Teraz jest 23 listopada 2024, o 19:31

Ciucholandia

Dom i okolice: nasi domownicy, kulinarne opowieści, dekorowanie, ciuchy, szycie i dzierganie, domowe ogrody

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 20 sierpnia 2011, o 21:36

________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 20 sierpnia 2011, o 23:15

Agrest napisał(a):Ten mi się podoba.

też mi się podoba :adore:

fajna jest ta bluza, czegoś takiego szukam tylko bez tego białego futerka
http://www.japanstyle.eu/product-pol-31 ... iar-S.html

Ulubiona autorka/autor: Diana Palmer :)

Post przez Levanda » 21 sierpnia 2011, o 09:44

Te ubrania japan style mają to do siebie, że są stosunkowo tanie, a fasonem imitują najmodniejsze ciuchy. :)
http://dlaschroniska.pl/ - pomóżcie zwierzaczkom!

Post przez joakar4 » 21 sierpnia 2011, o 10:59

tylko można się zdziwić jak przyjdą, moja siostra zamówiła białą bluzkę z żabotem i sukienkę i na żywo wyglądało to okropnie

Post przez Levanda » 21 sierpnia 2011, o 11:34

To jest ryzyko kupowania przez internet ;) Ja kupuję regularnie i póki co traumy nie przeżyłam, ale to nigdy nic nie wiadomo

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 4 września 2011, o 00:37

Dzięki zakupom przez internet mam kilka nowych ciuchów, kiedy to siostrze zły rozmiar przysłali, który teoretycznie miał pasować.
Jak kupować ciuchy, to tylko jeśli się je wcześniej przymierzyło.
http://www.radiocentrum.pl

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Post przez Levanda » 4 września 2011, o 09:47

Ja się nigdy tak nie zawiodłam, ale to może kwestia szczęścia?

Post przez aralk » 4 września 2011, o 10:55

Mój Ślubny spodnie kupuje sobie tylko na allegro. Biega po sklepach, przymierza, wybiera model i rozmiar. Na ostatnich Wranglerach zaoszczędził w necie prawie 90 zł. :)

Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...

Post przez Jadzia » 4 września 2011, o 13:12

Ja sobie kupiłam trzy staniki ostatnio na allegro, ale tak kompletnie na czuja ;) jeden był kompletnie za mały, chociaż rozmiar taki sam, ale okazało sie, że jak szyty na córkę znajomej mamy :P a dwa inne - super. I do tego jeden taki, że można przeczepiać ramiączka tak, żeby się krzyżowały na plecach i tak, żeby było tylko jedno, na szyję, a dla mnie to super, bo mi mama właśnie szyje taką bluzkę, na szyję tylko i będzie jak znalazł ^^
Czytam romanse - mój blog z recenzjami. Recenzjami romansów, oczywiście.

Smoki były idealnym środkiem antykoncepcyjnym, ponieważ raz skonsumowana dziewica już nigdy nie była płodna.

ObrazekObrazek
by Agrest

Post przez Levanda » 4 września 2011, o 13:56

Ja przed wakacjami potrzebowałam nowego ładnego białego stanika. Pobiegłam więc na rynek, gdzie mamy sklepiki i stoiska. Spieszyło mi si to ciachnęłam 2 staniki z koszta pod tytułem "wszystko za 10 zł" :rotfl: I jakoś tak fajnie trafiłam, że leżą elegancko, ładnie biust podnoszą. Super ;)

Post przez joakar4 » 4 września 2011, o 14:03

też ostatnio zakupiłam stanik przez internet, ale wzięłam taki, który kupiłam sobie w sklepie, ale inny kolor. Potem się okazało, że to jednak inny model ale rozmiar pasował. :big:

Post przez aralk » 4 września 2011, o 14:54

Levanda napisał(a):Ja przed wakacjami potrzebowałam nowego ładnego białego stanika. Pobiegłam więc na rynek, gdzie mamy sklepiki i stoiska. Spieszyło mi si to ciachnęłam 2 staniki z koszta pod tytułem "wszystko za 10 zł" :rotfl: I jakoś tak fajnie trafiłam, że leżą elegancko, ładnie biust podnoszą. Super ;)

też tak robiłam do czasu gdy nie założyłam prawdziwie dobrego :) mam nadzieję że nigdy nie będę musiała z nich zrezygnować, z wygody i z poczucia bezpieczeństwa.
tyle, że ja mam raczej mały biust, a to co robią te staniki z nim jest niczym 1 numer d przodu :D

Post przez Levanda » 4 września 2011, o 15:46

Ja mam miniaturowy biust :rotfl: ALe dobry stanik naprawdę pomaga :)

Post przez aralk » 4 września 2011, o 17:52

i tu moim zdaniem tkwi różnica, do tej pory miałam coś co wypychało i stanowiło większość mojego biustu, teraz mam cienki stanik z maluteńką wkładką, który dzięki swojej konstrukcji sprawia, że mam biust :)

Post przez kasiek » 4 września 2011, o 17:55

Chciałam sobie coś kupić w bonprixie, na co dzień noszę rozmiar 36, intersujące mnie rzeczy w tym sklepie są w rozmiarach 36/38. Nie ma sensu kupować? Będą za duże? Orientuje się ktoś.
Bo powaga zabija powoli

A imię me PLASTELINA.

Miłość bez pieniędzy, wrota do nędzy

Post przez joakar4 » 4 września 2011, o 17:59

Podobno trzeba tam zamawiać rozmiar mniejsze ubrania, gdzieś na forum to wyczytałam.

Post przez aralk » 4 września 2011, o 18:00

kasiek napisał(a):Chciałam sobie coś kupić w bonprixie, na co dzień noszę rozmiar 36, intersujące mnie rzeczy w tym sklepie są w rozmiarach 36/38. Nie ma sensu kupować? Będą za duże? Orientuje się ktoś.

duże prawdopodobieństwo, że będą za duże

Post przez kasiek » 4 września 2011, o 18:01

ja też to przeczytałam na forum, i kiedyś kupiłam tam sobie stanik i się w nim utopiłam, dlatego teraz chciałbym się dowiedzieć jak to z tą ich rozmiarówką jest....bo parę rzeczy mi się podoba :smile:
Bo powaga zabija powoli

A imię me PLASTELINA.

Post przez aralk » 4 września 2011, o 18:03

zawsze można zwrócić :heh:

Post przez Levanda » 4 września 2011, o 18:05

aralk napisał(a):i tu moim zdaniem tkwi różnica, do tej pory miałam coś co wypychało i stanowiło większość mojego biustu, teraz mam cienki stanik z maluteńką wkładką, który dzięki swojej konstrukcji sprawia, że mam biust :)

Aralk, a mogłabyś powiedzieć gdzie kupiłaś? Co to za stanik dokładnie?

Post przez Kawka » 4 września 2011, o 18:12

kasiek napisał(a):ja też to przeczytałam na forum, i kiedyś kupiłam tam sobie stanik i się w nim utopiłam, dlatego teraz chciałbym się dowiedzieć jak to z tą ich rozmiarówką jest....bo parę rzeczy mi się podoba :smile:

Parę dni temu mama katalog dostała i muszę przyznać, że naprawdę ładnie te ciuchy wyglądają. Tylko do większości trzeba mieć figurę modelki, a ja takiej nie mam. :hyhy:

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Post przez kasiek » 4 września 2011, o 18:16

Kawko Ty to przede wszystkim masz kompleksy!!!!! Albo jak mawia mój brat nas.....we łbie. Masz fajną figurę, ładna z Ciebie dziewczyna (widziałam zdjęcia) i ja nie wiem czego Ty od siebie chcesz! Aż chce sie rzec gópia, gópia, gópia :P
Bo powaga zabija powoli

A imię me PLASTELINA.

Post przez Levanda » 4 września 2011, o 18:36

Kawka, typowa kobieta. Mam tak samo :roll:

Post przez Kawka » 4 września 2011, o 18:36

No tak, kompleksy mam. Wiesz, to staropanieństwo, brak chłopa itp. czasem trochę się odbija na moim poczuciu własnej wartości. Jednak mogłabym, ważyć z 5 kg mniej. To nie kokieteria, po prostu mam fałdki na brzuchu. :/ Poza tym 103 w biodrach powoduje, że nie każdy ciuch na mnie leży dobrze. :smutny:

Post przez aralk » 4 września 2011, o 18:46

Levanda napisał(a):
aralk napisał(a):i tu moim zdaniem tkwi różnica, do tej pory miałam coś co wypychało i stanowiło większość mojego biustu, teraz mam cienki stanik z maluteńką wkładką, który dzięki swojej konstrukcji sprawia, że mam biust :)

Aralk, a mogłabyś powiedzieć gdzie kupiłaś? Co to za stanik dokładnie?

TUTAJ masz stronę
ja albo przymierzam w sklepie, a potem zamawiam przez internet, albo - głównie w przypadku tańszych modeli - kupuję w sklepie.
Tylko od razu - nie każdy z tych modeli robi dobrze dla mojego biustu, jak chcesz to wieczorem poszukam modeli, które dla mnie są idealne, nie mówię, że sa takie dla wszystkich, ale wydaje mi się, że jest spora różnorodność :)
Kinga to taki złoty środek między jakością a ceną :D

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pani Domu to Ja