Teraz jest 24 listopada 2024, o 11:17

Wizaż: pielęgnacja i makijaż

Zdrowie, pielęgnacja, edukacja, zakupy, podróże

Post przez aralk » 21 kwietnia 2012, o 16:17

Lia, ale mówisz o konkretnym lakierze Pupy :mysli: choć nie używam rękawiczek nie zmywa mi się podczas sprzątania. W sumie uważam, że jest całkiem trwały :mysli:

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 21 kwietnia 2012, o 17:02

Nie Aralk..xD :) to tylko taka dygresja... ja mam taki..xD
Obrazek
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 21 kwietnia 2012, o 17:19

Aralk, super zakupy ;)
Uwielbiam lakiery do paznokci. Mam ich kilkadziesiąt, wściekłe kolory też ;)
z quizu mam np fluorescencyjny pomarańcz, żółć i zieleń.

Duzzza szary masz jasny czy ciemny? Sama mam ten ciemny i to chyba mój ukochany odcień. Nad jasnym się zastanawiam bo nie wiem czy kryje. Nie lubię przezroczystych lakierów.

Mam do Was jeszcze takie pytanko. Jak usuwacie skórki przy paznokciach? Już tylu rzeczy próbowałam i nic nie daje takiego super efektu jak widzę u niektórych dziewczyn.
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 21 kwietnia 2012, o 17:38

moja mama używa wycinacza.
Obrazek
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez •Sol• » 21 kwietnia 2012, o 17:43

wycinaczem też próbowałam. Bardziej skłaniam się ku odsuwaniu, tylko specyfiki drogie, może znacie jakieś substytuty domowej roboty?

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 21 kwietnia 2012, o 17:49

Ja mam chyba ciemny :) Są na nich jakieś numerki czy coś takiego?? A próbowałaś je czymś natłuścić i dopiero potem się nimi zająć?

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez •Sol• » 21 kwietnia 2012, o 18:10

numerki są ale się bardzo szybko ścierają.
Są dwa szare ;) jeden jaśniutki taki szaro biały a drugi taki normalny szary ;)

Natłuścić np oliwką dla dzieci? Czymś takim jeszcze nie, ale jestem niecierpliwa i jeśli trzeba by siedzieć z tym długo to mogłoby nie przejść.

Post przez Duzzz » 21 kwietnia 2012, o 18:42

Hmm.. Coś tam pod buteleczką jest HD 45, ale wątpię, żeby to było to na innych też tylko to mam ;/ Może już się starło :) Mam taki jaśniejszy niż grafit miękkiego ołówka :P O ile w ogóle coś Ci to mówi, ale po Twoim opisie sądzę, że mam ten jaśniejszy. Pamiętam, że miała wziąć dwa a w końcu wzięłam jeden szary, ale nie wiem który. Muszę poszukać jeszcze tego odcienia jaki miała ostatnio tajemna kapelusz i usta w avku :)

A co oliwki to tak może być i nie musisz długo czekać, potem najlepiej je albo odsunąć albo wyciąć. Chociaż ja raz na jakiś czas biorę na pędzelek trochę oliwki albo taki tłusty kremik (skądś mam na skórki było niedrogi około 8-9 złoty i mam go i mam...) i na skórki nakładam i sporadycznie odsuwam.. Po jakimś czasie już nie musiałam odsuwać i do dziś nie mam z nimi problemu. Nie zadzierają się ani nie przeszkadzają jak maluję tak jakby w ogóle ich nie było :rotfl:

His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Ulubiona autorka/autor: Diana Palmer :)

Post przez Levanda » 21 kwietnia 2012, o 18:57

A lakierów lub odżywek Sally Hensen ktoś używał?
http://dlaschroniska.pl/ - pomóżcie zwierzaczkom!

Post przez •Sol• » 21 kwietnia 2012, o 19:00

numerki które miałam były jakby zrobione pieczątką i po nich ślad nie został.
I ten jaśniejszy kryje tak całkiem? Kusi mnie on. Taka zieleń soczysta też ;) mam tylko taką ciemną. Jeszcze ciepłe brązy w tonacji karmelu strasznie mnie prowokują do zakupu. Quiz ma zdecydowanie za dużo kolorów.

A z tym tłustym czymś muszę popróbować. Dziękuję ;)

Sally Hensen nie posiadam nic niestety.

Post przez Levanda » 21 kwietnia 2012, o 19:03

Ja akurat dostałam od siostry resztki lakierów, których nie używa i testuje je właśnie :D czasem się tak podmieniamy końcówkami kosmetyków :mrgreen:

Post przez Duzzz » 21 kwietnia 2012, o 19:15

wiedzmaSol napisał(a):numerki które miałam były jakby zrobione pieczątką i po nich ślad nie został.
I ten jaśniejszy kryje tak całkiem? Kusi mnie on. Taka zieleń soczysta też ;) mam tylko taką ciemną. Jeszcze ciepłe brązy w tonacji karmelu strasznie mnie prowokują do zakupu. Quiz ma zdecydowanie za dużo kolorów.

A z tym tłustym czymś muszę popróbować. Dziękuję ;)

Proszę bardzo :) Mi to pomogło :) Co jakiś czas jeszcze odsuwałam skórki, a w tej chwili tak jak mówiłam już tego nawet nie robię , ale od czasu do czasu kładę jeszcze pędzelkiem( wzięłam przeznaczyłam na takie zabiegi taki średni) coś by natłuścić :)

Zależy co masz na myśli mówiąc kryje? Chodzi Ci na raz czy np na dwa razy? Jeśli dobrze pomalujesz czyli jak ja to mówię odpowiednia dawka lakieru na pędzelku to na raz wystarczy ja osobiście maluję tak i tak :) Ja kupiłam niby to zieleń niby to niebieski ja mówię, że to niebieski a moja bratowa, że zielony. No i nie wiadomo jaki to w końcu. Masz racje co do ilości ich kolorów :) Miałam wyjść z 9 kolorami ostatnio, ale wyszłam tylko z 3:) No 4, bo się po jeden wróciłam (beżowy). Też szukam brązów takich, ale ostatnio nie dostałam akurat na tym stoisku a na innych były 2,50 droższe a ten sam lakier więc stwierdziłam, że poczekam :)

Post przez aralk » 21 kwietnia 2012, o 22:18

dziewczyny, czy któraś używa domowych zestawów do depilacji woskiem?

Post przez •Sol• » 21 kwietnia 2012, o 22:27

duzzza22 napisał(a):Zależy co masz na myśli mówiąc kryje? Chodzi Ci na raz czy np na dwa razy? Jeśli dobrze pomalujesz czyli jak ja to mówię odpowiednia dawka lakieru na pędzelku to na raz wystarczy ja osobiście maluję tak i tak :) Ja kupiłam niby to zieleń niby to niebieski ja mówię, że to niebieski a moja bratowa, że zielony. No i nie wiadomo jaki to w końcu. Masz racje co do ilości ich kolorów :) Miałam wyjść z 9 kolorami ostatnio, ale wyszłam tylko z 3:) No 4, bo się po jeden wróciłam (beżowy). Też szukam brązów takich, ale ostatnio nie dostałam akurat na tym stoisku a na innych były 2,50 droższe a ten sam lakier więc stwierdziłam, że poczekam :)

też różnie maluję, zależy od krycia lakieru. Quizem najczęściej dwa razy chyba, że tak jak pisałaś uda mi się nabrać sporo na pędzelek i wtedy kryje za pierwszym zamachem.
Pamiętam że kiedyś musiałam trzy warstwy położyć, ale co to był za lakier, nie stworzę.
Ku mojej rozpaczy u mnie w rodzinnym mieście są tylko na jednym stoisku a w Gdańsku nie widziałam ich jeszcze nigdzie :smutny:
A na allegro mimo że mają tanio to jednak przesyłka mocno nadrabia...

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 21 kwietnia 2012, o 22:58

Też miałam zapytać o skórki? Ja ma kilka zmiękczaczy do skórek, ale efekt mnie nie zadowala. Taka obcinarką jak pokazała Lia chyba nie potrafię się poprawnie posługiwać, bo efekt wychodzi mi żaden. :(
Dzisiaj przy malowaniu paznokci stwierdziłam, że pójdę do kosmetyczki. Ostatnio jak byłam i mi je wycięła to miałam spokój na kilka miesięcy, a i koszt był niewielki.

aralk napisał(a):dziewczyny, czy któraś używa domowych zestawów do depilacji woskiem?

chodzi Ci o plastry?
Kiedyś kupiłam, ale jakoś nie potrafię sama zrobić sobie krzywdy i odpowiednio pociągnąć :lol:

Post przez Duzzz » 22 kwietnia 2012, o 09:02

Ja niestety nie używałam :(

Bo ze skórkami jest tak, że jak się o nich zapomni na dłuższy czas to stają się złośliwe :) Zmiękczacz nie wiem nie używałam... To co ja mam to nosi nazwę balsamu na skórki :) Jest dość tłusty :) Jak może znajdę na jakiejś stronie to pokażę o co mi chodzi :)

Post przez Levanda » 22 kwietnia 2012, o 16:14

Dziewczyny ja wpadłam w szał próbkowy. :hyhy: Mam dostęp do próbeczek z Avonu i akurat testuje pomadki i pudry. Mogę się podzielić spostrzeżeniami :wink:

Post przez aralk » 22 kwietnia 2012, o 17:14

To dziel się, może ktoś korzysta i skorzysta :)

Post przez Levanda » 22 kwietnia 2012, o 18:11

:smutny: W szklanej butelce mamy podkład rozświetlająco-antystresowy. W aktualnym katalogu kosztuje 31,90 zł. Jest naprawdę ok. Mam skórę mieszaną więc rozświetlanie to ostatnia rzecz jakiej chce, ale spróbować warto :wink: Zapewnia średnie krycie, ładnie wyrównuje cerę, ale rozświetlenia nie zauważyłam. Ciężko się nakłada.

W tubce podkład rozświetlający. Nie mogę go jakoś znaleźć w katalogu ;) ale to żadna strata. Wyglądam w nim jakbym wysmarowała się supertłustym kremem. Strasznie nabłyszcza, a efekt raczej żałosny.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 22 kwietnia 2012, o 23:08

lakiery Safari są fajne - dużo kolorów, niska cena i w miarę dobra trwałość. Tylko zwykle trzeba dwa razy nakładać.

Duzzza - pisałam Ci w innym temacie, żebyś się rozgląneła za lakierem firmy FLASH, oznaczenie L8. Lakiery tej firmy są dość popularne w drogeriach, dobrze się nakładają i mają intensywny odcień. Mam kilka. Cena też niezła.
http://www.radiocentrum.pl

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Post przez Duzzz » 23 kwietnia 2012, o 10:12

Wiem wiem :) Pamiętam oczywiście :) Ale nie mogłam jakoś trafić wczoraj :mur: Będę szukać jeszcze, gdyż nie znalazłam tego koloru o jaki chodziło, trafiłam co prawda na podobny, ale jakiś perłowy, a tamten był matowy. Jak to mówię ze znajomymi lakierów nigdy dość i nigdy za wiele :) Więc na pewno jak znajdę to i kupię tamten i nie tylko zapewne :rotfl:

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 23 kwietnia 2012, o 16:06

Dostałam kilka dni temu 2 lakiery z H&M. Pierwszy mogę polecić jest bardzo trwały.

Obrazek

Tym pomalowałam paznokcie wczoraj i już są odpryski.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 23 kwietnia 2012, o 16:36

Ja dziś kupiłam za całe 2.8 zł lakeir w bardzo krwistym odcieniu. Zaraz pomaluję i sprawdzę czy cena jest adekwatna do jakości. :look_down:
http://www.radiocentrum.pl

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Ulubiona autorka/autor: ...szukam

Post przez Letty » 26 kwietnia 2012, o 19:15

aralk napisał(a):dziewczyny, czy któraś używa domowych zestawów do depilacji woskiem?

Wosk rozgrzewam "na łażni wodnej" czyli po prostu wkładam puszeczkę z woskiem do garnka z gorącą wodą i świetnie zdaje egzamin....
Szpatułka i paski....głęboki oddech,bo czasem nie jest lekko,ale efekt super...

Są też plastry z woskiem na zimno,można spróbować na początek,ale do ciała wolę ciepły...

Post przez aralk » 26 kwietnia 2012, o 21:45

to nawet nie kwestia bólu, ale lubię zmiany, a od nie wiem już ilu lat korzystam z usług kosmetyczki jeśli chodzi o depilację, ostatnio przypadkiem natrafiłam na zestaw do depilacji na allegro, wygląda bardzo obiecująco i zaczęłam zastanawiać się czy nie zmienić przyzwyczajeń ;) ot, tak, przełamując rutynę ;)

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kącik Porad Wszelakich