Gatunki – rodzaje – typy - crossovery Fantastyka / Paranormal — Historyczny — Współczesny — Kryminał / sensacja / thriller / mafia — Religijny — LGBTQ+ YA / NA — Dla dzieci i młodzieży — Harlekiny — Chick-lt — Komiks — Fanfiki Poza romansem... — Polska strefa
Nie, naprawdę ani razu kompletnie mi nie przyszło do głowy, że to są jakieś żaluzje, naprawdę. Kurcze, książka jak każda inna, tylko trochę lepsza i tyle. Taka już ze mnie prosta dziewczyna, nie szukam drugiego dna, tam, gdzie go nie potrzebuję
a ja zachęcona przez niepamiętam kogo na tym forum wróciłam do Brockway i przeczytalam "ku światłu". A teraz mam do wyboru dwie książki z panną młodą w tytule i dwie z balem w tytule i nie wiem, co wybrać, moze jakieś sugestie??
Jeśli chodzi o Panny młode to chronologicznie jest pierwsza "Sezon na Panny młode" a drugo "Kaprysy panny młodej". Ale łączy je tylko firma, która organizuje śluby. A co do balów:
Ostatni bal to 2 częśći serii Szkockiej (pierwsza to Niebezpieczny kochanek a 3 to Zakochany mściciel). BAl maskowy to 2 część serii Róze, pierwszy tom to W labiryncie uczuć a ostatni Słodka uległośc...
Ja czytałam tylko tę drugą serię, ale była naprawdę dobra...
jeszcze raz powtórzę: serię <span style="font-style: italic">Niebezpieczny kochanek</span>, <span style="font-style: italic">Ostatni bal</span> i <span style="font-style: italic">Zakochany mściciel </span>należy czytać po kolei więc <span style="font-style: italic">Ostatni bal </span>sobie odpuść
zawsze miałam pomysł na badania polskiego języka romansowego. Można by zestawić najpopularniejsze słowa i zwroty pojawiające się w romansach. Osobiście najbardziej nienawidzę określenia, że facet nie ma ani grama zbędnego tłuszczu. Czy to w ogóle można stwierdzić na pierwszy rzut oka? Pomijam spotkanie na plaży nudystów.
czy ja wiem- trzeba im przyznać że dość oszczędni byli chociaż River Lady jako Uwiedziona nie bardzo mi się podoba na ten przykład a Dama i Bliźniaczki to nie był szczyt geniuszu- skoro Ice była Dama to mogli cos podobnego wymyślić na Fire
hej, ja podziwiam, że nie było przykładowo "zabójczej miłosci", zabójczej namiętności", "namiętnego zabójstwa", zabójstwa z namiętnosci, morderczej namiętności oraz morderczego zabójstwa...