Teraz jest 22 listopada 2024, o 14:02

Telenowele

Romantyczne – ale nie tylko – opowieści filmowe, serialowe i teatralne
Od filmów kostiumowych po azjatyckie dramy
Na co czekamy, co polecamy, co odradzamy...

Halloween przed ekranem: nasza klasyka

Post przez Dorotka » 4 września 2011, o 18:10

Seriali i telenowel emitowanych w TV nie oglądam, ale od jutra to się chyba zmieni, bo mam ochotę na "Cuando Me Enamoro..." czyli "Kiedy się zakocham..." z Silvią Navarro i Juanem Solerem w rolach głównych na TV 4 o godz. 17-tej. Która z Was będzie oglądała? A ty Kawko?

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 4 września 2011, o 18:29

Zapowiada się nieźle. Dawno fajnej telki nie oglądałam i odczuwam potrzebę. :hyhy: Jak na TV4 to jest szansa, że się dorwę do tv o 17. ^_^
http://www.radiocentrum.pl

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Post przez Dorotka » 4 września 2011, o 18:39

Powtórki będą nastepnego dnia o 11.25.

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 4 września 2011, o 18:50

Też mam zamiar obejrzeć ,ostatnio mało ciekawe telenowele leciały .
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez Kawka » 4 września 2011, o 19:59

Przede wszystkim same powtórki. :look_down:

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Post przez Dorotka » 5 września 2011, o 18:36

No i jak Wam się podobał pierwszy odcinek "Kiedy się zakocham"?

Post przez Kawka » 5 września 2011, o 19:12

Kurcze, przegapiłam. :mur: Koleżanka przyszła i się zagadałyśmy (to ta, co ślub w sobotę bierze), a jutro nie dam rady obejrzeć, bo jadę do miasta. Już się nawet umówiłam, więc nie będę zmieniać planów dla serialu. Może ktoś na YT wrzuci.

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 5 września 2011, o 21:32

Ja patrzyłam . O ile dobrze kojarzę to jest to remake "Kłamstwo i miłość" ,prawda ? http://www.forum.novela.pl/viewtopic.php?f=179&t=1425
Jakby nie powiedzieć porąbana sytuacja ,żona i kochanka rodzą facetowi dzieci w tym samym dniu i w tym samym szpitalu . ^_^
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez Kawka » 8 września 2011, o 03:28

Oglądnęłam dwa odcinki i zapowiada się naprawdę dobrze. Zobaczymy co będzie dalej i jak to poprowadzą.

Ulubiona autorka/autor: chase loretta

Post przez olly3 » 9 września 2011, o 06:16

Lucy napisał(a):Ja patrzyłam . O ile dobrze kojarzę to jest to remake "Kłamstwo i miłość" ,prawda ? http://www.forum.novela.pl/viewtopic.php?f=179&t=1425

zgadza się... to była jedna z lepszych tel dzięki głównym aktorom, między którymi wytworzyła się niezła chemia. Kolejny remake był w '98, ale przeszedł bez większego echa. "KSZ" widziałam dwa odcinki, ale z oceną poczekam do spotkania protagonistów :)

Post przez Dorotka » 9 września 2011, o 08:05

olly3 napisał(a): "KSZ" widziałam dwa odcinki, ale z oceną poczekam do spotkania protagonistów :)

Już się spotkali. Wczoraj na lotnisku. Ona wpadła na niego i przewróciła go. :wink:

Ulubiona autorka/autor: chase loretta

Post przez olly3 » 9 września 2011, o 15:06

obejrzałam dzisiaj. Trwało to kilka sekund, jak dla mnie za mało, by zauważyć chemię :big: Na razie wolę wersję poprzednią.

Post przez Kawka » 9 września 2011, o 22:42

Serial zapowiada się dobrze, ale ta aktorka, grająca główną rolę coś mi nie podchodzi. Poza tym ona nie wygląda na 25 lat, raczej na 35. :hyhy:

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 2 grudnia 2011, o 13:11

W poniedziałek, 2 stycznia, na antenie TVN zadebiutuje nowy serial "Julia" z Julią Rosnowską i Martą Żmudą-Trzebiatowską.

W autorskiej propozycji TVN widzowie zobaczą m.in. Julię Rosnowską, Krystiana Wieczorka, Michała Lewandowskiego oraz Bartosza Obuchowicza i Martę Żmudę-Trzebiatowską.

Opis serialu:
Miało być jak w bajce. Biała suknia, kościół wypełniony gośćmi, huczne wesele, sakramentalne tak i "żyli długo i szczęśliwie". Przyszły pan młody zamiast księciem okazuje się jednak dealerem narkotyków. Niedoszła panna młoda decyduje się przewrócić swoje życie do góry nogami.

Julia w przeddzień swojego ślubu odkrywa, że narzeczony handluje narkotykami. Ta wiadomość burzy jej poukładany świat. Julia jest przekonana, że nie chce spędzić życia u boku Darka. Dlatego ucieczka i rozpoczęcie wszystkiego od nowa wydają się być najlepszą receptą. Przyjeżdża do Krakowa, gdzie mieszka jej kuzynka Kasia. Julia wierzy, że to dzięki niej zdoła rozpocząć nowe życie.

Niestety okazuje się to równie trudne jak ucieczka przed przeszłością. Pierwszy dzień w Krakowie to dla Julii pasmo rozczarowań, a do tego Darek nie daje za wygraną. Były narzeczony za wszelką cenę chce zaciągnąć ją przed ołtarz. Przypadkiem Julia wpada na przystojnego nieznajomego, Maćka Janickiego, który ratuje ją przed zdesperowanym Darkiem.

Historia "Julii" ma być opowieścią o młodej dziewczynie, która odzyskuje odwagę do walki o samą siebie. Zaczyna wszystko od nowa, w nowym otoczeniu i z nowym nastawieniem. Bez zmian pozostaje jednak jej talent do pakowania się w tarapaty. Z czasem okaże się, że to właśnie dzięki nim Julia odnajdzie swoje miejsce na ziemi.

Serial "Julia" będzie nadawany na antenie TVN od poniedziałku do piątku o godzinie 17.55 (od 2 stycznia 2012 roku). Wcześniej, 23 grudnia o godz. 18.25 stacja wyemituje pilotażowy, przedpremierowy odcinek.
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Post przez Justyna » 2 grudnia 2011, o 13:46

Opis jest nawet ciekawy, ale jak będzie w rzeczywistości nie wiadomo. Jeśli ten serial będzie taki jak Majka albo Prosto w serce, to ja rezygnuję z oglądania.

Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...

Post przez Jadzia » 2 grudnia 2011, o 22:33

A to Prosto w serce się już skończyło?
Czytam romanse - mój blog z recenzjami. Recenzjami romansów, oczywiście.

Smoki były idealnym środkiem antykoncepcyjnym, ponieważ raz skonsumowana dziewica już nigdy nie była płodna.

ObrazekObrazek
by Agrest

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 3 grudnia 2011, o 01:35

nie, kończy się chyba przed Wigilią
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Ulubiona autorka/autor: nie sposób wymienić wszystkich ;)

Post przez Kasiag » 8 grudnia 2011, o 21:37

A ja sobie zaczęłam oglądać Ktoś cię obserwuje. Dawno żadnej telenoweli nie oglądałam, głównie ze względu na pory emisji, które mi nie zawsze pasowały. Tutaj nie mam żadnego problemu, bo nawet jeśli mam pracujący dzień, to jestem w domu przed 21-szą. No i chyba się wciągnę, bo jak na razie jest ciekawie; tajemniczo, troszkę makabrycznie, ale są też i elementy humorystyczne, więc wszystko się równoważy. Jak ktoś ma okazje 'zerknąć' to zachęcam :D
Całe życie jest jak oglądanie migawki, pomyślał. Tylko zawsze wygląda tak, jakby człowiek przyszedł o dziesięć minut spóźniony i nikt nie chce mu opowiedzieć, o co chodzi, więc musi sam się wszystkiego domyślać. I nigdy, ale to nigdy nie zdarza się okazja, żeby zostać na drugi pokaz.
Ruchome obrazki Terry Pratchett

Post przez aralk » 8 grudnia 2011, o 23:15

brzmi interesująco :)

Post przez panna_pollyanna » 13 grudnia 2011, o 17:32

Na jakim to programie?

Ulubiona autorka/autor: Jayne Ann Krentz

Post przez Berenika » 13 grudnia 2011, o 18:40

Na Polonii 1.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 13 grudnia 2011, o 19:36

hm..xD ciekawie to brzmi..xD poza tym lubię tą aktorkę..xD ;)
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Ulubiona autorka/autor: nie sposób wymienić wszystkich ;)

Post przez Kasiag » 13 grudnia 2011, o 19:55

To ja jeszcze raz polecam, bo warto :D Jest i straszno i śmieszno :mrgreen:
Całe życie jest jak oglądanie migawki, pomyślał. Tylko zawsze wygląda tak, jakby człowiek przyszedł o dziesięć minut spóźniony i nikt nie chce mu opowiedzieć, o co chodzi, więc musi sam się wszystkiego domyślać. I nigdy, ale to nigdy nie zdarza się okazja, żeby zostać na drugi pokaz.
Ruchome obrazki Terry Pratchett

Post przez Ajkela » 29 grudnia 2011, o 22:25

Ostatnio przeczytałam że telenowela Kiedy się zakocham jest remake Kłamstwa i miłości. Teraz czytam na różnych forach o telenowelach.
Kiedyś nałogowo oglądałam telenowele. Zaczęłam chyba od Cristal na TV3. Najbardziej utknęły mi w pamięci na TV3 Cristal Niebezpieczna, Maria z Przedmieścia, Marimar, Serce Klarity (Luz Clarita), Maria Celeste i Gorzkie Dziedzictwo. Na Polsacie Paloma, Luz Maria, Fiorella, Cud miłości, Posłaniec miłości, Po prostu miłość, Dziedziczna nienawiść, Słodka Trucizna, Alwaro, Z głową z chmurach, Zbuntowany anioł. Na TVN Esmeralda, Maria Izabela, Paulina, Virginia, Porywy Serca, Labirynt namiętności, Christina, Kłamstwo i miłość, Córka przeznaczenia, Dziedziczka, Angela, Przyjaciółki i rywalki na innych kanałach była Maria Emila, Antonella, Ulica zakochanych

Gdy TVN przestał nadawać telenowela przestałam już je tak oglądać. Do czasu Gorzkiej Zemsty. Oglądnęłam prawie wszystkie odcinki.
Teraz to oglądam czasami Modę na sukces z mamą i Triumf miłości bardzo rzadko.

Poszukuję odcinków Po prostu miłość(Regina Duarte, Gabriela Duarte) , Alwaro, Cristal, Niebezpieczna, Kłamstwo i miłość, Dziedziczka, Ulica zakochanych. Może ktoś coś wie?

Ulubiona autorka/autor: Dżuli Stefa Dżulja MeryDżoł Gejlen Maja Kristin...

Post przez tajemna » 29 grudnia 2011, o 22:34

Ja też oglądałam Niebezpieczną, fajna była :)
Potem Zbuntowany anioł, Brzydula oryginalna i nasza polska i to chyba na tyle z seriali... :)
"uderz w Garwood a Tajemna się odezwie"
Sol

"Cierpię na wrodzoną wadę dysfunkcji systemu motywacji."
Wilczyca Karolina Kaim

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oglądamy!