Teraz jest 23 listopada 2024, o 23:38

Cytaty i przysłowia na wesoło ;D

Smutno? Tutaj znajdziecie uśmiech i pocieszenie...

Post przez Lorelei » 16 czerwca 2011, o 23:36

Matko :P Już to kiedyś czytałam >D

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 16 czerwca 2011, o 23:40

Ja też i wierzyć mi się nie chce, że ten poradnik z 1966 roku jest. To jakaś ściema. Info na temat higieny na wsiach mam z pierwszej ręki, więc wiem, ze tak nie było wtedy. Przynajmniej nie w mojej okolicy.
http://www.radiocentrum.pl

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Post przez gmosia » 16 czerwca 2011, o 23:46

hmmm... a ja nieświadoma po świecie chodziłam tyle lat... :hahaha:
Obrazek Obrazek

Ulubiona autorka/autor: wiele ich jest ...

Post przez Renata7 » 17 czerwca 2011, o 15:29

No to teraz wszystkie zostałyśmy uświadomione :smile:

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 17 czerwca 2011, o 22:08

"Częstość zbliżeń małżeńskich jest zależna od wieku, temperamentu,
stanu zdrowia, wykonywanej pracy itp. Nie ma co do tego jakichś szczególnych zaleceń poza tym, że najodpowiedniejsze są godziny wieczorne przed snem, aby małżonkowie mogli wypocząć do rana. Stroną kierującą w intymnym życiu małżeńskim jest mężczyzna, bo tak jest zbudowany i takie już jest prawo przyrody".

OMG :rotfl: - prawo przyrody:roll:

"Wesz lonowa zwana "mendewesz", oblepia skórę owłosioną w dolnej części ciała; łatwo ją skądś przywlec do domu, ale i łatwo wytępić, posypując miejsca przez nią zaatakowan azotoksem lub nacierając octem sabadylowym".

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Post przez Dorotka » 11 października 2011, o 22:31

W Tanzanii (Afryka) pan młody składając przysięgę małżeńską, pod groźbą kary więzienia musi powtarzać za urzędnikiem następujące słowa: "Niech się wykrwawię, niech mnie piorun roztrzaska, niech mnie zeżre krokodyl, niech ogłuchnę i oślepnę, niech stanę się żebrakiem, jeśli oszukam lub opuszczę żonę". :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

W Grecji mężczyzna spóźniający się do pracy może usprawiedliwić się, twierdząc, że kochał się z żoną. :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :przytul:

Ulubiona autorka/autor: S. Brown, SEP, J. Quinn

Post przez sunshine » 11 października 2011, o 23:10

Genialne :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Każdy jest jaki jest.
Nigdy nie rezygnuj z własnych pragnień. Inaczej będziesz tego żałować.
Uwierz mi. Moim zdaniem brak Ci odwagi, by przeżywać własne życie. Chcesz rady? Ciesz się życiem, ile tylko możesz.

Prawdziwy facet kocha swoją kobietę w ubraniu, pożąda w bieliźnie, a ubóstwia w jego koszuli. ;)

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 12 października 2011, o 19:34

Tanzańska przysięga wymiata :rotfl: :rotfl: :rotfl:
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Ulubiona autorka/autor: Anne Bishop

Post przez Tsuki » 12 października 2011, o 20:12

Świetne :rotfl:
Aby poznać wartość jednego roku, zapytaj studentów, którzy oblali egzamin wstępny.
Aby poznać wartość jednego miesiąca, zapytaj matki, która urodziła wcześniaka.
Aby poznać wartość jednego tygodnia, zapytaj wydawcę tygodnika.
Aby poznać wartość jednej godziny, zapytaj zakochanych, którzy czekają na to, aby się zobaczyć.
Aby poznać wartość jednej minuty, zapytaj ludzi, którzy przegapili swoją stację jadąc pociągiem.
Aby poznać wartość jednej sekundy, zapytaj kogoś, komu udało się uniknąć wypadku.
Aby poznać wartość jednej milisekundy, zapytaj kogoś, kto podczas Igrzysk Olimpijskich zdobył srebrny medal.
Wskazówki zegara będą wciąż odmierzać czas, dlatego też ceń każdą chwilę.
I traktuj dzień dzisiejszy jak największy dar, który został Ci ofiarowany.

"Yuuki"

Obrazek Obrazek Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Terry Pratchett, Janet Evanovich

Post przez Asieńka » 12 października 2011, o 22:20

Genialna przysięga :big:
"Znasz przypowieść o żabie w śmietanie? Jak dwie żaby wpadły do dzbanka ze śmietaną? Jedna, myśląc racjonalnie, szybko zrozumiała, że opór jest bezcelowy i że losu nie da się oszukać. A może jest jakieś życie pozagrobowe, więc po co się niepotrzebnie wysilać i na próżno pocieszać płonnymi nadziejami? Złożyła łapki i poszła na dno. A druga była na pewno durna, albo niewierząca. I zaczęła się szamotać. Wydawałoby się, po co się szarpać, jeśli wszystko przesądzone? Szamotała się i szamotała... Aż ubiła śmietanę na masło. I wylazła z dzbanka. Uczcijmy pamięć jej towarzyszki, przedwcześnie poległej w imię postępu filozofii i racjonalnego myślenia."
Pod stołem siedział Greebo i mył się językiem. Od czasu do czasu mu się odbijało.
Wampiry wstawały z martwych, z grobów i z krypt, ale nigdy nie zdołały tego dokonać z kota.

Post przez aralk » 13 października 2011, o 07:08

super :D

Post przez gmosia » 13 października 2011, o 13:55

no to już wiadomo, gdzie moje weselicho się odbędzie... :hyhy:
Obrazek Obrazek

Post przez Asieńka » 14 października 2011, o 19:27

Pani na szkoleniu bibliotecznym:
"My jesteśmy ludźmi, wy jesteście studentami..."
Powaliło nas to :rotfl:
"Znasz przypowieść o żabie w śmietanie? Jak dwie żaby wpadły do dzbanka ze śmietaną? Jedna, myśląc racjonalnie, szybko zrozumiała, że opór jest bezcelowy i że losu nie da się oszukać. A może jest jakieś życie pozagrobowe, więc po co się niepotrzebnie wysilać i na próżno pocieszać płonnymi nadziejami? Złożyła łapki i poszła na dno. A druga była na pewno durna, albo niewierząca. I zaczęła się szamotać. Wydawałoby się, po co się szarpać, jeśli wszystko przesądzone? Szamotała się i szamotała... Aż ubiła śmietanę na masło. I wylazła z dzbanka. Uczcijmy pamięć jej towarzyszki, przedwcześnie poległej w imię postępu filozofii i racjonalnego myślenia."
Pod stołem siedział Greebo i mył się językiem. Od czasu do czasu mu się odbijało.
Wampiry wstawały z martwych, z grobów i z krypt, ale nigdy nie zdołały tego dokonać z kota.

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 14 października 2011, o 19:48

:rotfl: nie wiedziałam, że my "studenci" to jakaś odmienna rasa..xD :rotfl:
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Ulubiona autorka/autor: Anne Bishop

Post przez Tsuki » 14 października 2011, o 20:36

Lio, na którym ty jesteś roku, że jeszcze nie znałaś tej powszechnej prawdy??
Pamiętaj studenci to zdecydowanie odrębny gatunek, który dodatkowo stoi na samym końcu łańcucha pokarmowego. :rotfl:

Asieńko, ale żeby tak wprost to studentom mówić, babeczka ma poczucie humoru. :hyhy:
Aby poznać wartość jednego roku, zapytaj studentów, którzy oblali egzamin wstępny.
Aby poznać wartość jednego miesiąca, zapytaj matki, która urodziła wcześniaka.
Aby poznać wartość jednego tygodnia, zapytaj wydawcę tygodnika.
Aby poznać wartość jednej godziny, zapytaj zakochanych, którzy czekają na to, aby się zobaczyć.
Aby poznać wartość jednej minuty, zapytaj ludzi, którzy przegapili swoją stację jadąc pociągiem.
Aby poznać wartość jednej sekundy, zapytaj kogoś, komu udało się uniknąć wypadku.
Aby poznać wartość jednej milisekundy, zapytaj kogoś, kto podczas Igrzysk Olimpijskich zdobył srebrny medal.
Wskazówki zegara będą wciąż odmierzać czas, dlatego też ceń każdą chwilę.
I traktuj dzień dzisiejszy jak największy dar, który został Ci ofiarowany.

"Yuuki"

Obrazek Obrazek Obrazek

Post przez Lorelei » 14 października 2011, o 20:53

Post przez LiaMort » 14 października 2011, o 20:55

Thank you very much..xD :hyhy:

dopiero 2..xD eh i jeszcze 2..xD
teraz to już wiem..xD :rotfl:
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez Asieńka » 14 października 2011, o 22:50

Tsuki napisał(a):Asieńko, ale żeby tak wprost to studentom mówić, babeczka ma poczucie humoru. :hyhy:

Kiedy jej to całkowitym przypadkiem wyszło... :hyhy:

Post przez Kawka » 15 października 2011, o 14:23

A mnie rozwalił dialog z filmu "Jak się pozbyć celulitu":

M - Gdyby Bóg była kobietą, nigdy by nie pozwoliła, żeby się tyło po jedzeniu. Nigdy nie byłoby czegoś takiego, jak te s**i kalorie.
E - ... i gdyby Bóg była kobietą, to niewiernym facetom penisy by odpadały.
(...)
E - A ponieważ kobiety są wyrozumiałe i pani Bóg też to póxniej by im odrastały.
M - Ale w straszliwych męczarniach.
E - Im młodsza kochanka, tym bardziej by bolało.

Film ma kilka innych dobrych wstawek, ale ta scena miażdży.

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Post przez Lorelei » 15 października 2011, o 14:27

:hahaha: Dobre, chyba muszę obejrzeć :hahaha:

Post przez Kawka » 15 października 2011, o 14:32

Myślę, że to całkiem fajny film. Jak Ci się podobał "Testosteron" czy "Lejdis" to powinno być spoko.
Apropos uczelni przypomniało mi się coś.
Moja kumpela miała bardzo starego profesora, "Ł" wymawiał", że brzmiało jak "L". Kiedyś grupa coś narozrabiała i się wkurzył na nich.
"Wy mi laski nie robicie!!" - wrzasnął, chcąc przywołać młodzież do porządku.
Cała sala ryczała ze śmiechu, a facet nie wiedział dlaczego. :hyhy:
Ostatnio edytowano 15 października 2011, o 14:43 przez Kawka, łącznie edytowano 1 raz

Post przez LiaMort » 15 października 2011, o 14:37

:rotfl: :rotfl:
RM 

Post przez Lorelei » 15 października 2011, o 14:38

Oj biedny :hahaha:

Post przez Kawka » 15 października 2011, o 14:44

Wcale nie biedny, zemścił się potem na zaliczeniu. :hyhy:

Post przez Lorelei » 15 października 2011, o 15:11

Brzydal :P Biedny to miałam na myśli, że nie wie co to znaczy robić laskę (jak widać) :hyhy:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kącik Humoru