Teraz jest 21 listopada 2024, o 16:07

J.R. Ward

Ulubiona autorka/autor: Nalini Singh

Post przez Nocny Anioł » 4 listopada 2011, o 09:16

No niby teraz ma być Panika i ten chirurg .
Ciekawe co będzie z Niemą skoro przybyła razem z Paniką.
Mogła by być z Torem np taka pomysła moja:).
Tylko nie krzyczcie to tylko pomysł:).
Obrazek
Nie jestem statystycznym Polakiem, lubię czytać książki

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 4 listopada 2011, o 09:29

aralk napisał(a):z tego co mi się wydaje, a może być różnie, to raczej ma problemy z poruszaniem, coś z nogami chyba :niepewny:
joakar, dobrze a co z częścią o Panikh? Wydawało mi się, że ona teraz będzie :niepewny:
Gdzies tez wyczytałam, że Niema podzielona jest na 4 części :niepewny:

Teraz będzie Panika - w książce jest nawet zapowiedź. Potem Tor i Niema, ale tej części Ward jeszcze nie napisała.

Post przez Nocny Anioł » 4 listopada 2011, o 09:44

Czyli nie taki zły miałam pomysł.
:haha:
Obrazek

Post przez aralk » 4 listopada 2011, o 09:58

joakar4 napisał(a):Teraz będzie Panika - w książce jest nawet zapowiedź. Potem Tor i Niema, ale tej części Ward jeszcze nie napisała.

jest jakaś informacja o dacie wydania w książce?

Ulubiona autorka/autor: nie posiadam

Post przez Agaton » 4 listopada 2011, o 18:41

Ekhm, ja pisałam o kolejnej części w oryginale, czyli tej, która dopiero ma zostać napisana - 10 :]
Ile razy w życiu człowiek musi się powstrzymywać.

Występek i cnota są takimi samymi produktami jak cukier i kwas siarkowy - Hipolit Taine

Life is tough, but it's tougher when you're stupid - John Wayne

"You're so freaking romantic. I don't know how I keep my pants on." - Abigail Roux, "Fish & Chips"

Post przez Nocny Anioł » 4 listopada 2011, o 18:53

Tak jest " Sidła Namiętności listopad 2011
a potem już wkrótce pierwsza cześć nowej Seri Upadłe Anioły.
w ten Listopad to jakoś nie wierze. :niepewny:
Obrazek

Post przez aralk » 4 listopada 2011, o 18:55

Agatonie, jako, że przeczytałam to co jest dostępne po polsku, to śpieszę cię poinformować, że faktycznie związek M/M istnieje. Między bohaterami drugiej ligi, która z biegiem tomów staje się pierwszą :) Jeden romans niespełniony, skrzący, pełen zainteresowania, ale upragniony jedynie z jednej strony. Podejrzewam, że dosyć bolesny bo bohater nie dość, że musi mierzyć się z własnymi pragnieniami, to obiekt jego westchnień uprawia seks na prawo i lewo, a czasami jeszcze w środku. Drugi romans spełniony między tym zainteresowanym bohaterem, a kuzynem niezainteresowanego. Jak na poziomie ostatniego przetłumaczonego tomu mówimy o jednorazowym numerku, ale rosnącym zaangażowaniu.
Po czym następuje co łatwo przewidzieć:
1. bohater niezainteresowany zaczyna pewne rzeczy przewartościowywać
2. b.n. przestaje być maszyną seksu
3. b.n. w zasadzie wpycha swojego kuzyna w ramiona zainteresowanego
4. b.n. oczywiście wkurza się po fakcie tego wepchnięcia
5. b.n. nie pamięta swojego "pierwszego razu" ale "pierwszy raz" bohatera zainteresowanego, będzie pamiętał do końca życia
6. bohater zainteresowany przed pójściem do łóżka z kuzynem niezainteresowanego, wyznaje mu miłość, ale kiedy tamten jest pod prysznicem i nic nie słyszy, celowo zresztą
7. b.z. do pójścia do łóżka z kuzynem b.n. przekonuje szarfa krwiczki, która gościła u b.n. w wiadomym celu, który to cel jednak nie doszedł do skutku (patrz punkt 2)
8. za diabła nie wiadomo co będzie dalej
:)

Ulubiona autorka/autor: Jayne Ann Krentz

Post przez Berenika » 4 listopada 2011, o 19:04

Nocny Anioł napisał(a):Tak jest " Sidła Namiętności listopad 2011
a potem już wkrótce pierwsza cześć nowej Seri Upadłe Anioły.
w ten Listopad to jakoś nie wierze. :niepewny:

Zawsze trzeba mieć nadzieję.

Aralk - świetnie streszczone :)
Obrazek

Post przez aralk » 4 listopada 2011, o 19:07

a, dziękuję :smile:

Post przez Agaton » 4 listopada 2011, o 20:10

Świetne podsumowanie, Aralk ^_^

Jak napisała znajoma, o ile pani Ward popełni M/M z HEA, to ja chętnie, ale pewnie tylko ten konkretny tom. A jak nie... Jest tyle innych książek w temacie, żalu nie będzie :)
Niby w tomie 9 też jest trochę o Qhuinn/Blay, ale ponoć brak jakiejkolwiek treści. Ciekawe co w kolejnej 8-) I nie żeby mi jakoś faktycznie zależało na tej dwójce. Może być też coś innego. W końcu, serii nie czytam, prawda?

Chociaż ona chyba nieco melodramatyzować zaczyna, a na to ja już taka chętna nie jestem ;)

10 tom ma być wydany 27 marca 2012 roku. Nie wiem kiedy u nas :bezradny:

Występek i cnota są takimi samymi produktami jak cukier i kwas siarkowy - Hipolit Taine

"You're so freaking romantic. I don't know how I keep my pants on." - Abigail Roux, "Fish & Chips"

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 4 listopada 2011, o 20:13

Agaton, jesteś wielce zainteresowana serią, której nie czytasz 8-)
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Post przez Agaton » 4 listopada 2011, o 20:16

Bywa :D Mam znajome, które serię czytają, a przy okazji innych książek, które i ja czytam, BDB jakoś czasem wychodzi :wink:

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 4 listopada 2011, o 20:23

można porównywać ze streszczeniami Palmerki autorstwa Kasieka :rotfl:
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Post przez joakar4 » 4 listopada 2011, o 21:46

aralk napisał(a):Agatonie, jako, że przeczytałam to co jest dostępne po polsku, to śpieszę cię poinformować, że faktycznie związek M/M istnieje. Między bohaterami drugiej ligi, która z biegiem tomów staje się pierwszą :) Jeden romans niespełniony, skrzący, pełen zainteresowania, ale upragniony jedynie z jednej strony. Podejrzewam, że dosyć bolesny bo bohater nie dość, że musi mierzyć się z własnymi pragnieniami, to obiekt jego westchnień uprawia seks na prawo i lewo, a czasami jeszcze w środku. Drugi romans spełniony między tym zainteresowanym bohaterem, a kuzynem niezainteresowanego. Jak na poziomie ostatniego przetłumaczonego tomu mówimy o jednorazowym numerku, ale rosnącym zaangażowaniu.
5. b.n. nie pamięta swojego "pierwszego razu" ale "pierwszy raz" bohatera zainteresowanego, będzie pamiętał do końca życia
6. bohater zainteresowany przed pójściem do łóżka z kuzynem niezainteresowanego, wyznaje mu miłość, ale kiedy tamten jest pod prysznicem i nic nie słyszy, celowo zresztą
7. b.z. do pójścia do łóżka z kuzynem b.n. przekonuje szarfa krwiczki, która gościła u b.n. w wiadomym celu, który to cel jednak nie doszedł do skutku (patrz punkt 2)

ja bym jednak nie chciała tego związku, jakoś dla Khila chciałabym czegoś innego :niepewny:

Post przez Berenika » 4 listopada 2011, o 21:47

Nawrócenia na hetero?
Obrazek

Post przez joakar4 » 4 listopada 2011, o 21:52

On nie jest homo.Bi właściwie ale dla Blasha też nie byłby dobry, nie wiem wydaje mi się, że powinna to jakoś inaczej rozwiązać. I cały czas szkoda mi Layli :niepewny:

Post przez Berenika » 4 listopada 2011, o 21:54

Bi też się może nawrócić ;) Nie to, żebym czegoś takiego od niego chciała. I niestety, to, co się wydaje czytelniczkom, niekoniecznie pokrywa się z tym, co planuje autorka.
Obrazek

Post przez aralk » 4 listopada 2011, o 22:23

joakar4 napisał(a):
aralk napisał(a):Agatonie, jako, że przeczytałam to co jest dostępne po polsku, to śpieszę cię poinformować, że faktycznie związek M/M istnieje. Między bohaterami drugiej ligi, która z biegiem tomów staje się pierwszą :) Jeden romans niespełniony, skrzący, pełen zainteresowania, ale upragniony jedynie z jednej strony. Podejrzewam, że dosyć bolesny bo bohater nie dość, że musi mierzyć się z własnymi pragnieniami, to obiekt jego westchnień uprawia seks na prawo i lewo, a czasami jeszcze w środku. Drugi romans spełniony między tym zainteresowanym bohaterem, a kuzynem niezainteresowanego. Jak na poziomie ostatniego przetłumaczonego tomu mówimy o jednorazowym numerku, ale rosnącym zaangażowaniu.

ja bym jednak nie chciała tego związku, jakoś dla Khila chciałabym czegoś innego :niepewny:

a czego chciałabyś dla Blasha?

Post przez joakar4 » 4 listopada 2011, o 22:54

Związku z facetem, który go kocha i wie czego chce, a nie chciałby, ale się boi itp. itd.

Post przez aralk » 4 listopada 2011, o 23:11

joakar, masz tylko takie odczucia wobec Blasha i Khilla? Bo w zasadzie na wstępie to wiele par Ward lepiej aby nie było razem, a potem jak książka głosi całkiem nieźle się im wiedzie :smile:

Post przez joakar4 » 4 listopada 2011, o 23:42

Nie, ale to najbardziej rzuca mi się w oczy. Niby wiem, żę bardzo ich do siebie ciągnie, są przyjaciółmi. Można powiedzieć, że się uzupełniają - Blash jest spokojny, wyważony, Khill to sama wiesz jaki jest. :-P Ale cały czas mi tutaj coś zgrzyta, za bardzo denerwuje mnie to niezdecydowanie Khila :niepewny: Ciekawi mnie jeszcze czy autorka pociągnie ich wątek jako drugoplanowy czy doczekają się swojej książki.

Post przez aralk » 5 listopada 2011, o 00:26

a bo i niedopasowanie w miarę kolejnych części gęstnieje, problemy Groma i Beth to betka w porównaniu do Johna i Xhex, jak na moje oko Ward uderza w coraz bardziej dramatyczny ton, w myśl zasady, że im gorzej tym później lepiej :/ nie jestem przekonana :]
bo o ile jestem w stanie pochwalić wielowątkowość, o tyle nagromadzenie przeszkód mnie nie przekonuje :] znieczula mnie

Post przez Nocny Anioł » 8 listopada 2011, o 09:26

Coś w tym jest co napisałaś, powiano być dramatycznie, ale zbyt duża ilość sprawia że tracą na wartości :mysli:
Obrazek

Post przez Vienna » 10 listopada 2011, o 21:44

Skończyłam szósty tom... sieeem wssffruszyłam , echhhh... nie ma to jak więzy rodzinne. :wink:

Spoiler:

Post przez aralk » 10 listopada 2011, o 22:19

ja chętnie przeczytałabym już o niej część :)

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do W