Powieść "Wychodząc z mroku" Dąbrówki Rosady, niedawno wydanej w formie e-booka. Jest to młoda początkująca pisarka, debiutantka, mistrzyni budowania napięcia i zaskakujących zwrotów akcji. Genialnie łączy romans z powieścią sensacyjną. Od jej dzieła trudno się oderwać! Potrafi przeniknąć w głąb kobiecej duszy, mistrzowsko oddać uczucia, emocje i charaktery oraz koleje losów bohaterów. Wciąga i wzrusza, i aż trudno uwierzyć, że się już skończyła. Polecam ją osobiście, bo sama miałam okazję przeczytania kartka po kartce, jako pierwsza i byłam nią zauroczona. Nigdy dotychczas nie czytałam żadnej książki z takim zapałem i zainteresowaniem.
Każda postać stworzona przez autorkę, jest dopracowana, przemyślana, przedstawiona w taki, sposób, by zainteresować czytelnika tak, by zapałem śledził dalsze losy bohaterów i się nie zniechęcił. Jej książka po prostu tętni życiem, fascynuje klimatem i stylem literackim, a czasami, by się wydawało, że już z góry przewidujemy zakończenie, a tu nagle zwrot akcji i miła niespodzianka. Powieść, która zauroczyła mnie swoją magiczną, a zarazem tajemniczą historią.
Więcej wskazówek o książce można się dowiedzieć na stronie bloga http://dombrawarosada.bloog.pl