Fajne na przekąski są zapiekane warzywa.
Na przykład
zapiekane pomidory z serem.
Pomidory albo kroisz w grube plastry albo tylko na pół. Smarujesz pomidor
sosem sałatkowym czosnkowym, ziołowym (pełna dowolność) zmieszanym z
majonezem, żeby się smarowało jak masłem.
Na takiego pomidorka z sosem dajesz
twaróg, sypiesz
ziołami: bazylia i tymianek lub pietruszka, kto co woli.
Jeśli dajesz
żółty ser to można posypać posiekanym plasterkiem
szynki lub salami, takie piegi zrobić tylko, dla zapachu. Można
paprykę też wsadzić,
pieczarki - znowu wolność wyboru
Zapiekasz to w piekarniku (na oko)
Ja zwykle na 20 minut w 180 stopniach, to zależy od piekarnika, wiadomo.
Roboty nie jest tak dużo a smaczne wychodzi i właściwie wrzucasz co masz.
[hr][/hr]
O i można zrobić
grzanki w piekarniku, chleb pokroić w trójkąty, dać co się ma, rzucić na górę zielonym, przypiekać w piekarniku i podawać ciepłe, pycha
Głodna się zrobiłam.