Teraz jest 23 listopada 2024, o 20:07

Wizaż: pielęgnacja i makijaż

Zdrowie, pielęgnacja, edukacja, zakupy, podróże

Post przez Wiedźma Ple Ple » 13 czerwca 2011, o 22:38

ja mam taki po drodze do pracy sklepik drogeria natura ... zajrzę ... jak nie to allegro- tam jest :wink:

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 13 czerwca 2011, o 22:41

albo sklep z ekologicznymi kosmetykami

Post przez Wiedźma Ple Ple » 13 czerwca 2011, o 22:43

właśnie o takim myślałam tylko nie wiem skąd mi ta nazwa weszła :D

Post przez aralk » 13 czerwca 2011, o 22:43

sklepy eko i zielarskie, tam moja mam się zaopatruje, albo kiedy ja ją zaopatruję ;)

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 13 czerwca 2011, o 23:02

nie macie wrażenia, ze liczba produktów dostępnych "od ręki" spada?
ja dzielnie chcę wspierac stacjonarne sklepiki, ale... :/
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Post przez Wiedźma Ple Ple » 13 czerwca 2011, o 23:15

mamy, pierwszą rzecz jaką robię to zaglądam do neta ... nie mam siły szukać miejsca do parkowania nawet tym małym goowienkiem ...

Post przez Agrest » 14 czerwca 2011, o 09:09

Ale macie coś konkretnego z tej Tołpy do polecenia? ;)
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Ulubiona autorka/autor: Diana Palmer :)

Post przez Levanda » 14 czerwca 2011, o 10:10

Propos niemieckich kosmetyków to w wybranych Naturach pojawiły się kosmetyki niemieckiej firmy Catrice. Mam pomadke i jest rewelacyjna. Polecam!
http://dlaschroniska.pl/ - pomóżcie zwierzaczkom!

Post przez Wiedźma Ple Ple » 14 czerwca 2011, o 13:47

Agrest napisał(a):Ale macie coś konkretnego z tej Tołpy do polecenia? ;)

oprócz kremu na hemoroidy jeszcze nic- ale owe maseczki sa bardzo chwalone przez internautki ;)

Post przez Katarzyna888 » 14 czerwca 2011, o 14:01

joakar4 napisał(a):Na naczynka moja mama używa kremów dr Ireny Eris - podobno są świetne

Eris na naczynka urzywalam i mialam od tego kremu jakies liszaje i zaczerwienienia wiec oddalam ciotce, mi sie nie sprawdzil. Ja tez mam naczynkowa cere niestety :(
''Life was not perfect.
Except when it was.''Mary Balogh 'At last comes love'

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 14 czerwca 2011, o 17:33

Agrest napisał(a):Ale macie coś konkretnego z tej Tołpy do polecenia? ;)

serię 40+ sobie parę osób chwali :hyhy:
ponadto seria do wrażliwej skóry Hydrativ - i na to poluję aktualnie. zmęczona vichy jestem i innymi pochodnymi...
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Post przez Levanda » 14 czerwca 2011, o 18:25

Nigdy nikt mi jednoznacznie Vichy nie poleciła.Mocno się reklamowali. Jestem ciekawa czy cena do jakości jest adekwatna. Sama lubię krem Garniera - czysta skóra matujący - cena 15-20 zł zależy gdzie się kupi. Ładnie matuje i wcale nie przesusza mi skóry.

Post przez Agrest » 14 czerwca 2011, o 20:11

Aha, hemoroidy i plus czterdzieści, zapisuję w kajecie :P

Ja sobie coś zamówię z ich sklepu internetowego, polowania mnie osłabiają ;)
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Post przez Levanda » 14 czerwca 2011, o 20:40

róbcie to, co ja - bronię się przed kremem przeciwzmarszczkowym, choć wg producentów już powinnam go używać, bo mówię sobie że jestem za młoda :P

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 14 czerwca 2011, o 21:06

Sprawdziłam tusz - Maybelline Colossal Volume Express i muszę powiedzieć, że jest świetny. Rzęsy wyglądają wspaniale - są długie, czarne i ekstremalnie pogrubione. Jest za to wada - troszkę się tusz rozmazuje w kącikach oczu po kilku godzinach, ale niewiele i można to szybko naprawić. Przyzwyczajona jestem do tego, że Rimmel Volume Flash był bardzo trwały i ciężko go było zmyć nawet płynem do demakijażu, więc ten lekko mi się nietrwały wydaje. Niemniej - efekt był niesamowity. Moje oczy wyglądały bosko. Teraz mam zgryz - z jednej strony super trwałość, z drugiej zniewalający efekt. Oba mnie nie uczuliły, oba wytrzymały łzawienie przy napadzie kichania.
http://www.radiocentrum.pl

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Post przez Levanda » 14 czerwca 2011, o 21:07

Muszę zapamiętać :) też mam problem z łzawiącymi oczami

Post przez Kawka » 14 czerwca 2011, o 21:21

Oba mogę polecić, choć każdy ma inne rzęsy i najlepiej poprosić w sklepie o tester. ^_^ Ja kupiłam w ciemno ten żółty. Na szczęście okazał się bardzo dobry.
Ostatnio edytowano 14 czerwca 2011, o 21:25 przez Kawka, łącznie edytowano 1 raz

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Post przez Levanda » 14 czerwca 2011, o 21:23

Tester tuszu? ja się ograniczam do testerów pomadek i błyszczyków. Wolałabym dostać jakąś próbkę, ale to się zdarza tylko w Naturze, że coś dają, a i tak nie trafisz kiedy.

Post przez Kawka » 14 czerwca 2011, o 21:29

Spoko, myślę, że Ci się spodobają oba. Najwyżej mnie udusisz - jak chcesz coś bardzo trwałego - to Rimmel. Trochę na początku się ciężko nakłada, bo trudno się maluje zaokrągloną szczoteczką - trzeba wprawy. Za to nie złaził mi z rzęs, nawet jak sobie palec do oka wsadziłam i potarłam odruchowo. :hyhy: Colossal za to daje niesamowity efekt. :adore: Żaden wcześniejszy tusz nie zrobił mi takich oczu. ^_^
Ostatnio edytowano 14 czerwca 2011, o 21:29 przez Kawka, łącznie edytowano 1 raz

Post przez Agrest » 14 czerwca 2011, o 21:29

A ja używam ciemnobrązowego tuszu (czarno-brązowego, jak zwał tak zwał) i mnie dobija, że stoi zawsze tryliard czarnych i jeden czy dwa brązowe i mam wrażenie, że wszyscy je otwierali i wietrzyli :P

Emily Byrd Starr

Post przez Kawka » 14 czerwca 2011, o 21:31

Brązowych nie lubię - też mi się wydaje, że obmacane i otwierane. :hyhy: Czarny nawet przy blondzie nie wygląda źle, o ile nie jest to platyna. ^_^

Post przez Levanda » 14 czerwca 2011, o 21:33

Miałam brązowy tusz do rzęs i był ok, nie podkreślał mocno oczu, ale dawał naturalny efekt. Miałam też niebieski, ale na górnych rzęsach wygląda tandetnie, za to na dolnych daje ciekawy efekt, jakby taki pobłysk.

Post przez aralk » 14 czerwca 2011, o 21:36

ale są momenty kiedy pasuje, sama mam i choć używam rzadko, doceniam od czasu do czasu :)
za to białego lub srebrnego używam zawsze na nartach :D i wtedy to dopiero jest zabawa :haha:

Post przez Agrest » 14 czerwca 2011, o 21:37

Czarny nawet przy blondzie nie wygląda źle, o ile nie jest to platyna.

To nie chodzi o kolor włosów, raczej o cerę ;) Ja w zwykłej niezmąconej ;) czerni wyglądam na zmęczoną, więc raczej nie przepadam. No chyba że znalazłabym naprawdę idealny i genialny korektor pod oczy, wtedy to może, ale ta sztuka jeszcze mi się nie udała :P

Emily Byrd Starr

Post przez Wiedźma Ple Ple » 14 czerwca 2011, o 22:06

Agrest napisał(a):A ja używam ciemnobrązowego tuszu (czarno-brązowego, jak zwał tak zwał) i mnie dobija, że stoi zawsze tryliard czarnych i jeden czy dwa brązowe i mam wrażenie, że wszyscy je otwierali i wietrzyli :P
zafoliowanych nie mają na składzie- takie Ives Rocher na ten przykład :D

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kącik Porad Wszelakich