Berenika napisał(a):A nie ściga go teraz jakaś włoska mafia? Za to zdradzanie
Dorotka napisał(a):O, chętnie wypróbuję to ptasie mleczko, ale za jakiś czas dopiero, bo teraz mam fazę na przetwory. Zrobiłam już śliwki w majeranku, paprykę w zalewie miodowej, zawekowałam czerwony barszcz, żeby zawsze był pod ręką, kiedy będę miala na niego ochotę i dwa wielkie słoje jabłek na szarlotkę, a przed chwilą skończyłam czerwoną kapustę. A jutro będę robiła peperonatę. No i czekają mnie jeszcze ogórki w zalewie musztardowej.
Ale to ptasie mleczko zrobię z pewnością.
mewa napisał(a):ja lubię pizzę wg przepisu B. Valastro:
3,5 szklanki mąki
3/4 łyżeczki suszonych drożdży
sól
3/4l wody
ok 3 łyżeczek dobrej oliwy (ważne!)
wszystko szybko wyrobić, podlać dodatkowo oliwą, żeby ciasto nie wyschło i odstawić do wyrośnięcia - potem tradycyjnie
najlepszy przepis z jakiego kiedykolwiek robiłam pizze - a wypróbowałam ich trochę
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość