Teraz jest 21 listopada 2024, o 13:26

Programy muzyczne w TV

Czego słuchamy, co polecamy

Programy muzyczne w TV

Post przez Justyna » 16 czerwca 2011, o 13:37

Programy muzyczne w TV

Muzyczne show (np. X-Factor, The Voice, Must Be The Music) są to programy, które mają za zadanie wyszukanie nowych talentów. Jakie macie zdanie na temat wykonawców, jury i nie tylko.

Post przez HelaR » 16 czerwca 2011, o 18:19

Właściwie nie oglądam tego typu programów . Czasem tylko jakieś krótkie urywki .

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 16 czerwca 2011, o 19:03

To zależy o jakie show chodzi.
Lubię oglądać "Szansę na sukces".
Podobała mi się pierwsza edycja "Idola".
Ostatnio oglądałam tylko urywki "X Factor" głównie ze wzgledu na Michała Szpaka i Czesława Mozila, który mimo iż ciężko go zrozumieć, to jest mega słodki. :wink:

A na serio - nie przepadam za tego typu programami, choć zdarza się, że wyłaniają one przyszłe gwiazdy. Jeśli jakiś uczestnik mnie zachwyci telentem to wtedy zaczynam oglądać. To i tak lepsze niż seriale polskiej produkcji.
http://www.radiocentrum.pl

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 16 czerwca 2011, o 19:07

hm..xD nie lubię "Szansy na sukces"..xD
a programy rozrywkowe typu Mam talent czy X-factor to oglądam..xD poza tym uwielbiam teksty Wojewódzkiego..xD

wiecie, co..xD wpadłam dzisiaj na to, że Piotr Lisiecki z Mam talent... chodzi do mojej byłej szkoły..xD i nawet śpiewał na różnych imprezach szkolnych..xD zwłaszcza na zakończeniu maturzystów..xD :rotfl: ja to mam refleks.xD
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez Kawka » 16 czerwca 2011, o 19:41

To jeszcze nic. Ja po przeszło 8 latach wpadłam na to, że popularny rzeszowski zespół - Dzieci Demokracji, zadebiutował na przeglądzie młodych talentów w moim liceum. Byłam na tej imprezie i nawet bawiłam się przy ich muzyce, a jak się stali popularni to nie pamiętałam o nich. :big: Link do opisu zespołu:
http://legalez.nuta.pl/z.html?ID=4767

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Post przez Lorelei » 16 czerwca 2011, o 21:13

Jesteście świetne :hahaha:

Ulubiona autorka/autor: Jo Putney,Kat Martin,Jude Deveraux,Sandra Brown

Post przez basik » 16 czerwca 2011, o 22:01

Też nie lubię Szansy na sukces, chociaż nieraz oglądam, za to X-factor oglądałam od początku i bardzo się cieszę, że Gienek Loska zdobył główną nagrodę, :)

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 17 czerwca 2011, o 21:01

ja zwykle oglądam odcinki z castingów,różni ludzie są tam pokazani,mniej lub bardziej utalentowani(mnie cieszą raczej ci co to ich Bozia mizerniej obradował :hyhy: ),później raczej sobie odpuszczam
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Ulubiona autorka/autor: Terry Pratchett, Janet Evanovich

Post przez Asieńka » 18 czerwca 2011, o 12:17

ewa.p napisał(a):ja zwykle oglądam odcinki z castingów,różni ludzie są tam pokazani,mniej lub bardziej utalentowani(mnie cieszą raczej ci co to ich Bozia mizerniej obradował :hyhy: ),później raczej sobie odpuszczam

Ja też, ja też! :rotfl: Castingi są najlepsiejsze :hyhy:
"Znasz przypowieść o żabie w śmietanie? Jak dwie żaby wpadły do dzbanka ze śmietaną? Jedna, myśląc racjonalnie, szybko zrozumiała, że opór jest bezcelowy i że losu nie da się oszukać. A może jest jakieś życie pozagrobowe, więc po co się niepotrzebnie wysilać i na próżno pocieszać płonnymi nadziejami? Złożyła łapki i poszła na dno. A druga była na pewno durna, albo niewierząca. I zaczęła się szamotać. Wydawałoby się, po co się szarpać, jeśli wszystko przesądzone? Szamotała się i szamotała... Aż ubiła śmietanę na masło. I wylazła z dzbanka. Uczcijmy pamięć jej towarzyszki, przedwcześnie poległej w imię postępu filozofii i racjonalnego myślenia."
Pod stołem siedział Greebo i mył się językiem. Od czasu do czasu mu się odbijało.
Wampiry wstawały z martwych, z grobów i z krypt, ale nigdy nie zdołały tego dokonać z kota.

Post przez HelaR » 18 czerwca 2011, o 12:45

Tak castingi są czasem ciekawe . Niektórzy ludzie nie mają w ogóle talentu , a pchają się .

Post przez Kawka » 18 czerwca 2011, o 13:32

A ja nie lubię tych castingów oglądać - zawsze mi szkoda tych, co mają aspiracje ogromne, a śpiewać w ogóle nie umieją. Wstdzę się za nich. :confused:

Post przez basik » 18 czerwca 2011, o 18:13

najbardziej lubię oglądać już wtedy, gdy mam swoich ulubieńców i trzymam za nich kciuki :)

Post przez Kawka » 19 czerwca 2011, o 00:10

Ja tak samo. ^_^

Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...

Post przez Jadzia » 22 czerwca 2011, o 20:08

Kawka napisał(a):Ostatnio oglądałam tylko urywki "X Factor" głównie ze wzgledu na Michała Szpaka i Czesława Mozila, który mimo iż ciężko go zrozumieć, to jest mega słodki. :wink:

Ja ma pierwszą płytę Czesława i lubię jego piosenki, ale jako człowiek w ogóle mi nie odpowiada... szczerze mówiąc to patrzeć na niego nie mogę, nie mówiąc już o słuchaniu tego, co mówi :confused:
Czytam romanse - mój blog z recenzjami. Recenzjami romansów, oczywiście.

Smoki były idealnym środkiem antykoncepcyjnym, ponieważ raz skonsumowana dziewica już nigdy nie była płodna.

ObrazekObrazek
by Agrest

Post przez basik » 10 września 2011, o 11:44

Podoba mi się nowy program w 2-ce The Voice of Poland, bo to takie przesłuchanie w ciemno, gdzie trenerzy ( Ania Dąbrowska, Kayah, Andrzej Piaseczny i Nergal) nie widzą wykonawcy, tylko muszą polegać na swoim słuchu przy wyborze najlepszego wykonawcy.

Post przez Kawka » 12 września 2011, o 23:35

Dobry pomysł, bo w innych programach zdarzało się, że do kolejnego etapu przechodzili ładni a niekoniecznie zdolni.

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 13 września 2011, o 00:16

Też mi się ten program podoba, jury wydaje się sympatyczne. Hubert tylko trochę na prowadzącego mi nie pasuje.

Post przez AnnMM » 13 września 2011, o 22:39

Do Voice of Poland mogliby trafić prowadzący z Must be the Music i wtedy by było super :)

Post przez Kawka » 14 września 2011, o 12:38

O tak. Zapendowska, Kora, Sztaba i Łozo - świetne jury.

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 14 września 2011, o 21:40

Kory nie trawię
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Post przez aralk » 14 września 2011, o 22:06

od jakiegoś czasu ja także :/

Post przez Kawka » 15 września 2011, o 14:54

A można wiedzieć z jakiego powodu jej nie lubicie?

Post przez aralk » 15 września 2011, o 16:47

mnie chyba zraziła do siebie wiele lat temu kiedy z wielkim namaszczeniem opowiadała na łamach jednego z pierwszych wydań Playboya o swojej przygodzie z marihuaną. Oczekiwałam od niech chyba czegoś więcej. Takie rozmycie moich młodzieńczych wyobrażeń z marketingiem i sprzedażą. Sama Kora potem jakoś wycofywała się z tego, dorabiała ideologię, ale we mnie niesmak pozostał :]

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 15 września 2011, o 16:49

ja jej od zawsze nie lubię... ;)
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Ulubiona autorka/autor: Sparks, Quick, Roberts, Garwood, Kleypas, Jeffries

Post przez heartbeat » 26 października 2011, o 01:01

Też podoba mi się nowy nowy program "The Voice of Poland". I cieszę się, że Fleszar nie przeszedł do odcinków na żywo, jakoś nie przepadam za nim.
Must Be The Music nie oglądam, X Factor mi się znudził (odnośnie Szpaka, na początku nawet mi się spodobał, teraz go nie trawię, zrobiła się z niego wielka damula i gwiazdka), Szansę na Sukces sporadycznie oglądam, gdy w niedzielne popołudnie nie mam co do roboty :hyhy:
Książek nie czyta się po to, aby je pamiętać. Książki czyta się po to, aby je zapominać, zapomina się je zaś po to, by móc znów je czytać.
Jerzy Pilch

Następna strona

Powrót do Muzyka