Teraz jest 25 listopada 2024, o 09:30

Seriale

Romantyczne – ale nie tylko – opowieści filmowe, serialowe i teatralne
Od filmów kostiumowych po azjatyckie dramy
Na co czekamy, co polecamy, co odradzamy...

Halloween przed ekranem: nasza klasyka

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 11 listopada 2011, o 12:39

dzień jej śmierci powinni ustanowić dniem narodowym. :zalamka:
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez Dorotka » 11 listopada 2011, o 14:51

Nawet tak nie żartuj, Lucy, bo jakby tak, nie daj Boże, Rysio z "Klanu" wyciągnął kopyta, to jego liczni fani gotowi zażądać tygodnia wolnego od pracy. :zalamka:
A może to właśnie genialna myśl? :mysli: Hmm..... jeden dzień na Hankę M., następne siedem na Ryśka, to jakby tak systematycznie wykańczać w naszych serialach poszczególnych bohaterów, to mielibyśmy labę, że hej. No, to kogo następnego? Wiem, wiem, Zochę Burską!!!! :lol:

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 11 listopada 2011, o 15:43

A kto to taki??
http://www.radiocentrum.pl

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Post przez Lucy » 11 listopada 2011, o 15:51

Foremniak z "Na dobre i na złe" ,dobra myśl Dorotko :hahaha:
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez Kawka » 11 listopada 2011, o 16:21

Nie orientuję sie w serialach.

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Post przez aralk » 11 listopada 2011, o 16:21

Kawko, jak miło, że nie tylko ja :)

Post przez Dorotka » 11 listopada 2011, o 16:56

Ha, a ja oglądam "Na dobre i na złe", bo ten serial jeszcze jestem w stanie strawić. Ale nic poza tym, żadnych "Klanów", "Plebanii", "Pierwszych miłości" czy innych temu podobnych. A Zocha Burska przyprawia mnie o mdłości, bo taka jest świętojebliwa.

Post przez Kawka » 11 listopada 2011, o 17:06

Oni tam wszyscy tacy grzeczni itp. Kilka razy mi się zdarzyło na seriale z 1 i 2 spoglądnąć, jak do babci przychodzę. Jak Hanka była wredna to jej zmienili osobowość i teraz wszyscy po niej płaczą. :zalamka: Co do "Pierwszej miłości" serial głupi jak 150 ale czasem można się pośmiać z absurdów scenariusza. Czego tam nie było. :roll: Od porwań, amnezji, po pracę w klubie go go. A najlepsze było jak tego głównego bohatera w więzieniu zamknęli i się nad nim znęcali psychicznie. :mur: Jest jeszcze wredny Artur, dla którego jakiś czas temu to oglądałam z doskoku. No i oczywiście ta durna blondynka (nie pamiętam jak sie nazywa, ale aktorka, która ją gra powinna dostać jakąś nagrodę), która ma ojca w Wadlewie. Generalnie całe to towarzystwo z Wadlewa to jest jakaś banda paranoików. :zalamka: Jednym słowem, jak się komuś bardzop nudzi może oglądać - bo jest tam więcej bzdur, niż we wszystkich innych tasiemcach razem wziętych.

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 11 listopada 2011, o 17:39

Dorotka napisał(a):Ha, a ja oglądam "Na dobre i na złe", bo ten serial jeszcze jestem w stanie strawić. Ale nic poza tym, żadnych "Klanów", "Plebanii", "Pierwszych miłości" czy innych temu podobnych. A Zocha Burska przyprawia mnie o mdłości, bo taka jest świętojebliwa.

ja sobie juz ze trzy lata temu odpuściłam ten serial(i pozostałe też).Czasami tak z doskoku oglądam jeszcze Monka albo Dowody zbrodni
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Post przez Lucy » 11 listopada 2011, o 18:28

Ja żadnych tego typu tasiemców nie tyknęłam , nie znoszę ich . Wyjątek to "Moda na sukces" :hyhy:

Ulubiona autorka/autor: Anne Bishop

Post przez Tsuki » 11 listopada 2011, o 19:15

Kawka napisał(a):Dziewczyny leżę i kwiczę ze śmiechu. Tsuki - udało się zwolnić? :hyhy:

Niestety tego dnia mieliśmy braki w kadrze, to musiałam zostać. Oj ja biedna. Stwierdziłam, ze poczekam aż Polonia dotrze do tego momentu. :hyhy:

A co do polskich seriali to jedyny na jaki jeszcze czasami lubię popatrzeć to też Na dobre i na złe, głównie ze względu na tych młodych lekarzy. :D Reszty nie dzierżę. :/
Aby poznać wartość jednego roku, zapytaj studentów, którzy oblali egzamin wstępny.
Aby poznać wartość jednego miesiąca, zapytaj matki, która urodziła wcześniaka.
Aby poznać wartość jednego tygodnia, zapytaj wydawcę tygodnika.
Aby poznać wartość jednej godziny, zapytaj zakochanych, którzy czekają na to, aby się zobaczyć.
Aby poznać wartość jednej minuty, zapytaj ludzi, którzy przegapili swoją stację jadąc pociągiem.
Aby poznać wartość jednej sekundy, zapytaj kogoś, komu udało się uniknąć wypadku.
Aby poznać wartość jednej milisekundy, zapytaj kogoś, kto podczas Igrzysk Olimpijskich zdobył srebrny medal.
Wskazówki zegara będą wciąż odmierzać czas, dlatego też ceń każdą chwilę.
I traktuj dzień dzisiejszy jak największy dar, który został Ci ofiarowany.

"Yuuki"

Obrazek Obrazek Obrazek

Post przez Kawka » 11 listopada 2011, o 21:38

Ja w smie też nie oglądam, choć przyznaję, że czasem zdarza mi się jeść obiad jak jakiś polski serial leci - przeważnie włąsnie "Pierwsza miłość", serial w sam raz do kotleta na 15-20 min. :-P

Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...

Post przez Jadzia » 11 listopada 2011, o 21:45

Fringilla napisał(a):człowiek wchodzi na kwejka po pracy i jaki ładny wysyp kontenkstualnej twórczości ^_^

No dokładnie :hyhy:
Czytam romanse - mój blog z recenzjami. Recenzjami romansów, oczywiście.

Smoki były idealnym środkiem antykoncepcyjnym, ponieważ raz skonsumowana dziewica już nigdy nie była płodna.

ObrazekObrazek
by Agrest

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 11 listopada 2011, o 23:18

Ja czasami oglądam M jak miłość i Przepis na życie. Pierwszej miłości nie znoszę - para głównych bohaterów mnie odrzuca. Szczególnie on jest obleśny :rzyg:

Post przez Kawka » 12 listopada 2011, o 01:13

Moim zdaniem nie jest zły - tylko ma głupią fryzurę.

Ulubiona autorka/autor: Diana Palmer :)

Post przez Levanda » 12 listopada 2011, o 13:30

Ja akurat mam swoją ulubioną stronę z serialami online i dorzucili tam ostatnio Dynastię :rotfl:
http://dlaschroniska.pl/ - pomóżcie zwierzaczkom!

Post przez Jadzia » 12 listopada 2011, o 14:38

joakar4 napisał(a):Ja czasami oglądam M jak miłość i Przepis na życie. Pierwszej miłości nie znoszę - para głównych bohaterów mnie odrzuca. Szczególnie on jest obleśny :rzyg:

Zgadzam się całkowicie z tą opinią.

Smoki były idealnym środkiem antykoncepcyjnym, ponieważ raz skonsumowana dziewica już nigdy nie była płodna.

ObrazekObrazek
by Agrest

Post przez aralk » 12 listopada 2011, o 15:10

mnie przeraża fenomen przechodzenia z serialu na serial, o tej godzinie tu taki, o tej taki tam, może to podobna choroba jak chodzenie z książką przy boku przez cały czas, ale sam fakt statycznego trwania przez tyle godzin mnie zaskakuje wielce

Post przez Kawka » 13 listopada 2011, o 01:23

Aralk - to wciąga. Zaczynasz oglądać i potem Cię ciekawi jak sie potoczą dalej losy bohaterów. Nawet największa szmira potrafi przykuć do tv na sporo godzin. A odcinki przeważnie kończą się w najlepszym momencie. Prosty mechanizm psychologiczny.

Post przez aralk » 13 listopada 2011, o 01:31

Może źle trafiałam, ale tam zazwyczaj chodziło o to kto z kim w tym odcinku lub tej dekadzie. A gdyby wypisać motywy przewodnie jednego to okazałoby się, że sporo jest z nich w innych i odwrotnie.
Nie krytykuję, bo sama czytam coś co gładko można byłoby zamknąć w takich ramach, ale jako osobę żyjącą bez telewizji fascynuje mnie tego typu uzależnienie.

Post przez Kawka » 13 listopada 2011, o 01:38

Uzależnienie jak każde inne.

Ulubiona autorka/autor: Diana Palmer :)

Post przez Levanda » 13 listopada 2011, o 11:05

Ja uważam, że polskie seriale to dno. Fabuła masakryczna, gra aktorska żenująca. Lubiłam Kryminalnych, ale im dalej szło, tym więcej było w serialu przemocy, więc odpuściłam.
http://dlaschroniska.pl/ - pomóżcie zwierzaczkom!

Ulubiona autorka/autor: Anne Bishop

Post przez Tsuki » 21 listopada 2011, o 21:23

Mam pytanie do dziewczyn, które śledzą "Kości".
Czy ktoś jest mi w stanie odpowiedzieć na pytanie jakim cudem Bones jest w ciąży i to z Boothem?! Czy ja znowu czegoś nie ogarnęłam? Nie przypominam sobie, żebym przegapiła ostatnio jakiś odcinek, więc jak to możliwe?
Aby poznać wartość jednego roku, zapytaj studentów, którzy oblali egzamin wstępny.
Aby poznać wartość jednego miesiąca, zapytaj matki, która urodziła wcześniaka.
Aby poznać wartość jednego tygodnia, zapytaj wydawcę tygodnika.
Aby poznać wartość jednej godziny, zapytaj zakochanych, którzy czekają na to, aby się zobaczyć.
Aby poznać wartość jednej minuty, zapytaj ludzi, którzy przegapili swoją stację jadąc pociągiem.
Aby poznać wartość jednej sekundy, zapytaj kogoś, komu udało się uniknąć wypadku.
Aby poznać wartość jednej milisekundy, zapytaj kogoś, kto podczas Igrzysk Olimpijskich zdobył srebrny medal.
Wskazówki zegara będą wciąż odmierzać czas, dlatego też ceń każdą chwilę.
I traktuj dzień dzisiejszy jak największy dar, który został Ci ofiarowany.

"Yuuki"

Obrazek Obrazek Obrazek

Post przez aralk » 21 listopada 2011, o 22:08

Tsuki, :padam: :padam: :padam:
Kości to jedyny serial jaki oglądam i w niedzielę miałam wrażenie, że musiałam przespać kilka odcinków :shock:
Na żadne sceny się nie załapałam :placze: nawet na jakieś wspomnienia :(

Post przez Jadzia » 21 listopada 2011, o 22:18

Też się wczoraj z siostrą zastanawiałyśmy :-P

ObrazekObrazek
by Agrest

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oglądamy!