Teraz jest 25 listopada 2024, o 11:35

Seriale

Romantyczne – ale nie tylko – opowieści filmowe, serialowe i teatralne
Od filmów kostiumowych po azjatyckie dramy
Na co czekamy, co polecamy, co odradzamy...

Halloween przed ekranem: nasza klasyka

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 29 listopada 2011, o 15:22

a ile taki sezon trwa? na tygodnie.
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Post przez Liberty » 29 listopada 2011, o 15:49

No jak ma 6 odcinków to chyba 6 tygodni, ale nie koniecznie. Ostatnio oglądałam też miniserial (2 odcinki :-P ) - "The field of blood" na podstawie książki Denise Mina "Pole krwi" i te dwa odcinki wyemitowano w odstępie 2 - 3 tygodni. No i chyba nie mają takiego sztywnego podziału na sezon jesienno - zimowy i wiosenny. Np. hit "Sherlock" leciał na przełomie lipca i sierpnia, "Doktor Who" ostatni sezon miał podzielony na dwie części.
I jest jeszcze coś takiego jak Christmas special. Nie wszystkie seriale robią taki odcinek, ale część tak. Nawet jeśli sezon jest już skończony, tak jak w tym roku u Doktora Who i Downton Abbey. Co ciekawe polska tv bardzo często "zapomina" kupić taki odcinek. Polskie stacje wyemitowały chyba 8 sezonów "Mojej rodzinki" ale ani jednego Christmas special. I tak widz ze zdziwieniem zastanawia się dlaczego jedna z bohaterek jest w ciąży, a nikt o tym wcześniej nie wspomniał :/

Post przez Lilia ❀ » 29 listopada 2011, o 20:05

też się zdziwiłam tą ciążą - ni stąd, ni zowąd :?

ciekawiło mnie, dlaczego Sherlock tak szybko się skończył (całkiem fajny). Dzięki za wyjaśnienie!
swoją drogą, oni mają dwugodzinne odcinki. przynajmniej tak mi się wydaje patrząc na Sherlocka czy Morderstwa w Midsomer.
zdaje się, że niedzielę na BBC będzie nowa Emma.

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 29 listopada 2011, o 23:22

Dzisiaj był ostatni odcinek drugiego sezony Przepisu na życie, gdyby nie Gruba i Beatka bym tego nie oglądała. Strasznie denerwuje mnie wątek Anki i Jerzego - w każdym odcinku schodzą się i godzą co najmniej trzy razy :mur: Idiotyzm totalny.

Ulubiona autorka/autor: Diana Palmer :)

Post przez Levanda » 29 listopada 2011, o 23:29

A kto ogląda Jak poznałem waszą matkę? :mrgreen:
http://dlaschroniska.pl/ - pomóżcie zwierzaczkom!

Post przez Liberty » 30 listopada 2011, o 15:20

Lilia napisał(a):
ciekawiło mnie, dlaczego Sherlock tak szybko się skończył (całkiem fajny). Dzięki za wyjaśnienie!
swoją drogą, oni mają dwugodzinne odcinki. przynajmniej tak mi się wydaje patrząc na Sherlocka czy Morderstwa w Midsomer.

Drugi sezon Sherlocka prawdopodobnie zostanie wyemitowany w styczniu :) Mają poślizg bo główni aktorzy grają w Hobbicie.

A kto ogląda Jak poznałem waszą matkę? :mrgreen:

Straciłam cierpliwość do tej serii. Za bardzo przeciągają całą sprawę. Wolę The Big Bang Theory. Sheldon bije na głowę nawet Barneya :D

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 30 listopada 2011, o 18:13

Liberty napisał(a):
Lilia napisał(a):

Drugi sezon Sherlocka prawdopodobnie zostanie wyemitowany w styczniu :) Mają poślizg bo główni aktorzy grają w Hobbicie.

Ano :mrgreen:
a serial milutki :P
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Ulubiona autorka/autor: Diana Palmer :)

Post przez Levanda » 30 listopada 2011, o 18:49

Sheldon jest dobry, ale serial mnie męczy. A w Jak poznałem waszą matkę mocno się wciągnęłam, choć dopiero w tym roku.
http://dlaschroniska.pl/ - pomóżcie zwierzaczkom!

Ulubiona autorka/autor: nie posiadam

Post przez Agaton » 10 grudnia 2011, o 00:23

A ja lubię oba seriale, chociaż nie ma jak ich do siebie porównać :)

Ostatnio obejrzałam pięć odcinków "American Horror Story" :D Niezłe. Chwilami naprawdę przykuwa uwagę i widz z zapartym tchem czeka na to, co będzie dalej. Niestety, są też momenty zwątpienia. Bohaterowie w sytuacjach, kiedy Ty krzyczysz 'WTF!?', nie zadają sobie żadnych pytań i chyba mają wyłączone myślenie ;) Wciąga i są elementy, dla których warto zerknąć.
Ile razy w życiu człowiek musi się powstrzymywać.

Występek i cnota są takimi samymi produktami jak cukier i kwas siarkowy - Hipolit Taine

Life is tough, but it's tougher when you're stupid - John Wayne

"You're so freaking romantic. I don't know how I keep my pants on." - Abigail Roux, "Fish & Chips"

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 15 grudnia 2011, o 19:19

Ja też lubię oba, ale The big bang... bardziej. W Jak poznałem waszą matkę denerwuje mnie przeciąganie fabuły, serial robi się coraz mniej śmieszny.

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 1 stycznia 2012, o 22:50

Obejrzałam sobie pilotowy odcinek "Julia" .Od głupiej Majki i wkurzającej Moniki Milewskiej ,serial który mam ochotę oglądać. :look_down:
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez Liberty » 5 stycznia 2012, o 13:40

Ktoś już oglądał najnowszy odcinek Sherlocka - Skandal w Belgravii?
Ja się znowu zakochałam w Sherlocku i poważnie zadurzyłam w Irenie Adler :hyhy: Cudna kobieta. I totalnie nie mogę uwierzyć, że to ta sama aktorka, która zagrała wróżkę w True blood :suprised:

Post przez Fringilla » 5 stycznia 2012, o 14:47

nie, ale się szykuję po poprzedniej serii ^_^
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Post przez Liberty » 5 stycznia 2012, o 17:39

Nie szykuj się, tylko oglądaj :P

Post przez Lilia ❀ » 13 stycznia 2012, o 15:17

"Downton Abbey" wraca do TVN Style

Od 4 lutego, w każdą sobotę o godz. 20.00 TVN Style będzie emitować kolejne odcinki popularnego serialu "Downton Abbey".

"Downton Abbey" na rozdaniu najważniejszych nagród telewizyjnych Emmy, został uznany za najlepszy "mini serial lub film telewizyjny". Na swoim koncie ma także cztery nominacje do tegorocznych Złotych Globów. Druga seria brytyjskiego serialu na antenie TVN Style już od 4 lutego.

"Downton Abbey" to serial kostiumowy o życiu arystokratów i ich służby na edwardiańskim dworze. W skład obsady wchodzą m.in.: Maggie Smith, Hugh Bonneville oraz Elizabeth McGovern.

Już w pierwszych odcinkach drugiego sezonu mieszkańcy "Downton Abbey" będą musieli zmierzyć się z zupełnie nową rzeczywistością. I wojna światowa zmieni życie nie zarówno arystokratów, jak i służby. Gospodarze posiadłości zdecydują się przyjąć pod swój dach rannych żołnierzy, którzy zburzą dotychczasowy porządek panujący w "Downton Abbey".

Z frontu będą napływały coraz bardziej niepokojące wieści. Bohaterów nie ominie także epidemia groźnej grypy "hiszpanki". Mimo trwającej wojny życie w "Downton Abbey" toczy się dalej. Mieszkańcy dworu knują kolejne misterne intrygi, a na światło dziennie wychodzą stare tajemnice. Wszystkie córki głównego bohatera nie próżnują i przysparzają mu coraz więcej problemów. Oświadczyny, zakazane romanse i namiętności oraz nieoczekiwane powroty.

Post przez Liberty » 25 stycznia 2012, o 18:29

Za tumblrem nie przepadam, ale czasem trafiają się tam perełki :D Coś dla fanów Sherlock stacji BBC czyli jakby zrobili to Polacy :hyhy:
Link: http://stick2sherlock.tumblr.com/post/1 ... k2sherlock

Cały wpis jest po prostu lol.

Ulubiona autorka/autor: za mało miejsca na wszystkie

Post przez Anullaa » 25 stycznia 2012, o 22:31

Liberty napisał(a):Cały wpis jest po prostu lol.

ale się uśmiałam :)

Ulubiona autorka/autor: ...szukam

Post przez Letty » 28 stycznia 2012, o 22:37

Polubiłam "Julię" na TVN....tak czasem popatrzę,właściwie na to tylko ostatnio.

Bardzo lubię też"Gotowe na wszystko"mój ulubiony"tasiemiec

Ulubiona autorka/autor: nie posiadam

Post przez Agaton » 30 stycznia 2012, o 00:28

Liberty napisał(a):Za tumblrem nie przepadam, ale czasem trafiają się tam perełki :D Coś dla fanów Sherlock stacji BBC czyli jakby zrobili to Polacy :hyhy:
Link: http://stick2sherlock.tumblr.com/post/1 ... k2sherlock

Cały wpis jest po prostu lol.

Bockie ^_^

Swoją drogą, skończył się "Chuck". Głupawe to było i naiwne, ale i tak oglądałam :mrgreen: I niby romans tam nie był ważny, bo od dłuższego czasu wszystko kręciło się wokół akcji, jako takiej, i humoru, ale jednak na końcu powinno być HEA. I teraz mały zonk. Bo tradycyjnego HEA nie było, raczej takie z otwarciem na pozytywne życie dalej, choć opinie różne są. Ja z siostrą stwierdziłam to, co powyżej. Za to były chłopak mojej siostry stwierdził, że to się kończyło smutno, jak na ogólny charakter serialu.
Ile razy w życiu człowiek musi się powstrzymywać.

Występek i cnota są takimi samymi produktami jak cukier i kwas siarkowy - Hipolit Taine

Life is tough, but it's tougher when you're stupid - John Wayne

"You're so freaking romantic. I don't know how I keep my pants on." - Abigail Roux, "Fish & Chips"

Post przez Agrest » 30 stycznia 2012, o 00:32

Nie oglądałam jeszcze ostatniego sezonu, bo zawsze to oglądam z bratem, a nie możemy się zgrać na maraton...

Ale problem mam taki, że jak ze mnie stuprocentowa romansoholiczka, to nie bardzo odczuwałam jakąś chemię między Chuckiem i Sarah :bezradny: Jeśli Chuck nie dostał swojego HEA to mi żal ze względu na niego samego, ale chyba się za bardzo nie wkurzę :mysli:
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Post przez Fringilla » 30 stycznia 2012, o 00:40

a ja czułam chemię, chociaż utknęłam na początku tego ostatniego sezonu...
Agreście - czemu, uważasz, chemii nie było?
— Ursula K. Le Guin

Post przez Agrest » 30 stycznia 2012, o 00:48

Ja jej po prostu nie czułam, od początku :bezradny: W dodatku na tymże początku odczułam kilka wyraźnych momentów chemii między Sarah i Caseym i wiem, że nie byłam w tym kompletnie osamotniona, ale twórcy się z tym szybko rozprawili i dali parę tekstów, które miały nam dać do zrozumienia, że to niemożliwe ;) Ale to było jeszcze w pierwszym sezonie, dawno ;)

Miły serial... Będę trochę tęsknić za Cpt Awesome, który jak to się mówi, zdecydowanie grew on me, i za ekipą z BuyMore :evillaugh:

"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Post przez Fringilla » 30 stycznia 2012, o 00:58

ekipa z BuyMore... i Jester... zdecydowanie wylądowali w mym kanonie...
tak się zastanawiam - może to kwestia the Nerd gets the Babe, która zwykle bardzo delikatnie irytuje... bo nerdy zwykle beznadziejne faktycznie, ale Chuck się wybronił :hyhy:
przyznam, że ja akurat Sarę lubiłam, ale w ogóle postacie kobiece jak na serial dla chłopców były ok jak dla mnie.

ach, Casey... ^_^
— Ursula K. Le Guin

Post przez Agrest » 30 stycznia 2012, o 10:25

tak się zastanawiam - może to kwestia the Nerd gets the Babe, która zwykle bardzo delikatnie irytuje... bo nerdy zwykle beznadziejne faktycznie, ale Chuck się wybronił :hyhy:

No jest jeszcze taka opcja, że to z zazdrości :evillaugh:

Emily Byrd Starr

Post przez Fringilla » 30 stycznia 2012, o 16:35

hm, dla mnie Chuck był ucieleśnieniem uroczego młodszego brata :hyhy:
— Ursula K. Le Guin

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oglądamy!