Romantyczne – ale nie tylko – opowieści filmowe, serialowe i teatralne Od filmów kostiumowych po azjatyckie dramy Na co czekamy, co polecamy, co odradzamy...
"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".
Tak. Wspólnik Budzyńskiego zakochał się w Agnieszce i Andrzej pójdzie do niej wieczorem coś jej zanieść od tego kolegi. Wcześniej sobie popije, bo pokłócił się z Martą (albo razem sobie popiją ) i pójdą do łóżka. Chyba w ten poniedziałek.
Gdzieś jeszcze go widziałam, bo moja przyjaciółka z zachwytem ostatnio serwowała mi zdjęcia tego pana W "Grze o tron" jakoś tak niekoniecznie, ale co kto lubi O! Jeszcze "Słoneczny patrol" był okazją do zerknięcia Chyba najbardziej wersja z dredami mi odpowiada, chociaż normalnie uciekałabym bardzo szybko.
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące — Ursula K. Le Guin
Wiem, mam i dlatego sięgnęłam po pierwszy odcinek Tyle, że nie do końca przypomniałam sobie książkę, a czytałam ją jakiś spory czas temu i może stąd moja dziurawa pamięć na te;
Spoiler:
wszystkie sceny seksu, laski z gołymi biustami biegające i ogólną rozwiązłość
albo nie pamiętam, albo pamiętam i dlatego się dziwię tylko, szkoda, że mi rodzinne oglądanie odpadnie
Ostatnio oglądałam sobie oryginalną amerykańską "Pomoc domową" - to naprawdę bardzo dobry serial, te śmieszne teksty i bajeczne stroje Fran Szkoda tylko, że w wersji online jest dostępny w necie tylko sezon 1 i połowa 2 Teraz przerzuciłam się na "Różowe lata siedemdziesiąte" i też mi się serial bardzo podoba... W każdym bądź razie nadrabiam zaległości serialowe z lat dojrzewania, kiedy to jakoś nie miałam okazji tego oglądać
Ja oglądam nową serię Czystej krwi. Są zmiany na lepsze, momentami jest nawet zabawnie. Skarsgard jako Eric jest fantastyczny. W tym sezonie traci pamięć i tę zmianę naprawdę widać. Z groźnego i seksownego zmienił się w chłopięcego i nadal seksownego
aralk koniecznie Liberty Erick jest niesamowity . teraz się zrobił taki potulny - ugrzeczniony . Wcześniej nie słyszałam z jego ust słowa "przepraszam" .
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.
jak wypił jej matkę chrzestną Faktycznie Bill jest bardziej interesujący jako "ważniak" niż zakochany amant Postanowili pozmieniać role ,teraz Erick będzie ułożony
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.
Oglądam sobie powtórki na necie serialu Przepis na życie i powiem Wam, że bardzo mi się podoba Andrzej jest po prostu rewelacyjny w sensie ta jego gapowatość i rozlazłość no i mama Anki głównej bohaterki i jej przyjaciele to rewelka po prostu podoba mi się już jestem na 11 odcinku
Każdy jest jaki jest. Nigdy nie rezygnuj z własnych pragnień. Inaczej będziesz tego żałować. Uwierz mi. Moim zdaniem brak Ci odwagi, by przeżywać własne życie. Chcesz rady? Ciesz się życiem, ile tylko możesz.
Prawdziwy facet kocha swoją kobietę w ubraniu, pożąda w bieliźnie, a ubóstwia w jego koszuli.
Jeśli chodzi o Momoa to w Stargate Atlantis super... Conana jestem ciekawa i mam nadzieję że nie będą takie flaki z olejem jak te ze Schwarzeneggerem.
Przepis na życie też oglądałam i z niecierpliwością czekam na drugi sezon....
Obejrzałam też 1920:Wojna i Miłość. Mnie się bardzo podobał. Jeśli chodzi o Wojciecha Zielińskiego w roli porucznika/kapitana Jarocińskiego to genialny: do schrupania i zakochania się. Twardy, jednocześnie wrażliwy i nieśmiały, odważny, rycerski... ach..., a i przystojny... Stworzył pierwszy szwadron śmierci... Nie wiem czy Jarociński to historyczna postać, chyba nie, ale szwadrony śmierci istniały naprawdę... Serial podobał mi się.