Teraz jest 26 listopada 2024, o 12:33

Sport

Gdzie możecie gadać, o czym tylko Wam się podoba, a na co nie ma miejsca w innych działach?
Tutaj!

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 24 kwietnia 2012, o 22:53

szok :shock: Barcelona odpadła z Ligi Mistrzów .
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez Lucy » 28 kwietnia 2012, o 15:06

Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Ulubiona autorka/autor: Dżuli Stefa Dżulja MeryDżoł Gejlen Maja Kristin...

Post przez tajemna » 2 maja 2012, o 00:57

Obrazek
Szok dla Norwegii! Dale Oen nie żyje!

Szokująca wiadomość nadeszła z amerykańskiej miejscowości Flagstaff w stanie Arizona. Alexander Dale Oen, 26-letni norweski pływak, trzykrotny mistrz Europy i mistrz świata na 100 metrów stylem klasycznym, doznał rozległego ataku serca i zmarł.

Norwescy pływacy w poniedziałek mieli we Flagstaff tylko lekki trening. Po nim relaksowali się grając w golfa. Koledzy Oena zaczęli się o niepokoić, kiedy ten długo nie wychodził z łazienki. Kiedy mistrz świata nie odpowiadał na pukanie, zajrzeli do środka i znaleźli go leżącego na podłodze. Miało to miejsce tuż przed godziną 20.

Lekarz ekipy Ola Roensen rozpoczął reanimację jeszcze zanim przyjechała karetka (po około 6-7 minutach od jej wezwania). Potem zabrano Oena do centrum medycznego we Flagstaff, jednak tam o godzinie 21 stwierdzono zgon 26-letniego zawodnika.

- Wszystko zostało zrobione zgodnie z procedurami. Próbowaliśmy wszystkiego. To niesamowicie smutne, że nie byliśmy w stanie uratować życia Aleksandra. Nie sposób to zaakceptować - powiedział Roensen.

- To straszne, zwłaszcza dla jego rodziny i przyjaciół, a także dla całego pływania - powiedział prezydent Norweskiej Federacji Pływackiej Per Rune Eknes.

- Wszyscy jesteśmy w szoku. To co się stało, jest nie do opisania. Nasze myśli są teraz z rodziną Aleksandra, który odszedł zdecydowanie za wcześnie - mówił załamany trener norweskiej kadry Petter Loevberg.

Urodzony 21 maja 1985 roku w Oeygarden Dale Oen uchodził obok oszczepnika Andreasa Thorkildsena za głównego kandydata Norwegów do olimpijskiego medalu w Londynie.

W lipcu ubiegłego roku w Szanghaju wywalczył pierwszy w historii pływackich MŚ złoty medal dla Norwegii. Medal ten był tym ważniejszy dla jego kraju, że zdobył go zaledwie 3 dni po masakrze na wyspie Utoya, w której Anders Breivik zamordował 77 osób. Oen zadedykował swój triumf ofiarom masakry.

Na 100 m st. klasycznym Oen był też wicemistrzem olimpijskim (Pekin 2008) i dwa razy mistrzem Europy (2008, 2010). Na różnych dystansach w ME na 50-metrowym basenie zdobył 6 medali (2 złote, 4 srebrne). W grudniu 2011 wystąpił w ME na krótkim basenie w Szczecinie, zdobywając dwa medale. Był najlepszy w swojej koronnej konkurencji i trzeci na dystansie połowę krótszym.

Dla całej Norwegii śmierć młodego i utytułowanego sportowca jest wielkim szokiem. Za pośrednictwem Facebooka swój żal po tej stracie wyraził m.in. premier Jens Stoltenberg.

"Z wielkim bólem przyjąłem wiadomość o śmierci Aleksandra Dale Oena. Moje myśli kieruję do jego rodziny, przyjaciół i wielkiego środowiska sportowego, którego był istotną częścią. Alexander Dale Oen. był wielkim sportowcem tego niewielkiego kraju. Norwegia straciła idola wielu młodych ludzi i jedną z największych nadziei na medal olimpijski w nadchodzących Igrzyska Olimpijskich" - napisał premier Norwegii.

:smutny:
"uderz w Garwood a Tajemna się odezwie"
Sol

"Cierpię na wrodzoną wadę dysfunkcji systemu motywacji."
Wilczyca Karolina Kaim

Post przez tajemna » 2 maja 2012, o 23:01

Skład polskiej reprezentacji już znany, piosenka też. Jak Wam się podoba hit dla kibiców? :D
Kocham go :D

Sol

Wilczyca Karolina Kaim

Post przez Lucy » 3 maja 2012, o 11:59

Euro to nie festiwal piosenki ludowej ,chyba głosującym pomyliły się imprezy .Wydaje mi się ,że głosowali na ten kawałek dla jaj . "koko koko" - jak kury nie ? wiejskie disco polo :zalamka: Większość piosenek była tam koszmarna ,jakbyśmy nie umieli napisać jakiegoś fajnego wesołego ,wpadającego w ucho przeboju.

Ten już był w miarę fajny :

i

Tak mamy piosenkę ,która nadaje się na Eurowizję i jeszcze drugą ,którą możemy na pikniku śpiewać .

I na dodatek http://www.tvn24.pl/0,1743387,0,1,pis-w ... omosc.html

Ulubiona autorka/autor: S. Brown, SEP, J. Quinn

Post przez sunshine » 3 maja 2012, o 12:51

Byłam właśnie za ta pierwsza piosenka Libera ;) najbardziej wpada w ucho!

Natomiast ta co wygrała nie jest aż taka zła. Aczkolwiek uważam że i tak siara na całego! :P

Może gdyby kto inny ja śpiewał :mysli:
Każdy jest jaki jest.
Nigdy nie rezygnuj z własnych pragnień. Inaczej będziesz tego żałować.
Uwierz mi. Moim zdaniem brak Ci odwagi, by przeżywać własne życie. Chcesz rady? Ciesz się życiem, ile tylko możesz.

Prawdziwy facet kocha swoją kobietę w ubraniu, pożąda w bieliźnie, a ubóstwia w jego koszuli. ;)

Post przez tajemna » 3 maja 2012, o 13:53

Mi bardzo się podoba. :) Akcent polski - nuta folkloru, do tego wpada w ucho i jest prosta, w sam raz do zagrzewania do walki, można przy niej potupać i poklaskać, daje pozytywnego kopa i wywołuje uśmiech na twarzy. :)
Podobały mi się jeszcze ze 3 inne piosenki, ale najbardziej właśnie ta. :hyhy:
Nie wierzyłam jednak, że wygra, myślałam, że raczej Rodowicz wybiorą. :]
Nie była zła, ale Koko euro spoko wymiata. :rotfl:

A poza tym te babki mają tyle werwy i zapału, że niejeden piłkarz im nie dorówna :D
Aż serce rośnie, z jakim zaangażowaniem i wigorem zagrzewają do walki :) To się udziela, i mam nadzieję, że udzieli się też sportowcom. ^_^
Sol

Wilczyca Karolina Kaim

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 3 maja 2012, o 14:20

Mnie też się podoba ;) bo i to nasz folklor, czyli będzie patriotycznie. A piosenka rytmiczna, wpadająca w ucho no i Dziewczyny jak o nich mówią. Fajne babki :smile: To lepiej że nikt znany nie wygrał. Trochę odmiany.
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 3 maja 2012, o 17:13

ta Libera mi się podoba..xD :P
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez sunshine » 3 maja 2012, o 17:40

babki fajne żwawe i w ogóle ;)
Fakt piosenka wpadająca w ucho, ale bardziej wolałam piosenkę od Libera ;)
ale skoro ludzie wybrali tą to co zrobić. Fakt trochę odmiany się przyda :P
Każdy jest jaki jest.
Uwierz mi. Moim zdaniem brak Ci odwagi, by przeżywać własne życie. Chcesz rady? Ciesz się życiem, ile tylko możesz.

Prawdziwy facet kocha swoją kobietę w ubraniu, pożąda w bieliźnie, a ubóstwia w jego koszuli. ;)

Post przez Lucy » 3 maja 2012, o 17:56

:hahaha:

Obrazek

Post przez sunshine » 3 maja 2012, o 17:58

Haha dobre :rotfl:
Każdy jest jaki jest.

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 3 maja 2012, o 18:03

:rotfl: dobre.
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez Lucy » 3 maja 2012, o 18:19

Już w internecie pojawiły się śmieszne teksty :hahaha: :rotfl:

koko koko euro spoko
oceń dzisiaj hymn wysoko
na poziomie waka waka
choć nie rusza mego ptaka

Koko koko drogi spoko
Wkoło brudno jak w Maroko
Prezes zaś ma to głęboko
Na stadiony przymknie oko

Koko koko Tusk Idioto
Ceny lecą hen wysoko
wszyscy razem zaśpiewajmy,
Tuska odwołajmy!

Koko, koko Euro spoko,
piłka leci hen wysoko,
wszyscy razem polewajmy,
naszym doping dajmy.

Post przez aralk » 3 maja 2012, o 19:23

Lucy napisał(a)::hahaha:

Obrazek

ciekawe jaka będzie reakcja kibiców po udziale nasze reprezentacji w euro :evillaugh:

Post przez Agrest » 3 maja 2012, o 19:49

Muszę paniom od kokospoko przyznać, że wczoraj usłyszałam jakieś pół minuty ich piosenki i do teraz się mnie trzyma :P
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Post przez sunshine » 3 maja 2012, o 20:25

Lucy napisał(a):Już w internecie pojawiły się śmieszne teksty :hahaha: :rotfl:

koko koko euro spoko
oceń dzisiaj hymn wysoko
na poziomie waka waka
choć nie rusza mego ptaka

Koko koko drogi spoko
Wkoło brudno jak w Maroko
Prezes zaś ma to głęboko
Na stadiony przymknie oko

Koko koko Tusk Idioto
Ceny lecą hen wysoko
wszyscy razem zaśpiewajmy,
Tuska odwołajmy!

Koko, koko Euro spoko,
piłka leci hen wysoko,
wszyscy razem polewajmy,
naszym doping dajmy.

padłam :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Każdy jest jaki jest.

Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...

Post przez Jadzia » 3 maja 2012, o 20:47

Ja dzisiaj dopiero wysłuchałam i już 3 godziny mi siedzi w głowie :rotfl:
Czytam romanse - mój blog z recenzjami. Recenzjami romansów, oczywiście.

Smoki były idealnym środkiem antykoncepcyjnym, ponieważ raz skonsumowana dziewica już nigdy nie była płodna.

ObrazekObrazek
by Agrest

Ulubiona autorka/autor: Jayne Ann Krentz

Post przez Berenika » 3 maja 2012, o 20:51

A mnie muzycznie to się kojarzy z tym hitem:

Zwłaszcza refren jakiś podobny.
Obrazek

Post przez sunshine » 3 maja 2012, o 20:55

ja tylko chodzę po domu i nucę: Kokokoko euro spoko :rotfl:
Każdy jest jaki jest.

Post przez Berenika » 3 maja 2012, o 21:10

A do mnie się nie chce przyczepić. I najbardziej by mi odpowiadało odświeżenie piosenki Rodowicz z lat siedemdziesiątych w takim żywiołowym wykonaniu:

Ogólnie jednak bardziej czekam na olimpiadę i skoki do wody niż na Euro 2012 ;) A radia prawie nie słucham, więc mam nadzieję, że żadne Koko mi nie zepsuje humoru.
Obrazek

Post przez aralk » 3 maja 2012, o 22:14

ja też bardziej sobie wyobrażałam motyw przewodni bardziej w tym klimacie, ale jak mówią dzisiaj: jaka piłka taki hymn :]

Post przez Berenika » 3 maja 2012, o 22:47

Słuszna uwaga.
Obrazek

Post przez Lucy » 3 maja 2012, o 23:22

Dla mnie najlepsza piosenka to była ta :

Może to głupie ,ale mam ciarki jak ją słucham i daje strasznego kopa ,aż ma się ochotę coś zrobić . Ma to coś ,co zagrzewa do walki .

Post przez Berenika » 3 maja 2012, o 23:28

Fakt, czuć w tym energię i radość. Poza tym jest to całkiem uniwersalne wezwanie :D Stokroć bardziej wolałabym to niż tę pieśń o kurach ;)
Obrazek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do O wszystkim innym