Ja muszę się zapytać. Czy na listę można wpisywać książki obcojęzyczne, czy tylko po polsku? Umieszczamy teksty wydane czy te opublikowane w necie też (blogi, fora, portale)? Wystarczy tylko tytuł i autor czy słów kilka o książce trzeba napisać?
Vet, wystarczy zajrzeć do poszczególnych tematów. Książki obcojęzyczne są wpisywane, tylko książki. Tekstów blogowych czy zamieszczanych na forach nie ma. Tytuł, autor. Jedni piszą coś, inni nie. Nie ma obowiązku, jest przyjemność czytających
"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".
U mnie też, ale wydaje mi się, że coś mi umknęło między "Carycą" a "Milosnym skandalem" . Te przeczytane już upłynniłam, niestety, a za nic nie mogę sobie przypomnieć co to było. Skleroza jak nic.
Całe życie jest jak oglądanie migawki, pomyślał. Tylko zawsze wygląda tak, jakby człowiek przyszedł o dziesięć minut spóźniony i nikt nie chce mu opowiedzieć, o co chodzi, więc musi sam się wszystkiego domyślać. I nigdy, ale to nigdy nie zdarza się okazja, żeby zostać na drugi pokaz. Ruchome obrazki Terry Pratchett
u mnie tez koniec;przynajmniej nie przypominam sobie innych tytułów
________________***________________
Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.
U mnie też, i tylko trzynaście czytanie jest mniej poręczne niż słuchanie.
Myślę i czuję. Jestem weganką. Każdy z nas jest jak antena radiowa. Człowiek może dostroić się do odbioru audycji z nieba, ale może też odbierać przekaz prosto z piekła. Tak przejawia się wolna wola każdego człowieka.[Bruno Groninig] Nie mam czasu czytać forum
Myślę i czuję. Jestem weganką. Każdy z nas jest jak antena radiowa. Człowiek może dostroić się do odbioru audycji z nieba, ale może też odbierać przekaz prosto z piekła. Tak przejawia się wolna wola każdego człowieka.[Bruno Groninig] Nie mam czasu czytać forum
Nocny Anioł napisał(a):Ale chyba wyobraźnia lepiej działa i mniej się człowiek wyłącza
Co do pierwszego, to raczej nie, drugiemu nie zaprzeczę, ale to świadczy też o stopniu nudy w książce.
Doprawdy nie mogę pojąć, dlaczego nie uzupełniacie swoich statystyk na bieżąco, dla mnie to sama przyjemność.
Ja tak raczej już teraz traktuję to jako sposób, żeby w jednym miejscu mieć wszystko, co przeczytałam, również po angielsku (bo po polsku odznaczam zawsze w biblionetce, a po angielsku nei mogę się zmotywować, żeby na jakimś portalu zaznaczać) razem z krótkim komentarzem i w tym miesiącu sporo mi wyszło
Czytam romanse - mój blog z recenzjami. Recenzjami romansów, oczywiście.
Smoki były idealnym środkiem antykoncepcyjnym, ponieważ raz skonsumowana dziewica już nigdy nie była płodna.