Teraz jest 21 listopada 2024, o 18:03

Lisa Jackson

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 24 czerwca 2010, o 20:13

Historia bardzo ciekawa i fajnie napisana ,mały minus to właśnie bohaterka z tą obsesją Obrazek

Ulubiona autorka/autor: S. Brown, SEP, J. Quinn

Post przez sunshine » 24 czerwca 2010, o 20:18

Mam ostatnio problem z czytaniem to może dlatego ciężko mi idzie czytanie te książki Obrazek może mnie bardziej jeszcze wciągnie Obrazek

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 10 października 2010, o 00:11

"Płomień zemsty" to moja pierwsza książka Jackson i stąd moje pytanie: czy wszystkie jej książki są tak napisane? Jakoś mi się... dłuży.

Post przez Lucy » 10 października 2010, o 00:17

Nie ,zaczęłaś nie od tej książki co powinnaś Obrazek Sama nie byłam nią zachwycona ,więc ci się nie dziwię .

Zdecydowanie te są lepsze :

http://www.biblionetka.pl/book.aspx?id=119798

http://www.biblionetka.pl/book.aspx?id=19604

http://www.biblionetka.pl/book.aspx?id=19609

http://www.biblionetka.pl/book.aspx?id=19678

Mam sentyment do tych starszych.

Post przez mewa » 10 października 2010, o 00:28

pierwsza mi nie podeszła, za to trzecia - podobała się Obrazek

Post przez Lucy » 10 października 2010, o 00:39

"Zatoka kłamstw" była fajna ,trochę mnie wkurzała bohaterka z tą "obsesją" posiadania dziecka ale to taki mały pikuś .Teraz ma wyjść druga książka z tej serii "Bez litości" http://www.wydawnictwoamber.pl/ksiazka,008776,lisa-jackson,bez-litosci.html . Może ta ci się spodoba. Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Anne Bishop

Post przez Bombelek » 6 stycznia 2011, o 00:33

Lubię tą autorkę, chociaż nie pisze w stylu jakim zwykłam czytać. Ma jednak ciekawe pomysły, a każda książka czymś zaskakuje...

Ulubiona autorka/autor: Jo Putney,Kat Martin,Jude Deveraux,Sandra Brown

Post przez basik » 6 stycznia 2011, o 23:15

Lucy napisał(a):"Zatoka kłamstw" była fajna ,trochę mnie wkurzała bohaterka z tą "obsesją" posiadania dziecka ale to taki mały pikuś .Teraz ma wyjść druga książka z tej serii "Bez litości" http://www.wydawnictwoamber.pl/ksiazka,008776,lisa-jackson,bez-litosci.html . Może ta ci się spodoba. Obrazek

właśnie skończyłam ją czytać i jest naprawdę świetna, ciekawa fabuła, trzyma w napięciu do końca, fajni bohaterowie i mroczna sceneria w odciętej od świata przez burzę śnieżną szkole, po której krąży żądny zemsty psychopatyczny morderca...aż strach się bać

Post przez sunshine » 8 stycznia 2011, o 19:17

Mam od tej pani książkę Przerwać milczenie :) ciekawa jestem czy fajna :D

Jak dotychczas to tylko Zatoka kłamstw mi się nie podobała :)

Post przez basik » 15 sierpnia 2011, o 21:41

Wyspa kłamstw nawiązuje do Zatoki kłamstw postacią psychopatycznego mordercy, który ucieka z więziennego szpitala psychiatrycznego i znowu upatrzył sobie nową ofiarę.

Laura i Harrison spotykają się w szpitalu, gdzie ona jest pielęgniarką, a on dziennikarz szuka tematu do nowego artykułu, (związanego z ucieczką mordercy ze szpitala,podczas której zranił 2 osoby). Ona zaczyna odbierać telepatycznie groźby od mordercy i wtedy prosi o pomoc Harrisona.
Zaczyna się niebezpieczny wyścig z mordercą, gdzie stawką jest jej życie oraz jej przybranej rodziny.Gdy giną kolejni niewinni ludzie, Laura postanawia przestać się ukrywać i stawić mu czoła.

Świetna powieść sensacyjna ,akcja ciągle do przodu, poczucie zagrożenia , duża dawka adrenaliny,wątek romansowy też jest, ale raczej taki skromny ( dopiero zaczynają się zakochiwać)

Mam nadzieję, że będzie jeszcze kolejna książka z tego cyklu, a ostatnie zdanie książki na to wskazuje:
Dobry Boże, co przydarzyło się jej siostrze?

Post przez basik » 5 lutego 2012, o 22:35

Kręte ścieżki kolejna świetna książka z cyklu New Orleans, w której detektywi Benz i Montoya muszą rozwiązać zagadkę morderstw nowicjuszek w klasztorze.
Jednak główną bohaterką jest Valerii, siostra pierwszej z zamordowanych w klasztorze sióstr, której w rozwiązaniu zagadki pomaga mąż ( z którym obecnie jest w separacji za sprawą siostry, którą podejrzewała o romans ze swoim mężem).
W klasztorze zostaje zamordowana kolejna zakonnica, Valerii dostaje dziwne wiadomości, że ona będzie następna, ktoś włamuje się do jej domu i zostawia film z ostatnich chwil życia siostry.
Sprawy zaczynają się komplikować,gdy zostaje zamordowana prostytutka,a prowadzący sprawę detektywi zaczynają podejrzewać, że mordercą jest przebrany ksiądz psychopata, który już kiedyś w ten sposób mordował.
Kluczem do rozwiązania tych tajemniczych zbrodni jest ukryta w przeszłości klasztoru oraz pilnie strzeżonych tajemnic rodzinnych.

Książka od samego początku wciąga bez reszty, każde kolejne morderstwo to kolejna straszna tajemnica klasztoru a rozwiązanie jest wprost niesamowicie zaskakujące.

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 12 lutego 2012, o 23:04

Ostatnio kupowałam bardzo dużo kryminałów audio. Wybierałam po blurbach. Wśród nich jest dużo Lisy Jackson. Tylko że nie przyszło mi do głowy, że to mogą być serie i nie sprawdziłam najpierw. No i nakupowałam tak w kratkę, że głowa boli.
Na dokładkę nie trafiłam w nic, z tych co Wy tu polecacie.

Przesłuchałam na razie tom 4 z cyklu New Orleans i to mi się nie podobało.
Nie mam pojęcia, czy powinna dokupić te brakujące do pełnych serii i odsłuchiwać po kolei, czy posłuchać tylko te, co już mam, czy może porzucić całkiem, bo reszta też mi się nie spodoba.
Na razie czekam na natchnienie albo na Wasze rady, co zrobić z tym fantem.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 15 grudnia 2012, o 23:06

Starsze jej powieści bardziej mi się podobały, np. "Szept". Mam wrażenie, że tam było więcej emocji i wydawały się bardziej przekonujące. Później trafiłam na kilka pod rząd, gdzie pojawiał się jakiś seryjny morderca i co gorsza, pisany w pierwszej osobie, a to mnie irytowało, aż miałam dość, chociaż ten gość z cyklu Montana miał ciekawy sposób wykończana swoich ofiar, wręcz to było oryginalne.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Post przez sunshine » 15 grudnia 2012, o 23:12

tak te starsze książki są zdecydowanie lepsze ;)
ale cykl Montana całkiem całkiem
Każdy jest jaki jest.
Nigdy nie rezygnuj z własnych pragnień. Inaczej będziesz tego żałować.
Uwierz mi. Moim zdaniem brak Ci odwagi, by przeżywać własne życie. Chcesz rady? Ciesz się życiem, ile tylko możesz.

Prawdziwy facet kocha swoją kobietę w ubraniu, pożąda w bieliźnie, a ubóstwia w jego koszuli. ;)

Post przez Księżycowa Kawa » 15 grudnia 2012, o 23:13

Przypuszczam, że w tym cyklu będzie jeszcze jedna część.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 12 lutego 2013, o 18:22

Troszkę nowości....

Obrazek
A Twist of Fate:
They didn't trust each other . . . and couldn't resist each other.
When Kane Webster buys First Puget Bank, he knows he is buying trouble.
Someone is embezzling funds, and the evidence points to Erin O'Toole.
Kane is determined to see her incriminated - until he meets her. He never expected to feel such an intense attraction to Erin - or to fall in love with her.
After her divorce, Erin has no desire to get involved with anyone - especially not her new boss. But she can't resist Kane Webster . . . even if she doesn't always understand his mysterious manner.

Before she can help it, she's swept into a passionate affair with a man she barely knows . . . a man she already loves. But when she discovers Kane's suspicions, she must decide - can she stay with a man who suspects her of criminal intent?
Tears of Pride:
Her legacy has just gone up in flames Sheila Lindstrom is reeling from the aftermath of the devastating fire that claimed the life of her father and all but destroyed the Cascade Valley Winery, the family's pride and joy.
Without the insurance proceeds needed to rebuild the winery, Sheila risks losing everything to corporate monolith Wilder Investments. When she confronts company president Noah Wilder, an undeniable attraction hits both of them with the force of a tidal wave.
Will mistrust and deceit undermine this volatile union - or will love rise from the ashes?

Premiera 22.01.2013

U nas również pojawiło się coś nowego....
Obrazek
Autorka bestsellerów numer 1 „New York Timesa”
dla miłośniczek Tess Gerritsen i Lisy Gardner

Przed dwoma laty wysepka u wybrzeży Oregonu była świadkiem dramatycznych wydarzeń, kiedy seryjny morderca kobiet uciekł ze szpitala psychiatrycznego. Wkrótce potem szpital zamknięto. Przestępcy nigdy nie schwytano.
W życiu Avy rozegrał się wtedy jednak inny dramat…
W snach Avy jej synek wygląda tak samo jak wtedy, gdy widziała go po raz ostatni. Ale na jawie za każdym razem na nowo boleśnie przeżywa swoją tragedię: Noah zniknął bez śladu dwa lata temu. Więc jak to możliwe, że nocą słyszy jego płacz, a w sennych koszmarach widzi, jak Noah biegnie po pomoście, jak jest coraz bliżej krawędzi…

To skutek traumy, przekonują psychiatrzy. Ale Ava nie może się oprzeć wrażeniu, że mąż, rodzina i terapeuta nie mówią jej wszystkiego.
Nagle znów ktoś zaczyna mordować kobiety – które Ava dobrze znała. A na wyspie pojawia się tajemniczy
mężczyzna…

Premiera 12.02.2013

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Księżycowa Kawa » 12 lutego 2013, o 23:40

Okładki mi się podobają, ale chyba nie chcę tego czytać, przynajmniej w najbliższym czasie.
Denis Diderot

*
*

Post przez basik » 22 lutego 2013, o 12:34

Nie chcesz wiedzieć to kolejna świetna powieść, od której trudno się oderwać.
Ona ciągle nie może zapomnieć o swoim dwu letnim synku, który dwa lata temu nagle zaginął, Nie pomagają lekarstwa, pobyt w szpitalu psychiatrycznym, ani pomoc psychoterapeutki.
Ciągle w snach słyszy płacz dziecka. Cała rodzina uważa ją za wariatkę, mąż postanawia znowu zamknąć ją w szpitalu. W tej sytuacji potajemnie odstawia lekarstwa i zaczyna prowadzić własne śledztwo, co stało się z jej synkiem.
Pomaga jej w tym tajemniczy mężczyzna, którego zatrudnił jej mąż do pomocy w gospodarstwie na wyspie.
I wtedy sytuacja wymyka się spod kontroli, zaczynają ginąć kobiety, które dobrze znała, ktoś bardzo się stara, żeby ona nie poznała prawdy o dziecku i stara się doprowadzić ją do ostateczności czyli samobójstwa.
Książka przesycona atmosferą strachu i zagrożenia a bohaterka uwikłana jest w misterną i niebezpieczną intrygę , gdzie stawką jest odkrycie prawdy, co jest bardzo trudne, bo każdy ma coś do ukrycia.

Post przez Lilia ❀ » 22 lutego 2013, o 12:40

jestem więcej niż zainteresowana :D
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Post przez basik » 22 lutego 2013, o 13:12

To dobrze Lilio, bo to książka przy której nie można się nudzić, romansu jest tu mało, za to dżo się dzieje....i ta niesamowita atmosfera ...dla mnie rewelacja, lubię takie książki :D

Post przez aralk » 22 lutego 2013, o 13:13

basiku, to część cyklu czy oddzielny tytuł? a jesli w cyklu, trzeba czytać wcześniejsze?

Post przez Lilia ❀ » 22 lutego 2013, o 13:31

wg goodreads samodzielny tytuł :)
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Post przez basik » 22 lutego 2013, o 13:59

tak, to pojedyńczy tytuł i bardzo dobrze, bo nie miałabym nerwów czekać na dalsze części :)

Post przez aralk » 22 lutego 2013, o 14:11

dzięki dziewczyny za informację, rozejrzę się w poszukiwaniu :)

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 22 lutego 2013, o 17:49

Już wcześniej w pierwszy poście autorki zaznaczyłam, że to oddzielna powieść :D

Basik tak sądziłam, że to warta uwagi książka. W przyszłym tygodniu będę w Empiku więc sobie kupię, dziękuję :*

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do J