ewa.p napisał(a):Sklepik z niespodzianką.Bogusia Katarzyny Michalak zaczęłam z lekką obawą.Niepotrzebnie.Było ciepło,chwilami wzruszająco...Bez wielkich słów,z miłością w tle.Całe mnóstwo emocji.Nie jest to romans,nie jest to również książka obyczajowa.Powiedziałabym,ż to raczej opowieść o szukaniu swego miejsca na ziemi.Całą masa bohaterów-i tych ciepłych,sympatycznych,z większymi czy mniejszymi zagwozdkami(Bogusia,Lidka,Adela),czy tych mniej sympatycznych(egoistyczna tap madl Konstancja czy bawidamek Igor).Chwilami nieco przeidealizowane.ale nadal bardzo sympatyczne.Dala mnie to duże plusy.Minusem jest natomiast zakończenie tej książki w dziwnym miejscu,bez jakiegoś rozsądnego zamknięcia części dotyczącej Bogusi i jej rozterek.Według mnie można czytać,pod warunkiem,że mamy pod ręką całą trylogię.Ja niestety poprzestałam na wypożyczeniu pierwszej części i to był mój błąd Teraz muszę szybko gnać do biblioteki i koniecznie pożyczyć pozostałe tytuły z tej serii
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości