórku na zapleczu innego lokalu i on ją tam pocałował.
:?:
mam nadzieję, że nie pokręciłam tego jeszcze bardziej...

Ulubiona autorka/autor: NR/Spindler/Brown/Jackson/Lowell/Balogh itd... :)

Post przez DivaAnee » 11 listopada 2013, o 21:40

Jest książka która ze względu na pewne motywy takie jak taniec baletowy od dzieciństwa, Rosja, miłość z Rosjaninem - on był tu lekarzem, i bardzo kochał patrzeć jak ona tańczy, póki nie miała wypadku i już nie mogła, ale wiele osiągnęła - była wielką gwiazdą. Ta treść którą tu przedstawiam się różni znacząco od twojej... ale kto wie...
Ta książka to "Rosyjska baletnica" Danielle Steel
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/39148/rosyjska-baletnica

Jeszcze trafiłam na coś takiego
"Baletowa rodzina" Allan Mabel Esther
http://www.biblionetka.pl/book.aspx?id=60708

Post przez mery24 » 11 listopada 2013, o 23:20

niestety to nie to, sama szukam jej jak tylko mam trochę czasu i już zaczynam wątpić, że ona istnieje poza moją wyobraźnią ....

Ale na poważnie, to jestem pewna kilku faktów:
ona rudowłosa, nie mogła zostać baletnicą, ponieważ natura hojnie ją obdarzyła, ale tańczy w teatrze choreografie, które sama wymyśla,
on jest zawodowym tancerzem baletowym, razem pracują,

I tak w pamięci najbardziej mam opis, jak on uważa, że najbardziej lubi jej oczy, gdy ma niepomalowane rzęsy, takie naturalne i brązowo-rude...

człowiek takie detale pamięta, a nie może sobie przypomnieć tytułu, albo choćby autora... zgroza.

Ulubiona autorka/autor: Diana Palmer

Post przez Anula07 » 22 listopada 2013, o 22:57

mnie się kojarzy z roberts- za kulisami, ona była tancerką i aktorką a on magantem przemysłu fonograficznego

Post przez mery24 » 25 listopada 2013, o 22:39

niestety, ale to nie to :( . czytałam tą książkę, bo to któryś tom serii rodzina o'hurleyów :) roberts to jedna z moich ulubionych autorek, więc jej książki już przepatrzyłam... chociaż różnie to bywa, mogłam coś przeoczyć.

Powrót do Punkt Tytułów Zagubionych