Bohaterka ma paskudnego opiekuna prawnego, który chce jej majątku i ma już plan jak to zrobić. Każe swojemu synowi-idiocie i tchórzowi ożenić się z nią. Do jej urodzin już niedaleko, więc muszą to zrobić szybko, a że ona nie zgadza się z tym (wymyśla nawet że ma narzeczonego) i syn też się do tego nie kwapi - opiekun sam chce zmusić ją do małżeństwa, próbując ją zgwałcić, żeby musiała wyjść za niego.
Żeby nie zdradzić wszystkiego powiem tylko, że ucieka porywając ze sobą synalka niedoszłego gwałciciela. Niestety, tamten podczas podróży musi się pochorować i Karolina musi trwać w zajeździe i leczyć go, zamiast uciekać. Tam spotyka Northa
Pomaga jej i wszystko toczy się coraz szybciej. Dużo ciekawych akcji, zdeterminowana bohaterka i bohater, który usiłuje rozwikłać zagadkę śmierci kobiety, która zginęła w okolicach jego majątku.
North ma też mroczną przeszłość, cały jego ród od lat miał szczególną awersję do kobiecego rodu, co powoduje wiele zatargów. Życie Karoliny co chwila jest w niebezpieczeństwie, co ja osobiście bardzo lubię
bohaterowie, których od razu polubiłam... same plusy
Oczywiście dla mnie
To druga część cyklu Dziedzictwo.