Teraz jest 21 listopada 2024, o 16:31

Anime i mangi

Romantyczne – ale nie tylko – opowieści filmowe, serialowe i teatralne
Od filmów kostiumowych po azjatyckie dramy
Na co czekamy, co polecamy, co odradzamy...

Halloween przed ekranem: nasza klasyka

Ulubiona autorka/autor: S. Brown, SEP, J. Quinn

Post przez sunshine » 26 lipca 2011, o 19:27

Tez chciałam żeby ona była z Hikaru kurde :) dlatego troszkę się rozczarowałam ostatnim odcinkiem :)

a Czarodziejkę z księżyca namiętnie kiedyś oglądałam :byebye:
Każdy jest jaki jest.
Nigdy nie rezygnuj z własnych pragnień. Inaczej będziesz tego żałować.
Uwierz mi. Moim zdaniem brak Ci odwagi, by przeżywać własne życie. Chcesz rady? Ciesz się życiem, ile tylko możesz.

Prawdziwy facet kocha swoją kobietę w ubraniu, pożąda w bieliźnie, a ubóstwia w jego koszuli. ;)

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 30 lipca 2011, o 14:05

nie wiem, czy znacie, ale siostra mi podrzuciła
http://www.manga-lib.pl/index.php/manga/directory
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Ulubiona autorka/autor: Anne Bishop

Post przez Tsuki » 30 lipca 2011, o 17:44

Ja znałam, chociaż ostatnio tak rzadko mangi czytam, że zapomniałam o tej stronie. :P
Ale dziękuję. ;)
Aby poznać wartość jednego roku, zapytaj studentów, którzy oblali egzamin wstępny.
Aby poznać wartość jednego miesiąca, zapytaj matki, która urodziła wcześniaka.
Aby poznać wartość jednego tygodnia, zapytaj wydawcę tygodnika.
Aby poznać wartość jednej godziny, zapytaj zakochanych, którzy czekają na to, aby się zobaczyć.
Aby poznać wartość jednej minuty, zapytaj ludzi, którzy przegapili swoją stację jadąc pociągiem.
Aby poznać wartość jednej sekundy, zapytaj kogoś, komu udało się uniknąć wypadku.
Aby poznać wartość jednej milisekundy, zapytaj kogoś, kto podczas Igrzysk Olimpijskich zdobył srebrny medal.
Wskazówki zegara będą wciąż odmierzać czas, dlatego też ceń każdą chwilę.
I traktuj dzień dzisiejszy jak największy dar, który został Ci ofiarowany.

"Yuuki"

Obrazek Obrazek Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Terry Pratchett, Janet Evanovich

Post przez Asieńka » 30 lipca 2011, o 18:19

Dawno temu zarzuciłam zaglądanie na tą stronę, bo i tak nigdy nie mogłam doczekać do polskiego tłumaczenia, wolałam dowiedzieć się wszystkiego wcześniej z angielskiej wersji :hyhy:
"Znasz przypowieść o żabie w śmietanie? Jak dwie żaby wpadły do dzbanka ze śmietaną? Jedna, myśląc racjonalnie, szybko zrozumiała, że opór jest bezcelowy i że losu nie da się oszukać. A może jest jakieś życie pozagrobowe, więc po co się niepotrzebnie wysilać i na próżno pocieszać płonnymi nadziejami? Złożyła łapki i poszła na dno. A druga była na pewno durna, albo niewierząca. I zaczęła się szamotać. Wydawałoby się, po co się szarpać, jeśli wszystko przesądzone? Szamotała się i szamotała... Aż ubiła śmietanę na masło. I wylazła z dzbanka. Uczcijmy pamięć jej towarzyszki, przedwcześnie poległej w imię postępu filozofii i racjonalnego myślenia."
Pod stołem siedział Greebo i mył się językiem. Od czasu do czasu mu się odbijało.
Wampiry wstawały z martwych, z grobów i z krypt, ale nigdy nie zdołały tego dokonać z kota.

Post przez gmosia » 15 sierpnia 2011, o 09:30

hmmm... wczoraj zaczęłam przeglądać animecrazy, bo stwiedziłam, że przydałoby się obejrzeć hayate the combat butler w formie animowanej. ale napatoczyłam się na Uta No Prince Sama i mi się opis spodobał :hyhy:
http://www.animecrazy.net/uta-no-prince-sama-anime/

fajne to to nawet ^_^ na tyle fajne, że już wczoraj obejrzałam wszystkie dostępne jak na razie odcinki :hyhy: [całe 7 :hahaha: ]

teraz przydałoby się zacząć hayate... :byebye: ino mnie te 52 odcinki serii pierwszej + 25 serii drugiej trochę odstraszają... oglądał ktoś? ma to zakończenie, czy jak w skip beat ucieli w środku? bo to chyba też na mandze oparte?

i tak pomyślałam sobie, że obejrzałabym sobie animową wersję you`re beautiful... szkoda, że nie ma... :]
Obrazek Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Anne Bishop

Post przez Tsuki » 16 sierpnia 2011, o 01:11

Ja nie widziałam, więc nie pomogę...
Aby poznać wartość jednego roku, zapytaj studentów, którzy oblali egzamin wstępny.
Aby poznać wartość jednego miesiąca, zapytaj matki, która urodziła wcześniaka.
Aby poznać wartość jednego tygodnia, zapytaj wydawcę tygodnika.
Aby poznać wartość jednej godziny, zapytaj zakochanych, którzy czekają na to, aby się zobaczyć.
Aby poznać wartość jednej minuty, zapytaj ludzi, którzy przegapili swoją stację jadąc pociągiem.
Aby poznać wartość jednej sekundy, zapytaj kogoś, komu udało się uniknąć wypadku.
Aby poznać wartość jednej milisekundy, zapytaj kogoś, kto podczas Igrzysk Olimpijskich zdobył srebrny medal.
Wskazówki zegara będą wciąż odmierzać czas, dlatego też ceń każdą chwilę.
I traktuj dzień dzisiejszy jak największy dar, który został Ci ofiarowany.

"Yuuki"

Obrazek Obrazek Obrazek

Post przez AnnMM » 3 września 2011, o 14:21

Hejka, poszukuję serialu animowanego, który z tego co pamiętam nie był emitowany w Polsce, a oglądałam go na RTL2. Sprawa dotyczy dziewczyny, której ojciec prowadzi sake bar, a ona sama wchodzi w relacje z liderem boysbandu. Znak szczególny, który do tej pory mnie rozwala to włosy członków zespołu: lider miał żółte z różową grzywką, a jego kolega i jednocześnie rywal- filetowe... Jeśli, któraś z Was mogłaby chociaż dać cynk, gdzie tego szukać będę wdzięczna.

Post przez Kat » 3 września 2011, o 16:30

ai shite night - rock'n'roll kids :)

Obrazek
ObrazekObrazek Obrazek

Post przez AnnMM » 3 września 2011, o 18:59

Gdyby tylko można tutaj dawać pochwały, dałabym Ci nawet dwa... MEGA dzięki. Nikt do tej pory nie wiedział o co mi chodzi... a serial był czaderski... szczególnie tatuś dziewczyny... ;)

Post przez Kat » 4 września 2011, o 00:00

sama to ogladałam, więc wiedziałam o co chodzi :) na youtbe mozna znaleźc całość po niemiecku. nie wiem, czy jest po polsku, ale po ang na gogoanime jest 10 odc.

tatus był mega śmieszny. no i Juliano tez był świetny :)
ObrazekObrazek Obrazek

Post przez AnnMM » 4 września 2011, o 10:08

po polsku nie ma a na youtube znalazłam tylko urywki... a serial wymiata, chociaż córka znajomego wczoraj przeżyła szok kulturowy...

Post przez Kat » 4 września 2011, o 19:47

hehehe nie dziwie się :P ja ogladałam po niemiecku - są wszystkie. tylko nie słychać japońskiego no i piosenki też sa po niemiecku, ale skoro nie ma innego wyjścia, to trzeba się zadowolic tym, co się ma. capitana tsubasę i mila superstar tez oglądalam po niemiecku :D
ObrazekObrazek Obrazek

Post przez AnnMM » 4 września 2011, o 20:18

co do kapitana to wolałam kicksów, kapitan ze względu na grafikę odpadł... rany to były czasy na tych bajkach się wychowałam ;)

Ulubiona autorka/autor: Marsha Canham

Post przez moni » 12 września 2011, o 17:49

Gmosiu - przepraszam, że dopiero teraz...
Tak, Skip Beat! jest urwany i to w takim momencie, że szkoda gadać. Manga leci dalej, i co pewnie już wiesz, jest tasemcem... 20 września kolejny rozdział...

Ja troszeczkę odgrzebałam się z mang - czytałam głównie manhwy Hwang Mi ri, i oczywiście to, co na bieżąco. Teraz biorę się za Hana yori dango - i już szlag mnie trafia za kreskę... potem drama, a jeszcze w międzyczasie dokończę Fushigi Yuugi.
ObrazekObrazekObrazek

You can hear it. The sound of happiness. It's getting bigger and bigger and bigger! If you wish... If we think we can, anything is possible. I can hear a lot of sounds. Again and... again...
A wind like a breath... I want to be the wind... At times, I want to be the wind that fights against you... the wind that dries your tears... or the wind that eases your tiredness. I want to be a wind like that. And I want to fly. I want to sweep up the sadness and spread happiness.
When you're sad, just cry. I'll be there. When you're happy, just call. I'll be there. But because we're girls, there are times that you get tired. There are times that you hold back your tears. So in times like that, dear, I'm going to come flying down to you... So hold me in your arms gently.

Post przez Asieńka » 12 września 2011, o 19:28

Hwang Mi ri - co już przeczytałaś? Swego czasu też się w tych manhwach zaczytywałam ^_^
Właśnie wyszedł nowy rozdział Ubel Blatt - po mniej więcej półtorarocznej przerwie... Niemniej jednak cieszę się, że w ogóle jest, bo to jest jedna z lepszych pozycji, jakie czytałam :hyhy:
"Znasz przypowieść o żabie w śmietanie? Jak dwie żaby wpadły do dzbanka ze śmietaną? Jedna, myśląc racjonalnie, szybko zrozumiała, że opór jest bezcelowy i że losu nie da się oszukać. A może jest jakieś życie pozagrobowe, więc po co się niepotrzebnie wysilać i na próżno pocieszać płonnymi nadziejami? Złożyła łapki i poszła na dno. A druga była na pewno durna, albo niewierząca. I zaczęła się szamotać. Wydawałoby się, po co się szarpać, jeśli wszystko przesądzone? Szamotała się i szamotała... Aż ubiła śmietanę na masło. I wylazła z dzbanka. Uczcijmy pamięć jej towarzyszki, przedwcześnie poległej w imię postępu filozofii i racjonalnego myślenia."
Pod stołem siedział Greebo i mył się językiem. Od czasu do czasu mu się odbijało.
Wampiry wstawały z martwych, z grobów i z krypt, ale nigdy nie zdołały tego dokonać z kota.

Post przez moni » 13 września 2011, o 17:34

Hot blooded woman
He's dedicated to rose
Legend of nereid
Boarding house of hunks
Crazy girl Shin Bia
Idol shopping
The moment when a fox becomes a wolf

zaczęłam cutie boy, ale nie wiem, czy skończę. oprócz tego w większości te, które są nadal tłumaczone... :tire:

Nie będe czytać Hana yori dango - za dużo rozdziałów, a ja jestem zbyt leniwa. Tylko obejrzę, co trzeba ;)

Ubel blatt, a po jakiemu to?
ObrazekObrazekObrazek

You can hear it. The sound of happiness. It's getting bigger and bigger and bigger! If you wish... If we think we can, anything is possible. I can hear a lot of sounds. Again and... again...
A wind like a breath... I want to be the wind... At times, I want to be the wind that fights against you... the wind that dries your tears... or the wind that eases your tiredness. I want to be a wind like that. And I want to fly. I want to sweep up the sadness and spread happiness.
When you're sad, just cry. I'll be there. When you're happy, just call. I'll be there. But because we're girls, there are times that you get tired. There are times that you hold back your tears. So in times like that, dear, I'm going to come flying down to you... So hold me in your arms gently.

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 13 września 2011, o 17:55

The moment when a fox becomes a wolf - hm, gdzieś mi się w oczy rzuciło...
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Post przez Asieńka » 13 września 2011, o 19:26

Ja się zabrałam tylko za te skończone, reszty nie tknęłam bo za bardzo wciągają żeby czekać na kolejny rozdział ;)
Ubel blatt ma tytuł niemiecki ale to normalna manga, czytam po angielsku (w sumie jak wszystkie :hyhy: )

Post przez sunshine » 15 września 2011, o 15:30

Czytam sobie mangę Paradise kiss ;)
wciąga :hyhy:
Każdy jest jaki jest.
Uwierz mi. Moim zdaniem brak Ci odwagi, by przeżywać własne życie. Chcesz rady? Ciesz się życiem, ile tylko możesz.

Prawdziwy facet kocha swoją kobietę w ubraniu, pożąda w bieliźnie, a ubóstwia w jego koszuli. ;)

Post przez Asieńka » 15 września 2011, o 20:17

O matulu, ParaKiss... :hahaha:
Zaliczam to do gatunku "tak głupie, że aż fajne" :shock: Ja nie wiem, za co mi się to tak bardzo podobało, naprawdę... :big:
P.S. Jak wrażenia? :missdoubt:

Post przez sunshine » 15 września 2011, o 21:00

Bo to takie głupiutkie jest, no ale czytam jestem na trzeciej części może dzisiaj następne dwie jeszcze przeczytam :D
Bo to samo w sobie się podoba no i humoru jest dość sporo :big:
Każdy jest jaki jest.

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 15 września 2011, o 23:28

ej, parakiss urocze było :hyhy:
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Post przez Asieńka » 16 września 2011, o 18:36

Urocze, ale nieźle zakręcone, nawet jak na mangę :hyhy: Poza tym czytając to byłam bardziej na etapie shounen a nie shojo (początki mojej "kariery" :lol: ), więc tym bardziej miałam mieszane odczucia, teraz zapewne bym to odebrała zupełnie inaczej :rotfl:

Post przez sunshine » 16 września 2011, o 18:59

Bo to jest urocze :hyhy:, ale więcej napisze jak skończę :D
Każdy jest jaki jest.

Post przez moni » 21 września 2011, o 17:44

ja też czytam głównie skończone i te tytuły, które podałam takie są. zajrzałam do tego ubel blatt, ale tam jest od groma rozdziałów...

Fringilla, na mangafox jest :) całkiem przyjemne - trochę paranormal. myślałam, że jakieś rozdziały są ucięte, ale ona rozpoczyna się trochę w przyszłości.

Paradise Kiss - to o tej grupce "projektantów mody"? a to jest w całości?
ObrazekObrazekObrazek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oglądamy!