"źle" i "dobrze" w palmerowskim świecie mają odmienne znaczenia niż w szarym realu ps.
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące — Ursula K. Le Guin
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące — Ursula K. Le Guin
Przeczytałam pierwszą moją książkę Palmer Aniołek ale bez żadnych emocji, , żadnych śfiń( no może przybrany brat bohatera),żadnych dramatów, takie sobie czytadło, całkiem poprawne.
Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.
no,na przykład taki Ojciec mimo woli-dobrze się to czyta
________________***________________
Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.
A ja chyba tylko pierwszą moją książkę tej pani darzę większą sympatią, czyli "Arizonę"(chociaż mądrością nie grzeszyła ), potem jakoś tak z górki Nie dla mnie te wielkie emocje