Janka napisał(a):Mam na to swoją teorię, ale jak napiszę, to Wiedźma znowu na mnie będzie krzyczała, że za bardzo uogólniam. No to się wstrzymam do następnego peemesa, czy czegoś. Dziś nie jestem już w nastroju do walki. Teraz jestem potulna.Spoiler:
dalej? dorosło właśnie pokolenie, które uczy się angielskiego od kołyski i będzie czytać w oryginale ... a babcie będą smyrać starocieNawet jeśli jakość spada, nawet jeśli następuje coraz większe zawężenie do księciuff i szejków - i tak mają tam lepiej. Co jest poniekąd oczywiste, nasz rynek aż tyle by nie pomieścił. Tylko co dalej?
ejże naprawdę poziom był wyższy w latach 70-tych -90-tych?W tej mojej teorii jest mowa o nastawieniu Amerykanek, że wszystko jest super, a one zawsze hepi (właściwie hapi, bo to Amerykanki). Jak wszystko jest super, to toleruje się goowno.
Nawet jeśli jakość spada, nawet jeśli następuje coraz większe zawężenie do księciuff i szejków
- i tak mają tam lepiej. Co jest poniekąd oczywiste, nasz rynek aż tyle by nie pomieścił. Tylko co dalej?
problem u nas: brak nam perspektywy na ocenę przemian i reakcji w sytuacjach kryzysowych, ale jednak w systemie dosyć stabilnym (każdy kryzys kiedyś mija)
hm, ilościowo... zamiast 3 w serii - 1, zamiast 10 - 3...
Wiedźma Ple Ple napisał(a):nie darłam się na Ciebie!!!!
okazjonalnie na wszystkich miewamJanka napisał(a):Wiedźma Ple Ple napisał(a):nie darłam się na Ciebie!!!!
Nie darłaś, ale ochotę na to czasem miewasz.
kiedy ja tam od lat widzę Sycz-OlszewskąNiech wróci poprzednia redakcja, albo niech obecna zapyta się starej, jak oni to kiedyś robili.
a ja, że o naszej ignorancjiMyślałam, że obecna redakcja jest tak mocno przekonana o doskonałości swojego produktu, że nia ma na co liczyć.
poprzeglądałaś trochę i analiza gotowaCo nie znaczy, że wolę stare.
W starych częściej przeszkadzaja mi rozwiązania dramaturgiczne i budowanie charakteru bohaterów sztywno trzymając się kilku typów i kilku oklepanych pseudopsychologicznych frazesów
a były i owszem.Stare z wątkami kryminalnymi były doskonałe.
Wiedźma Ple Ple napisał(a):czy oni naprawdę wywalili RiS tak o, bez dania racji i zakończenia?
redakcja napisała:
Drogie Czytelniczki!
W listopadzie zakończyliśmy wydawanie książek w serii Romans i Sensacja.
Seria ta nie spotkała się z takim odbiorem, jakiego oczekiwaliśmy. W tej sytuacji podjęliśmy decyzję o jej zakończeniu.
Przepraszamy wszystkich, którzy oczekiwali na kolejne książki z serii Romans i Sensacja.
03.11.11 13:21
Powrót do Wiadomości i publicystyka
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości