Teraz jest 25 listopada 2024, o 17:21

Diana Palmer

Ulubiona autorka/autor: Diana Palmer :)

Post przez Levanda » 24 marca 2012, o 22:43

Głównie to się dzieje w Jacobsville :hyhy: Co nie zmienia faktu, że lubię Boona i dr Rydla też :mrgreen:
http://dlaschroniska.pl/ - pomóżcie zwierzaczkom!

Post przez biedronka » 27 marca 2012, o 11:43

Czytałam Zuchwałą propozycję i zastanawiam się czy to tylko moja opinia, że o ile po angielsku ta książka może nie była dziełem życia Diany, ale była zupełnie przyzwoita i nawet ją lubiłam, to po polsku to jest jakiś koszmar.
Suche dialogi i w ogóle jakieś to kanciaste jest.

Jak myślicie? Bo moja opinia jest taka, że jak czytać tą książkę, to tylko po angielsku.
And so the plot thickens...

Ulubiona autorka/autor: Diana Palmer

Post przez almani » 27 marca 2012, o 14:45

A podaj imiona bohaterów - bo ja Palmer nie po tytułach, a po bohaterach kojarze ;)
Obrazek

Post przez biedronka » 27 marca 2012, o 16:16

Ona Abby Shane, on Cade McLaren
Angielski tytuł Snow Kisses.

Post przez almani » 27 marca 2012, o 19:27

No to faktycznie może spróbuje poczytac po angielsku. Po polsku nie bardzo mi pdeszło :mysli:
Obrazek

Post przez Levanda » 27 marca 2012, o 19:35

A tak. Czytałam obie. Całkiem fajne :) te emocje :hyhy: :hyhy:

Post przez biedronka » 2 kwietnia 2012, o 01:06

Czytam Garden Cop i mam pytanie, w której książce Diany jacyś agenci, chyba Secret Service, naśmiewają się, z któregoś, że coś tam zrobił i za karę wysłali go na jakieś bagna z wiceprezydentem do ochraniania, czy coś w tym rodzaju?
Pamiętam, że była gdzieś taka scenka, ale za nic nie mogę sobie przypomnieć gdzie i teraz mnie to męczy.

Post przez almani » 2 kwietnia 2012, o 09:18

Też to pamiętam, ale nie umiem sobie przypomnieć co to za książka :zalamka:
Obrazek

Post przez maddalena » 4 kwietnia 2012, o 10:40

biedronka napisał(a):Czytam Garden Cop i mam pytanie, w której książce Diany jacyś agenci, chyba Secret Service, naśmiewają się, z któregoś, że coś tam zrobił i za karę wysłali go na jakieś bagna z wiceprezydentem do ochraniania, czy coś w tym rodzaju?
Pamiętam, że była gdzieś taka scenka, ale za nic nie mogę sobie przypomnieć gdzie i teraz mnie to męczy.

Była to książka Władca pustyni
Scena o której piszesz, wydarzyła się prawie pod koniec książki
Ostatnio edytowano 4 kwietnia 2012, o 10:57 przez maddalena, łącznie edytowano 1 raz
Oto miłość. Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem, a okazuje się, że czekali na siebie całe życie. O'Cangaceiro

Post przez Levanda » 4 kwietnia 2012, o 10:45

Władca pustyni. Nuda :P jedno z "większych" dzieł Palmer :hyhy:

Post przez maddalena » 4 kwietnia 2012, o 11:00

Baaa, jest to książka o ciekawym "przypadku"... :P
Oto miłość. Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem, a okazuje się, że czekali na siebie całe życie. O'Cangaceiro

Post przez almani » 4 kwietnia 2012, o 13:27

Z tego co pamietam brakowało mi w tej książce traum wszelakich ;) :mysli:
Obrazek

Post przez maddalena » 4 kwietnia 2012, o 14:40

Jestem na świeżo po przeczytaniu Arizony.
Fajnie się czyta ale brakowało mi rozwinięcia akcji między głównymi bohaterami, już po zawarciu przez nich ślubu.
Najbarwniej podobał mi się wątek, miłości Nackiego i Sissy. Wielka szkoda, ze nie było na ich historię oddzielnej książki :too_sad:

Post przez Levanda » 4 kwietnia 2012, o 21:37

maddalena a przypomnij mi proszę ten wątek

Post przez maddalena » 5 kwietnia 2012, o 12:54

Ona okularnica :P studentka antropologii, przyjechałam wraz z rodzeństwem do przyjaciółki. U niej poznaje Indianina, który jest bardzo zasadniczy i jak to u palmerki, nie bardzo chcę być z nią, bo ona jest biała a on Indianin.
Bardzo ładna scena była nad rzeką, gdy Nicki grał jej na flecie :adore:
W międzyczasie, on uczestniczy w walce o wolność Meksyku, ona natomiast wyjeżdża i więcej o niej nie wiemy, poza napomykaniem przez gł. bohaterkę, że pisze do niej listy i .. martwi się o ukochanego, później to już tylko wielkie spotkanie u nie w domu, gdzie on przychodzi ubrany po europejsku.(wcześniej chodził ubrany jak Indianin)
Dodam jeszcze, że on jest bardzo oczytany, bo wychowywał się u księży.
To tak, w duuużym skrócie :D
Akcja książki rozgrywa się w 1910r.

Post przez Levanda » 5 kwietnia 2012, o 14:44

Ah, pamiętam i też mi się ten wątek podobał. Potem on po nią przyjechał. Ona myślała, że on zginął, a jej matka wzięła go za francuza.

Post przez biedronka » 11 kwietnia 2012, o 20:18

Bohater Garden Cop jest bez wątpienia jednym z najgłupszych u Palmer. Żeby człowiek z FBI nie odróżniał krzaku pomidorów od marihuany to już nawet nie jest śmieszne. Kompletny debil. Ta książka jest chyba bardziej irytująca niż śmieszna.

Nie zgadzam się co do Władcy Pustyni, tam się wiele dzieje i same cuda. Ale szejk był świnią i nie jestem przekonana czy on by po nią wrócił gdyby nie była w ciąży. Ale dzięki, że mi podpowiedziałyście, ale już sama to wydedukowałam, że to musiało tam być.

Ostatnio przeczytałam jeszcze Wyoming Tough, Niebezpieczną miłość i Ciepły wiatr i stwierdzam, że 2 rzeczy ostatnio mnie strasznie wkurzają u Palmer mianowicie to, że każdy farmer w Stanach zna bądź jest rodziną z połową rodzin królewskich z Europy (nawet jak na ignorancję Amerykanów to jest przegięcie) i oczywiście te rodziny królewskie muszą się zjeżdżać na wesela farmerów, no i że ślub każdego farmera jest interesujący nie tylko dla mediów lokalnych, ale też krajowych oraz międzynarodowych. To też strasznie głupie. Strasznie, strasznie głupie.

Co do Wyoming Tough, która ponoć jest początkiem nowej serii z braćmi Kirk to nawet nie była zła i cała seria zapowiada się całkiem ciekawie, bo jeden brat jest brzydki, drugi bez ręki, były wojskowy, a na dodatek alkoholik, a trzeci były policjant po przejściach, wszyscy uwaga uwaga nie ufają kobietom.

W Wyoming Tough występuje już wspominana przeze mnie kiedyś córka Kinga i Shelby Branntów z To Love And Cherish no i pierwszy z braci Kirk o pięknym amerykańskim imieniu Mallory.
Polecam w każdym razie, ale nie szykujcie się, że to będzie waszą nową ulubioną książką.

Teraz mam w planach Ricka Marqueza i True Blue, no i te Kłamstwa i tajemnice. Muszę to w końcu przeczytać.

Post przez almani » 11 kwietnia 2012, o 20:29

Kłamstwa i tajemnice :inlove: chyba moja ulubiona po Pożegnaniu z mroczą przeszłością ;)
Co do tego od pomidorów to faktycznie - cała książka cokolwiek irytująca.
Ja ostatnio czytałam też jedną z tych krótkich co facet był właścicielem firmy ale ona myslała, że jest jakims mechanikiem czy pilotem i byli sąsiadami ;) nie pamietam tytuły ale całkiem ok ;)
Co do szejka to ja z założenia nie trawie szejków. Nie i koniec. Omijam ich szerokim łukiem. Raz przeczytałam i to tylko dlatego, ze to Palmer ;)

Biedronko wszak każdy farmer musi miec korzenie - Diana nie mogła napisać, że wiekszość z nich to potomkowie biedoty i przestepców, którzy zwiali z Europy ;) a nawet jesli jest potomkiem jakiegos szlachcica to najpewniej takiego, który z powodu długów wziął nogi za pas i pojechał zostac plantatorem niewolacym niewolników :D A co do mediów - lepiej pisać o slubach farmerów niż o wojnach na swiecie :rotfl: :evillaugh:
Obrazek

Post przez Levanda » 11 kwietnia 2012, o 20:43

biedronka napisał(a):Co do Wyoming Tough, która ponoć jest początkiem nowej serii z braćmi Kirk to nawet nie była zła i cała seria zapowiada się całkiem ciekawie, bo jeden brat jest brzydki, drugi bez ręki, były wojskowy, a na dodatek alkoholik, a trzeci były policjant po przejściach, wszyscy uwaga uwaga nie ufają kobietom.

W Wyoming Tough występuje już wspominana przeze mnie kiedyś córka Kinga i Shelby Branntów z To Love And Cherish no i pierwszy z braci Kirk o pięknym amerykańskim imieniu Mallory.
Polecam w każdym razie, ale nie szykujcie się, że to będzie waszą nową ulubioną książką.

Teraz mam w planach Ricka Marqueza i True Blue, no i te Kłamstwa i tajemnice. Muszę to w końcu przeczytać.

Właśnie też o tym rozmyślam, o tej serii Wyoming Tough ale kurna, rozleniwiłam się i kce po polsku :hyhy: :P

Post przez biedronka » 11 kwietnia 2012, o 21:06

Ja znowu ostatnio nie mogę zdzierżyć tych polskich tłumaczeń, bo robią ze średnich książek jakieś koszmary, a z tych niezłych takie sobie. Czytam więc już Palmer tylko po angielsku.

Jeszcze co do Wyoming Tough to ma parę zalet: jest wredna baba, jest trochę poniewierania, no i jeszcze mu porządnie wygarnęli i musiał cierpieć w samotności jakiś czas.

Post przez maddalena » 12 kwietnia 2012, o 13:29

W takim razie sam miód
Mniam mniam... :hyhy:

Post przez biedronka » 12 kwietnia 2012, o 14:15

Zapomniałam dodać, że Diana znowu poszerzyła moje horyzonty tą książką, tym razem dowiedziałam się o ciekawym sposobie pozyskiwaniu ropy zwanym fracking. Brzmi złowrogo i takie jest :rotfl:
Ale tak jak mówiłam książka rewelacją nie jest.

Post przez Levanda » 13 kwietnia 2012, o 21:34

Diana trzeba zrozumieć :roll: nie wiem sama jakie to ja mam masochistyczne skłonności, że tak ją lubię :wink:

Post przez maddalena » 15 kwietnia 2012, o 14:21

Bardzo dobrze Cię rozumiem Levando :P

Post przez Levanda » 15 kwietnia 2012, o 18:06

ej, to ja chyba polecę do te Łajomingowe cudo 8-)

Edycja:

no przeczytałam, całkiem fajne, nawet mnie coś zdołało zaskoczyć :P są inne części?

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do P - Q