Brakuje mi tutaj tematu Właśnie słucham albo coś w tym stylu Wiem, że już to gdzieś wrzucałam, ale tak mi chodzi po głowie...
"Znasz przypowieść o żabie w śmietanie? Jak dwie żaby wpadły do dzbanka ze śmietaną? Jedna, myśląc racjonalnie, szybko zrozumiała, że opór jest bezcelowy i że losu nie da się oszukać. A może jest jakieś życie pozagrobowe, więc po co się niepotrzebnie wysilać i na próżno pocieszać płonnymi nadziejami? Złożyła łapki i poszła na dno. A druga była na pewno durna, albo niewierząca. I zaczęła się szamotać. Wydawałoby się, po co się szarpać, jeśli wszystko przesądzone? Szamotała się i szamotała... Aż ubiła śmietanę na masło. I wylazła z dzbanka. Uczcijmy pamięć jej towarzyszki, przedwcześnie poległej w imię postępu filozofii i racjonalnego myślenia." *** Pod stołem siedział Greebo i mył się językiem. Od czasu do czasu mu się odbijało. Wampiry wstawały z martwych, z grobów i z krypt, ale nigdy nie zdołały tego dokonać z kota.
Emiliana jest urocza... Ma wiele świetnych piosenek, ale największy sentyment mam chyba do jej coveru Brela:
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."
Nocny Anioł napisał(a):dzisiaj przywiało mnie tu Bol Na Halke Halke - Song - Jhoom Barabar jhoom bardzo lobie ta piosenkę i film na maratonie na nim byłam.
Film mi się nie podobał, ale piosenkę lubię wielce...
A co do Villas... Szkoda, że zmarnowała swój talent. Wspaniały,niewykorzystany głos... Laleczka... Tekst piosenki napisała Agnieszka Osiecka z myślą o Villas...