i heloł kiti
sorki almani, nie do ciebie, mnie słabo było na samą myśl, że może być dziewczyna z takim ładunkiem jak ja
ps.almani - a czytałas taką jedną Coulter?
tkwiłam w przekonaniu że chcą mieć na krzyż
ps.almani - a czytałas taką jedną Coulter?
powinnaśalmani napisał(a):Chciałam córke bo u mnie w rodzinie od pokoleń same baby i nawet nie wiedziałabym jak chłopca wyczyscic przy zmianie pieluch ale w sumie najbardziej chciałam żeby zdrowe było
nie czytałam Coulter. A coś powinnam ?
towarzyszy mi wrażenie, że jest na krzyżBo akurat almani podała jeden identyczny jak dla chłopca (żeby była podobna)
Agrest napisał(a):Frin, ale liczyłaś w książkach czytanych na bieżąco, czy wyciągałaś do liczenia takie, gdzie kojarzyłaś motyw oczekiwania na dziecko? Bo mimo wszystko nie zawsze się to pojawia
Agrest napisał(a):A jakie były motywacje dla dziewczynek? Czy nie było?
Bo akurat almani podała jeden identyczny jak dla chłopca (żeby była podobna)
Wiedźma Ple Ple napisał(a):to coś nowego, albowiem wcześniej mam wrażenie, że preferowano oczywiste podtrzymanie nazwiska z niewielką łaską i żeby potem była tez córka podobna do żony, ukochanej, nota bene
pojawia się właśnie dyskusja na temat preferowanej płci - dlaczego, czy na pewno, a może jednak dziewczynka, etc.
Powrót do Czytamy i rozmawiamy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości