Kristy:
"Niebezpieczna miłośc" - taki jest tytuł tej książki. Bohaterami są Marcus&Delia. On jest właścicielem sieci kasyn,(wcześniej - czarny charakter...
) i uwielbia robić patchworki - to go odpręża. Delia, jak zwykle jest grzeczną, biedną dziewczynką, ale jak się potem okazuje nie wcale taką biedną...
Pierwszą książą jaką przeczytała od pani D.Palmer była to książka - "I tylko mi Ciebie brak". Bardzo mi się podobała, a w szczególności "dzieci potwory" (Amy, Polk i Guy)
- Jestem w kropce. Muszę wpisać się na listę uczestników rodeo, a nie chcę ciągnąć tam ze sobą dzieci. Gdzie mam je zostawić? - jęknął Emmett. - Liczyłem na to, że Tansy po-siedzi z nimi dziś po południu.
- Nie możesz zabrać ich ze sobą? - zapytała Kit. Emmett zrobił przerażoną minę, a dzieci zachichotały.
- Pojechałem z nimi na poprzednie zawody, które się tu¬taj odbywały. Moje pociechy wszystkim dały się we znaki. Dobrze je tam zapamiętali.
- Nie rozumiem, co mają przeciwko tym uroczym isto¬tom - mruknął drwiąco Logan. Kit zachichotała. Emmett wzruszył ramionami.
- Dzieci to dzieci - odparł, spoglądając czule na swój przychówek.
- To nie są dzieci - stwierdził Logan - tylko grupa ko¬mandosów!
- Stryj Logan trafił w dziesiątkę! - ucieszył się Guy.
- Muszę komuś podrzucić moje bachory! - jęknął Emmett.
W tej samej chwili drzwi rozsunęły się cicho. Kit i Logan ujrzeli zirytowanego Emmetta i trójkę zarumienionych dzie¬ciaków.
- Co jest grane? - rzucił ostro Logan.
- Poszło o Wielkiego Ptaka.
- Proszę?
- Moja kochana córeczka kocha go nad życie, toteż wznieciła bunt. Nieźle to sobie wymyśliła. Stanęła pośrodku ulicy i z płaczem opowiadała przechodniom, że zaburzam rozwój własnego dziecka, nie pozwalając na oglądanie programów edukacyjnych. Potem coś strzeliło do głowy moim pociechom i cała trójka zaczęła tańczyć sambę na chodniku.