Teraz jest 24 listopada 2024, o 13:31

Czytniki ebooków: użytkowanie i porady

...o wszystkim: co nas irytuje, a co zachęca do lektury, co czytamy teraz, a co mamy w planach

2024: WŁAŚNIE CZYTAM...

Ulubieńcy roku!Ulubieńcy miesiąca!
Bonus: Nasze Liczniki Lektur w Kanonie Romansoholicznym!

Ostrzegamy! Kiepskie książki!Koszmar. Ale można przeczytaćWarto przeczytać?
Regulamin działu
Rozmowy o naszych aktualnych lekturach i książkowych inspiracjach.
Szerzej o gatunkach: dział ROMANS+ oraz dział 18+
Konkretniej o naszych listach czytelniczych: dział STATYSTYKI
Lektury wg pór roku i świąt: dział SEZON NA KSIĄŻKĘ

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 28 lutego 2012, o 12:37

“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Ulubiona autorka/autor: Jayne Ann Krentz

Post przez Berenika » 1 marca 2012, o 18:07

Obrazek

Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...

Post przez Jadzia » 1 marca 2012, o 21:19

A ja jestem chyba coraz bliżej zakupu czytnika... Mam wydatek w ciągu miesiąca i po nim się okaże, czy z mojego oszczędzania zostanie mi na czytnik, a jest taka opcja. I wtedy będę miała wieeeelki problem :P
Czytam romanse - mój blog z recenzjami. Recenzjami romansów, oczywiście.

Smoki były idealnym środkiem antykoncepcyjnym, ponieważ raz skonsumowana dziewica już nigdy nie była płodna.

ObrazekObrazek
by Agrest

Post przez Agrest » 1 marca 2012, o 21:28

Między którymi?
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Post przez Jadzia » 1 marca 2012, o 21:35

Sama nie wiem jeszcze... Tak dokładnie to się jeszcze nie przyglądałam tak naprawdę, dopóki nie wiem ile naprawdę będę miała na to kasy to wolę się nie nakręcać za bardzo ;)

Smoki były idealnym środkiem antykoncepcyjnym, ponieważ raz skonsumowana dziewica już nigdy nie była płodna.

ObrazekObrazek
by Agrest

Post przez Agrest » 12 marca 2012, o 13:43

Dziś znów są kindle z reklamami na grouponie.
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Post przez Jadzia » 12 marca 2012, o 13:58

Jak doliczyć przesyłkę, to w bardzo podobnej cenie można i na allegro zakupić ;)

ObrazekObrazek
by Agrest

Post przez maddalena » 13 marca 2012, o 09:23

Miałam kupić ale narazie zrezygnowałam bo książka to jednak książka.
Oto miłość. Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem, a okazuje się, że czekali na siebie całe życie. O'Cangaceiro

Post przez aralk » 13 marca 2012, o 12:46

Jedno nie wyklucza drugiego :)
Ja ostatnio przyłapalam się, że przez kilka ostatnich tygodni ani raz nie czytałam książki z czytnika ;) Czyli te kilkadziesiąt przeczytanych było papierowych :rotfl:

Post przez maddalena » 13 marca 2012, o 12:48

wiem ale jakoś... :bezradny:
Oto miłość. Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem, a okazuje się, że czekali na siebie całe życie. O'Cangaceiro

Post przez Magadha » 15 marca 2012, o 21:43

Dostałam moją śliczną okładeczkę do toucha. ^_^

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Jest tylko jeden problem. Mój braciszek sądząc, że pierwsze zamówienie nie przeszło, zamówił po raz drugi i w efekcie dziś w skrzynce pocztowej miałam dwie paczki z USA, zamiast jednej.

Okładka w przeliczeniu kosztowała 120 zł, łącznie z transportem.
Obrazek
Myślę i czuję. Jestem weganką.

Każdy z nas jest jak antena radiowa. Człowiek może dostroić się do odbioru audycji z nieba, ale może też odbierać przekaz prosto z piekła. Tak przejawia się wolna wola każdego człowieka. [Bruno Groninig]
Nie mam czasu czytać forum Obrazek

Post przez aralk » 15 marca 2012, o 21:47

sporo :]

Post przez Jadzia » 15 marca 2012, o 21:51

Elegancko wygląda :)

Drugą może na allegro rzuć? ;)

ObrazekObrazek
by Agrest

Post przez Agrest » 15 marca 2012, o 22:13

A jak sam czytnik?
Ekran szybko reaguje na dotyk?

Emily Byrd Starr

Post przez Magadha » 15 marca 2012, o 22:20

aralk napisał(a):sporo :]

Bo ja mam wymagania :hahaha: dlatego nie mam męża :hahaha:

Jadzia napisał(a):Elegancko wygląda :)
Drugą może na allegro rzuć? ;)

Boję się, że nie sprzedam, a potem będę musiała uiszczać opłaty :? Już tak miałam.

Agrest napisał(a):A jak sam czytnik?
Ekran szybko reaguje na dotyk?

Ekran bardzo dobrze reaguje na dotyk. Był taki dzień, że jakoś wolniej przerzucały się strony, ale potem dwu lub trzykrotnie pojawiło się samoczynnie okno z drzewkiem i paskiem wczytywania, tak jakby automatycznie wgrywały się jakieś ulepszenia, i od tego czasu ponownie strony przechodzą w sekundę.

Bardzo fajnie korzysta się ze słownika, bo wystarczy nacisnąć palcem na słowo i już mam słownik. Nie wyobrażam sobie przesuwania kursora przy pomocy strzałek.

Wi-Fi włączam tylko gdy przesyłam do siebie jakieś książki, więc tak jak przypuszczałam, z internetu na kindlu nie korzystam, dobrze, że nie kupiłam tego z G3
Obrazek

Każdy z nas jest jak antena radiowa. Człowiek może dostroić się do odbioru audycji z nieba, ale może też odbierać przekaz prosto z piekła. Tak przejawia się wolna wola każdego człowieka. [Bruno Groninig]

Post przez aralk » 15 marca 2012, o 22:23

pewnie najwolniej będzie przy skrajnych temperaturach :mysli:

Post przez Magadha » 15 marca 2012, o 22:25

Chyba nie będę tak odważna, żeby wynosić kindla na zewnątrz, gdy jest mniej niż 10 stopni.
Obrazek

Post przez Alias » 15 marca 2012, o 22:26

Magadha masz słownik angielsko-polski w kindelku??

Post przez Agrest » 15 marca 2012, o 22:29

Nie wyobrażam sobie przesuwania kursora przy pomocy strzałek.

Wbrew pozorom nie jest to kłopotliwe (nie lecisz przecież strzałką przez cały tekst, tylko najpierw na skróty na dół ;) ), ale ja w sumie rzadko korzystam, a jak mnie jakieś słowo zaciekawi, to się często okazuje, że go nie ma w słowniku :rotfl:

Emily Byrd Starr

Post przez aralk » 15 marca 2012, o 22:31

przekleństwo wiedzących zbyt dużo ;)

Post przez Magadha » 15 marca 2012, o 22:40

Alias napisał(a):Magadha masz słownik angielsko-polski w kindelku??

Nie, angielsko-angielski, ale dopóki nie tłumaczę z angielskiego na polski, to nie muszę wiedzieć jakie to konkretnie słowo po polsku, wystarczy wiedzieć o co chodzi ^_^

A po polsku nie czytam na kindlu, wolę sobie przerobić na audio; tylko że ostatnio nic po polsku nie czytam.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: nie posiadam

Post przez Agaton » 17 marca 2012, o 23:30

Ładna ta okładka :) Chociaż faktycznie trochę kosztowna, ale one raczej tanie nie są, same w sobie.
Ile razy w życiu człowiek musi się powstrzymywać.

Występek i cnota są takimi samymi produktami jak cukier i kwas siarkowy - Hipolit Taine

Life is tough, but it's tougher when you're stupid - John Wayne

"You're so freaking romantic. I don't know how I keep my pants on." - Abigail Roux, "Fish & Chips"

Post przez Magadha » 17 marca 2012, o 23:37

ładna i przede wszystkim nie jakieś naśladownictwo skóry. A cena jak się okazało też nie tak wygórowana, bo przelew był w funtach i po przeliczeniu na złotówki okazało się, że cena jest niższa o 20 zł. od tej z bezpośredniego przeliczenia dolarów na złotówki. Chyba jednak zaryzykuję na allegro.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: nie posiadam

Post przez Agaton » 17 marca 2012, o 23:45

To faktycznie się opłaciło :) Magadho, zdawało mi się czy może Ty już jednego Kindle'a miałaś? A może tak długo zbierałaś się do zakupu, że w końcu na dotykowy padło ;) Skleroza nie boli.

Przy okazji, nie wiem jak to się stało, ale może sama przez przypadek, zmieniając tekst z pionowego na poziomy, wielkość liter zmieniłam :mysli: Tak czy inaczej, ostatnio coś sprawdzałam przy ustawieniach i okazało się, że znowu mam najmniejsze możliwe litery, a pamiętam jak dałam na większe... Sierota ze mnie czasem :zalamka:
Ile razy w życiu człowiek musi się powstrzymywać.

Występek i cnota są takimi samymi produktami jak cukier i kwas siarkowy - Hipolit Taine

Life is tough, but it's tougher when you're stupid - John Wayne

"You're so freaking romantic. I don't know how I keep my pants on." - Abigail Roux, "Fish & Chips"

Post przez Magadha » 18 marca 2012, o 00:03

To mój pierwszy kindle i jestem zadowolona z tego, że jest dotykowy, poza tymi momentami gdy leżę, a on wypada mi z rąk i pada na mnie, wtedy zwykle przesuwają się strony.
Z poziomym tekstem jeszcze nie próbowałam, bo musiałabym wgrywać jakieś ulepszenia, a to za dużo zachodu, poza tym nie chcę czegoś zepsuć.

Dziś jechałam autobusem i czytałam w pełnym słońcu, nie było żadnego odblasku, wręcz lepiej niż gdybym czytała z papieru. Papier chyba bardziej odbija światło i nie da się czytać kiedy słońce pada bezpośrednio na kartki. :mysli:
Obrazek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Czytamy i rozmawiamy