Poza tym Pinks - adoptowane dziecko też jest SWOJE. Wystarczy je pokochać. Jeśli ktoś dziecko adoptuje i uważa je nadal za nie swoje, to powinien w ogóle zrezygnować z bycia rodzicem.
po fakcie?
adoptować powinni rodzice którzy już mają swoje dzieci- dla większego luzu psychicznego, wtedy jest łatwiej pokochać ...
ile znasz rodzin z dziećmi adopcyjnymi? jak funkcjonują?
Dokładnie. Dajemy prawo do godnej śmierci zwierzętom. Można je uśpić, gdy bardzo cierpią. Dlaczego dorosły człowiek w pełni władz umysłowych, który umiera i nie ma dla niego żadnej szansy na ratunek, nie może mieć prawa do zdecydowania w jaki sposób chce odejść? Jego życie, jego sumienie.
to prawda ale porównywanie się ze zwierzętami jest bardzo nietrafione ...
wydaje się wam, że
usypianie ludzie nie generowałoby potężnych nadużyć?
Bo Kościół zawsze będzie grzmiał, że to jest forma morderstwa, a życie jest najwyższą wartością. A że nie jest to sprawa tolerancji, jeszcze bardzo długo będziemy pod wpływem opinii Kościoła, zwłaszcza taki kraj jak Polska...
co wy tak z tym Kościołem, kościół tego zabrania albo tamtego- kościół to nie panowie w czerni tylko ludzie- myślałam, że żyjemy w kraju w którym ogromny procent ludności deklaruje się jako katolicy albo chrześcijanie- no więc głos większości górą- mamy demokrację czy nie?
w/w chrześcijanie 10 przykazań mają przestrzegać tylko na niedzielnej mszy tak? banda cholernych hipokrytów którym to nie w smak a jednocześnie wypiąć się całkiem boją
dobrym przykładem jest USA- jaki stan takie prawo- w zależności od poglądów wyborców ...
bez przesady z tymi dyrektywami unijnymi ... aborcja, in vitro i eutanazja a tymczasem ludzie zwyczajnie zaczynają nie mieć co do garnka włożyć i 2 lata czekają w kolejce do specjalisty.
pierdoły i tyle ..
ale tak, chce ktoś się zabić proszę bardzo, sterylizacja - proszę uprzejmie ...
tylko komunałów nie zniesę
i drugiej Sparty też nie chcę i powtórki z wyprowadzania starców i ułomnych dzieci nad skarpę ... albo Rzymu z topieniem dziewczynek ...