Berenika napisał(a):U Quick w cyklu o Tobiaszu i Lavinii - romans ich podopiecznych. W Kontrakcie jej przyjaciółka z jego przyjacielem mają się ku sobie, ale to mało rozwinięty motyw.
W cyklu Carriger o Alexie - historia Ivy i Willa (?).
W Księżycowej narzeczonej jego siostra z lekarzem.
Jadzia napisał(a):Berenika napisał(a):
W cyklu Carriger o Alexie - historia Ivy i Willa (?).
Carriger to raczej o Alexii i raczej bym go po nazwisku identyfikowała - Tunstell
A tak a propos Kontraktu, to nie wiem czy nie przeczytałam kiedyś na stronie Krentz, że chciała napisać i ich historię, ale wydawca czy ktoś taki powiedział, że serie się źle sprzedają i poniekąd ich historia powstała w postaci Ryzykantki.
basik napisał(a):oczywiście jestem za, tylko jak to ma wyglądać w praktyce? czy traktować go jako motyw główny, czy pobocznyczy wystarczy podać tylko motyw Dwa w jednym i ewentualnie imiona bohaterów
czy może to wyglądać tak
Prawo krwi/Więzy krwi - Nora Roberts, współczesność
główne
kto się czubi, ten sie lubi
wspólne sprawy- razem pracują
przybrani rodzice - ona jako niemowle została adoptowana
Dwa w jednym - Lana i Doug wdowa rodzice samotnie wychowujący dzieci-ona,inne zawody-ona prawnik
poboczne
spotkanie po latach- wcześniej byli małżeństwem
krew nie woda
inne zawody - ona archeolog, on antropolog
poważna (morderstwa, tajemnice sprzed lat)
2 płomienie
Jadzia napisał(a):Co powiecie na motyw Dwa-w-jednym? Wtedy, kiedy rzeczywiście są dwa romanse w jednej książce, jak np. w paru książkach Roberts albo kiedy drugi romans jest poboczny i za wiele o nim nie wiemy, niezależnie od jego zakończenia, np. w Baronie Juliany Garnett i nie wiem czy nie jakichś Quick. Taka nazwa jak wyżej mogłaby być?
Powrót do Warsztat: Romansoholiczne Listy i Spisy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości