Teraz jest 21 listopada 2024, o 13:40

Danielle Steel

Post przez Wiedźma Ple Ple » 9 sierpnia 2011, o 19:27

pacykarze to co? :big:

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 10 sierpnia 2011, o 00:34

oj tam oj tam no ;)
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Post przez Wiedźma Ple Ple » 10 sierpnia 2011, o 00:36

przy czym London to robił otwarcie ...
a Roberts udaje pracusia :twisted: Steele jakoś wierzę, bo styl nie odbiega :big:

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 15 sierpnia 2011, o 23:57

Dlatego też Steel ma u mnie plusa. Z biegiem lat nie widać u niej zmiany stylu. A historie są tak uroczo schematyczne. :hyhy:
http://www.radiocentrum.pl

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 20 lutego 2013, o 23:35

Kiedyś czytam, ale od lat jest u mnie na czarnej liście i omijam szerokim łukiem i tak mi się trafiło: Danielle Steel - "królowa romansów" - jak dla mnie to kwestia dyskusyjna.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Post przez Agrest » 20 lutego 2013, o 23:36

Nie wiem czy by się znalazła choć jedna osoba na forum gotowa nazwać Steel królową romansów ;)
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Post przez Księżycowa Kawa » 20 lutego 2013, o 23:45

Być może ona jest dla starszych pań?

Kiedy jeszcze mi się podobała i lubiłam czytać, też wtedy nie uważałam jej za królową romansów, bo dla mnie to były bardziej obyczajówki, które stały się monotonne.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 20 lutego 2013, o 23:49

Nie wiem czy to w sumie od wieku zależy, mam starszą bibliotekarkę u siebie około 60 pewnie już. W każdym bądź razie rozmawiałam z nią kiedyś o Steel i obie stwierdziłyśmy, że nie jest ona dla nas.
Jedna jej się jednak podobała. O kobiecie, która miała nowotwór i jej walce z nim. Zachęcała mnie do niej bardzo. :)

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Scholastyka » 22 lutego 2013, o 09:12

o ile pamietam, to tam takie ładne czołganie się śfini jest....
Jeśli w powieściach nie będzie wygrywać sprawiedliwość, a miłość kończyc się szczęśliwie, to po co je czytać? Prawdziwe życie zbyt często daje w kość.

Ulubiona autorka/autor: Roberts/SEP/Brown/Kleypas/Lindsey/Gaskell/McNaught

Post przez giafia » 29 lipca 2013, o 23:58

Jeśli chodzi o Steel czytałam trochę w podstawówce na zmianę z Grishamem - w tym czasie podstawówka miała 8 klas a Steel wydawała się chwilami naprawdę gorąca :roll:
Później i teraz nie potrafię przeczytać nawet jednego rozdziału :zawstydzony: Jest natomiast jedna książka, do której chyba wrócę ponieważ akurat sobie przypomniałam i jest to Obietnica napisana na podstawie scenariusz filmu -
Spoiler:

Wzruszająca książka została wydana w serii Aramis a okładka jest utrzymana w niebieskiej tonacji
Ostatnio edytowano 2 sierpnia 2013, o 23:25 przez giafia, łącznie edytowano 1 raz
...so many books so little time ...

Post przez Lady Camilla » 2 sierpnia 2013, o 20:29

Czytałam "Zupełnie obcy człowiek" - jak dla mnie bomba, bardzo mnie wciągało od samego początku :lovju:

Potem wypożyczyłam za namową przyjaciółki - i tu nie pamiętam tytułu - jakaś babka miała chyba ze czwórkę dzieciaków i żyła tylko dla rodziny rezygnując z kariery, jak chciała znowu robić jakieś tam zdjęcia to jej mąż się sprzeciwił i okazało się że ją szanuje ale nie do końca kocha, potem się rozstali, wiem że bablała ciągle przez telefon z jakimś gościem z którym na końcu niby się związała - ogólnie jak czytałam to czekałam aż się rozkręci bo wcześniej też coś tam jej miałam i wiem że u niej trzeba poczekać, ale się zawiodłam i straszna nuuda była :czeka: , więc generalnie obecnie jestem zrażona :rzyg:

Ulubiona autorka/autor: jeszcze nie wiem

Post przez Zephire » 9 sierpnia 2013, o 09:14

Nie "Album rodzinny" przypadkiem? Wytrwałam w czytaniu dwie strony. Potem oddałam mamie.

Post przez Księżycowa Kawa » 9 sierpnia 2013, o 23:32

To akurat czytałam i chyba dość mi się podobało...
Denis Diderot

*
*

Ulubiona autorka/autor: Jane Austin, Mary Balogh

Post przez Adolek » 20 marca 2014, o 10:27

Przytłaczające są te jej historie.
Jednak czytałam jakiś czas temu "Palomino" i szczerze powiem, że mi się podobało.
Fakt, to był wyciskacz łez. Jednak historia wydała mi się dość ciekawa, wciągnęła mnie. Może niekoniecznie ze względu na wątek wielkiej miłości, która to nagle zdominowała życie głównej bohaterki, ale na jej późniejszą walkę. O siebie po wypadku, potem w końcu o spełnienia marzeń. Na szczęście zakończenie było dobre.
Chociaż to chyba był jednorazowy incydent, kiedy udało mi się przebrnąć przez jej książkę.
Sięgnęłam potem po inny tytuł, chodziło o coś z wypadkiem córki, śmiercią męża itd. i zrezygnowałam.

"Jeśli kochasz kwiat, który znajduje się na jednej z gwiazd, jakże przyjemnie jest patrzeć w niebo. Wszystkie gwiazdy są ukwiecone"

Post przez Księżycowa Kawa » 20 marca 2014, o 23:16

"Palomino" mi się podobało, pierwsza tej autorki, potem jeszcze parę aż to zlało mi się w jedno.
Denis Diderot

*
*

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 20 marca 2014, o 23:32

ah.. moja jedyna książka tej pani. ;) i nawet mi się podobała. ;D
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez Księżycowa Kawa » 20 marca 2014, o 23:34

Na więcej nie masz ochoty?
Denis Diderot

*
*

Post przez LiaMort » 20 marca 2014, o 23:40

hm.. a coś ciekawego polecasz?. ;)
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez Księżycowa Kawa » 21 marca 2014, o 00:08

hmmm sama nie wiem, może "Wszystko, co najlepsze", w sumie "Gwiazda" mi się podobała, ale to chyba było dość smętne, mam wrażenie, że "Wieści z Wietnamu" były niezłe, ale ich już kompletnie nie pamiętam.
Odradzam jednak "Pokochać znowu" - Steel tu zachwycała się nad swoją bohaterką, po tej już żadnej nie przeczytałam.
Denis Diderot

*
*

Post przez LiaMort » 21 marca 2014, o 00:09

to zobaczę o. ;D może któraś mi przypadnie do gustu. ;D
RM 

Post przez Księżycowa Kawa » 21 marca 2014, o 00:11

I jest cała masa, których nie czytałam, ale nie potrafię po tej ostatniej się przemóc.
Denis Diderot

*
*

Ulubiona autorka/autor: Jane Austin, Mary Balogh

Post przez Adolek » 21 marca 2014, o 09:48

Przypomniało mi się jeszcze, że czytałam Długą drogę do domu. To było niezłe. Bardzo dramatyczna jest ta historia, pełna przemocy, wiele tragedii spotyka główną bohaterkę. Ale coś jest w tej książce. Opowiada o kobiecie, wcześniej małej, maltretowanej przez matkę dziewczynce, która próbuje odnaleźć się w świecie. Niestety nie idzie jej dobrze. Poszukuje siebie, jest też bardzo spragniona miłości. To bardzo naiwne stworzenie, jednak jest to zrozumiałe ze względu na miejsce, w którym dorastała. Może dlatego aż tak mnie to nie denerwowało. Bardzo podobał mi się motyw romansu pomiędzy nią(wtedy zakonnicą), a księdzem. Chociaż był to początek wielu jej cierpień.
Zdecydowanie była to ciekawa książka, ale trudna, w całej swojej oczywistości.

"Jeśli kochasz kwiat, który znajduje się na jednej z gwiazd, jakże przyjemnie jest patrzeć w niebo. Wszystkie gwiazdy są ukwiecone"

Post przez Księżycowa Kawa » 21 marca 2014, o 23:52

Steel zdaje się, że często pisze o maltretowanych kobietach itp., przynajmniej sądząc po opisach.
Denis Diderot

*
*

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 30 listopada 2014, o 15:01

To podbijamy temat...

Nowości :hyhy: :shades:

Obrazek
Pierwsza Dama Powieści Obyczajowej o psach, które wzbogacały jej życie – ciepło, wzruszająco, z poczuciem humoru.

Najbardziej urocza książka najsłynniejszej pisarki świata.

Bestseller „New York Timesa”

Znów nadszedł czas. By spróbować szczęścia. By dopełnić swoje życie w najbardziej niespodziewany sposób. By znaleźć towarzysza do podróży po świecie.

I tak słynna pisarka zaczyna wytrwałe poszukiwania. Któż by przypuszczał, że idealnym wyborem będzie filigranowa długowłosa kruszyna chihuahua o imieniu Minnie Mouse? To była miłość od pierwszego wejrzenia...

Od przybycia maleńkiego pieska o ogromnej osobowości do domu pisarki w San Francisco po wspólne zakupy w Paryżu – Danielle Steel wspomina swoje przygody z Minnie. Chwile, które sprawiają, że psy stają się częścią rodziny i wnoszą magię do naszego domu.

DANIELLE STEEL opowiada o wszystkich swoich czworonożnych przyjaciołach – od dzieciństwa, przez pierwsze trudne lata pisarskiej kariery, po międzynarodową sławę. Psach, które wychowywały się razem z jej dziewięciorgiem dzieci i tak jak dzieci wnosiły do domu bałagan i czystą radość.

Premiera: 02.12.2014

Obrazek
Twin boys grow up in the same family, in the same town. Dramatically different, they become bitter enemies, even as children: one good, one bad. One leaves his peaceful hometown, but when all else fails, the prodigal son returns, twenty years later. The reunion of brothers, sweet and healing at first, exposes shattering revelations of good and evil. #1 New York Times bestselling author Danielle Steel tells a brilliant, suspenseful story of suspicion, betrayal, and a life-and-death struggle for survival. Which twin is good and which is evil, as the tables turn again and again?

PRODIGAL SON

In a matter of days, Peter McDowell loses everything he has worked so hard for - his wealth, his property, his livelihood as a star investment banker. And then it gets worse. The stock market crash not only plunges Peter into joblessness, it causes a rift in his marriage that he cannot repair. Stripped of everything, he has only one place to retreat: a lakeside cottage he inherited from his parents, who left most of their modest estate to Peter's twin. With no other choice, the prodigal son goes home.

A beloved small-town doctor, a devoted family man, and a pillar of his community, Michael McDowell serves others without regard to personal gain. Only Peter knows how Michael manipulated their parents when the boys were young, ultimately driving Peter away. At first, he dreads seeing Michael again. But, to his surprise, their reunion is tender and real. Only later, as Peter mulls over his late mother's journals, does the truth begin to emerge, as realization and panic set in. Who is his twin? Is the façade real, or does something terrifying lie beneath? Imagination or a reality too terrifying to believe?

In a race for time, Peter throws caution to the winds to find the truth. What he discovers will change their lives, the lives of their children, and an entire town forever.

Powerful, poignant, and filled with complex and layered characters, Prodigal Son is a riveting novel of secrets, salvation, and redemption from master storyteller Danielle Steel.

Premiera: 24.02.2015

Obrazek
In this rich, involving novel from #1 New York Times bestselling author Danielle Steel, a woman's life catapults from the old to the new, as she learns to seize the moment.

COUNTRY

Stephanie Adams is a devoted stay-at-home mother, married to a successful lawyer in northern California, in a dead marriage she's stayed in for years for the sake of her children. Then, on a ski trip in Squaw Valley, her fifty-two-year-old husband dies suddenly and all bets are off.

Despite her children's grief, and her own conflicting emotions and loneliness, Stephanie tries to move on, but struggles to find herself as an independent individual after years of giving up her life for everyone else. A spur-of-the-moment road trip and fork in the road lead her to Las Vegas, the Grand Canyon, and a chance meeting - and her whole life changes forever.

She meets country music megastar Chase Taylor, who opens his whole world to her. Stephanie is no longer the same woman, and can't be anymore: A new man. A new life. The excitement of Nashville. She discovers not only Chase, but herself. The music is bittersweet and the lyrics true in his dazzling, exotic, and honest world.

As it deftly explores the complex ties between spouses, children, lovers, and friends, and dances between the past and the future, Danielle Steel's moving novel brilliantly captures the shock of sudden loss, and the freedom it can bring. Here America's most beloved novelist shares the enduring power of seizing the day. Carpe diem.

Premiera: 16.06.2015

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Księżycowa Kawa » 30 listopada 2014, o 16:18

Ja swoje jej już się naczytałam.
Denis Diderot

*
*

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do S