Teraz jest 26 listopada 2024, o 16:17

Sport

Gdzie możecie gadać, o czym tylko Wam się podoba, a na co nie ma miejsca w innych działach?
Tutaj!

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 8 września 2011, o 03:09

Znowu porażka, bo chyb a w ten sposób wszyscy odbierają nasz remis z Niemcami. :embarrassed:
http://www.radiocentrum.pl

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 8 września 2011, o 19:23

Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Ulubiona autorka/autor: wiele ich jest ...

Post przez Renata7 » 8 września 2011, o 19:32

Widziałam dzisiaj w telewizji - fajny pomysł :smile:

Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...

Post przez Jadzia » 8 września 2011, o 19:36

A ja dzisiaj w radiu słyszałam, że hiszpańskie kluby piłkarskie mają dosyć, że lwią część wpływów od sponsorów i innych takich finansowych w kraju zgarnia Barca i Real i będą protestować, w ciekawy sposób. Mianowicie, na mecze z tymi dwoma klubami będą wystawiać rezerwowe składy :hyhy:
Czytam romanse - mój blog z recenzjami. Recenzjami romansów, oczywiście.

Smoki były idealnym środkiem antykoncepcyjnym, ponieważ raz skonsumowana dziewica już nigdy nie była płodna.

ObrazekObrazek
by Agrest

Ulubiona autorka/autor: Jayne Ann Krentz

Post przez Berenika » 8 września 2011, o 20:37

Interesujące, czyli będą obrywać jeszcze bardziej niż zwykle?
Obrazek

Post przez Jadzia » 8 września 2011, o 20:46

Ale kibice też nie będą zadowoleni, jeśli nie będą mogli dobrego meczu obejrzeć, tylko za każdym razem masakrę. Jakiś sposób to może być :mrgreen:

Smoki były idealnym środkiem antykoncepcyjnym, ponieważ raz skonsumowana dziewica już nigdy nie była płodna.

ObrazekObrazek
by Agrest

Post przez Berenika » 8 września 2011, o 20:52

Zobaczymy, jak się sprawdzi.
Obrazek

Post przez Lucy » 8 września 2011, o 23:03

Jadzia napisał(a):A ja dzisiaj w radiu słyszałam, że hiszpańskie kluby piłkarskie mają dosyć, że lwią część wpływów od sponsorów i innych takich finansowych w kraju zgarnia Barca i Real i będą protestować, w ciekawy sposób. Mianowicie, na mecze z tymi dwoma klubami będą wystawiać rezerwowe składy :hyhy:

Dobrze ,że chcą przynajmniej wyjść na boisko . Ogólnie Primera Division nie ma się dobrze. Pierwszy raz od 27 lat sezon został opóźniony przez strajk - problem wypłacalności . Oczywiście takie zespoły jak Real Madryt i Barcelona nie mają tego problemu ,gorzej reszta.
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez Lucy » 16 września 2011, o 13:12

kto obejrzał manto spuszczone Adamkowi przez Kliczko ? :heh:

Post przez aralk » 16 września 2011, o 15:28

mordobicia unikam jak ognia :D

Post przez Lucy » 16 września 2011, o 17:49

szkoda :big: po walce wyglądał jak kupka nieszczęścia

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 16 września 2011, o 17:51

Jak to kumpel stwerdził: "za taką kasę ja też bym sobie dał mordę obić" :hyhy:
http://www.radiocentrum.pl

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Post przez Lucy » 16 września 2011, o 18:03

fakt ,parę milionów

Ulubiona autorka/autor: Anne Bishop

Post przez Tsuki » 18 września 2011, o 19:16

MAMY BRĄZOWY MEDAL NA MISTRZOSTWACH EUROPY SIATKARZY!!!
Po wczorajszym przegranym meczu półfinałowym trochę się bałam o to, czy nasi chłopcy poradzą sobie z Rosją. Sercem w nich wierzyłam, ale rozum podpowiadał, że będzie o to bardzo ciężko. Jednak panowie pokazali klasę i udowodnili, że nawet bez naszych gwiazd potrafimy wygrywać z najlepszymi. :D Swoja drogą to już po Lidze Światowe uważałam, że ci młodzi zawodnicy doskonale sobie radzą, więc już chyba nie mam sensu mówienie, że graliśmy słabszymi zawodnikami. Teraz to oni sobie zasłużyli na miana naszych gwiazd reprezentacji.
Mecz był naprawdę pasjonujący, poza małą wpadką w drugim secie naszej grze nie można wiele zarzucić, zwłaszcza jeśli się weźmie pod uwagę klasę naszego przeciwnika. To był piękny odwet za półfinał Ligii Światowej! :D
Teraz czekam jeszcze na nagrody indywidualne, no i pozostaje mi im życzyć, żeby zachowali formę na kwalifikacje olimpijskie. :)
Aby poznać wartość jednego roku, zapytaj studentów, którzy oblali egzamin wstępny.
Aby poznać wartość jednego miesiąca, zapytaj matki, która urodziła wcześniaka.
Aby poznać wartość jednego tygodnia, zapytaj wydawcę tygodnika.
Aby poznać wartość jednej godziny, zapytaj zakochanych, którzy czekają na to, aby się zobaczyć.
Aby poznać wartość jednej minuty, zapytaj ludzi, którzy przegapili swoją stację jadąc pociągiem.
Aby poznać wartość jednej sekundy, zapytaj kogoś, komu udało się uniknąć wypadku.
Aby poznać wartość jednej milisekundy, zapytaj kogoś, kto podczas Igrzysk Olimpijskich zdobył srebrny medal.
Wskazówki zegara będą wciąż odmierzać czas, dlatego też ceń każdą chwilę.
I traktuj dzień dzisiejszy jak największy dar, który został Ci ofiarowany.

"Yuuki"

Obrazek Obrazek Obrazek

Post przez Jadzia » 18 września 2011, o 19:26

Pogratulować chłopcom :big: Ja tez się trochę bałam, i nie tylko ja. Komentarz z fejsbukowego profilu serwisu ciacha.net po drugim meczu półfinałowym brzmiał jakoś tak: Sensacyjne zwycięstwo Serbii w drugim półfinale. Cieszyłybyśmy się bardziej, ale wiecie, co to oznacza :P

ObrazekObrazek
by Agrest

Post przez Berenika » 18 września 2011, o 20:49

To świetna wiadomość, bo po meczu z Włochami, trochę w nich zwątpiłam :)
Obrazek

Post przez Jadzia » 18 września 2011, o 20:55

A Kurek najlepiej zagrywającym zawodnikiem mistrzostw został :)

ObrazekObrazek
by Agrest

Post przez Tsuki » 18 września 2011, o 22:00

Nom, brawa także dla niego. :byebye:
Jadzia napisał(a):Komentarz z fejsbukowego profilu serwisu ciacha.net po drugim meczu półfinałowym brzmiał jakoś tak: Sensacyjne zwycięstwo Serbii w drugim półfinale. Cieszyłybyśmy się bardziej, ale wiecie, co to oznacza :P

Szczęściem nie był proroczy. :D
Aby poznać wartość jednego roku, zapytaj studentów, którzy oblali egzamin wstępny.
Aby poznać wartość jednej godziny, zapytaj zakochanych, którzy czekają na to, aby się zobaczyć.
Aby poznać wartość jednej minuty, zapytaj ludzi, którzy przegapili swoją stację jadąc pociągiem.
Aby poznać wartość jednej sekundy, zapytaj kogoś, komu udało się uniknąć wypadku.
Aby poznać wartość jednej milisekundy, zapytaj kogoś, kto podczas Igrzysk Olimpijskich zdobył srebrny medal.

"Yuuki"

Obrazek Obrazek Obrazek

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 9 października 2011, o 17:03

WTA w Pekinie: Wielki mecz i wspaniały triumf Radwańskiej

Agnieszka Radwańska wygrała turniej WTA na twardych kortach w Pekinie (z pulą nagród 4,5 mln dol.), odnosząc największy sukces w karierze. Polska tenisistka (nr 11.) pokonała w finale Niemkę Andreę Petkovic (9.) 7:5, 0:6, 6:4, po dwóch godzinach i 34 minutach.

22-letnia Radwańska zdobyła siódmy tytuł w karierze, ale pierwszy w tak dużej imprezie. W tym roku odniosła już zwycięstwa w Carlsbadzie w sierpniu i przed tygodniem w Tokio.

W pierwszym secie Radwańska prowadziła już 4:2. Petkovic jednak nie zamierzała łatwo oddać pierwszej partii. W zaciętej końcówce szalę zwycięstwa na swoją korzyść przechyliła krakowianka, wygrywając 7:5.

Drugi set to dominacja Petkovic. Rozstawionej z "dziewiątką" Niemce wychodziło niemal wszystko. Radwańska mimo prób nie była w stanie wybić z uderzenia rywalki. W efekcie Petkovic wygrała drugą partię do zera.

Na początku trzeciego seta własny serwis nie był atutem ani Radwańskiej ani Petkovic. Obie zgodnie przegrywały gemy przy własnym podaniu. Kiepską passę przerwała Niemka w piątym gemie (3:2). Kolejne były bardzo zacięte. Decydujący moment nastąpił w dziewiątym gemie, kiedy to Radwańska przełamała serwis przeciwniczki (5:4). Polka wykorzystała szansę, a pomogła jej w tym Petkovic, która w trzech pierwszych wymianach w dziesiątym gemie za każdym razem wyrzucała piłkę poza kort i zrobiło się 40:0 dla Radwańskiej. Pierwszą piłkę meczową jeszcze Niemka obroniła. Krakowianka zakończyła finałowy pojedynek wygrywającym serwisem.

W niedzielę Polka wygrała jedenasty mecz z rzędu. Sukces w Pekinie dał jej 1000 punktów do rankingu WTA Tour oraz 775 500 dolarów premii.
Agnieszka Radwańska (Polska, 11) - Andrea Petkovic (Niemcy, 9) 7:5, 0:6, 6:4.

Zginął rosyjski skoczek narciarski Paweł Karelin

W okolicach Niżnego Nowogrodu w wypadku samochodowym zginął 21-letni rosyjski skoczek narciarski Paweł Karelin. Jego pojazd z dużą prędkością uderzył w maszynę budowlaną.
Największy sportowy sukces Karelin odniósł 1 stycznia, zajmując drugie miejsce w konkursie Turnieju Czterech Skoczni w Garmisch-Partenkirchen. Był jedną z rosyjskich nadziei na zimowe igrzyska olimpijskie, które w 2014 roku odbędą się w Soczi.
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Post przez Berenika » 9 października 2011, o 17:10

Brawa dla Agnieszki.

Szkoda tego skoczka, taki młody :(
Obrazek

Post przez aralk » 9 października 2011, o 18:56

jakby jakieś fatum ostatnio krążyło nad sportowcami :(

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 9 października 2011, o 19:16

bywa :(

o fajnie, że Radwańska :big:
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Post przez Tsuki » 9 października 2011, o 20:17

aralk napisał(a):jakby jakieś fatum ostatnio krążyło nad sportowcami :(

Nom, jak to dzisiaj przeczytałam to lekki szok przeżyłam, szkoda chłopaka... :(

Brawa dla Radwańskiej. :)

"Yuuki"

Obrazek Obrazek Obrazek

Post przez Lucy » 11 listopada 2011, o 23:31

Jak na razie przegrywamy z Włochami 0 : 2 i jeszcze karnego nie umieliśmy strzelić :hahaha:

Post przez Berenika » 11 listopada 2011, o 23:42

To już przegraliśmy z Włochami 0:2 i trochę wstyd.
Obrazek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do O wszystkim innym