Teraz jest 21 listopada 2024, o 16:12

Jayne Ann Krentz => A. Quick, J. Castle, S. James

Post przez pinksss » 15 kwietnia 2008, o 23:14

święta racja- jak coś robimy to róbmy to dobrze- przecież taki średniowieczny zamek co 2 - 3 miesiące trzeba było opuszczać i zostawiać tylko kilka osób na czyszczenie bo był za przeproszeniem całkowicie zasrany.

No chyba że to był Malbork Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 15 kwietnia 2008, o 23:23

ja was proszę, nie mylcie średniowiecza z epoką nowoźytną [bądź czasem powstawania dużych ośrodków miejskich... i Ip.XIXw. w miastach Zachodniej Europy] Obrazek

Post przez pinksss » 15 kwietnia 2008, o 23:56

czyżby gówienko wtedy mniej śmierdziało? Obrazek

Post przez Fringilla » 16 kwietnia 2008, o 01:29

nie, ale system wychodków sprawniej działał i w złym tonie było nawet sikanie w palenisko Obrazek

zresztą co kraj to obyczaj był, a od XVIIw. niestety francuskie obyczaje były trendy bardziej Obrazek

Post przez Gość » 16 kwietnia 2008, o 20:55

No chwilunia, nikt nic nie myli;-) Miałam na myśli moją ukochanę "Polskę Piastów" - niewątpliwie średniowiecze, a nieszczęsna "Legenda" jest chyba osadzona w XIII wieku? Jeśli się mylę ( bo, jak przyznaję, odrzuciło mnie od tej książczyny na samym początku ), to zaraz się pójdę pokajaćObrazek

Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...

Post przez Jadzia » 17 kwietnia 2008, o 14:51

No Legenda jest w średniowieczu, ale ze średniowiecznych spraw to tylko waleczny rycerz tam jest, bo cała reszta równie dobrze mogłaby być Quick regencyjną, wiktoriańską lub Krentz współczesną. Przynajmniej ja odniosłam takie wrażenie. Ale nawet podobałaby mi się, gdyby nie stylizacja językowa. Tego nie trawię Obrazek Ale wina leży po stronie tłumacza.

Post przez pinksss » 17 kwietnia 2008, o 16:30

wydaje mi się ze ta Legenda tez mnie uwierała w wątrobę ale nie jestem do końca pewna czy to to- o dzielnym rycerzu Hugonie of Cośtam? Obrazek

Post przez Jadzia » 17 kwietnia 2008, o 16:40

Ja wiem o dwóch w średniowieczu, które napisała Krentz, jeden to Legenda, nie pamiętam, czy o Hugonie, drugi, tego nie czytałam to Pułapki, ona jakies perfumy tworzyła czy coś. Albo odwrotnie. I w którejś chyba właśnie był jakiś Hugon.

Post przez Liberty » 17 kwietnia 2008, o 17:39

"Pułapki" są z lordem Garethem i faktycznie, bohaterka tworzyła perfumy, mysła itp. Hugon Nieugięty jest zaś w "Legendzie".

Post przez Jadzia » 18 kwietnia 2008, o 12:24

Tak właśnie, Hugon Nieugięty Obrazek Przypominam sobie, że on poszukiwał chyba jakiegoś kamienia czy kawałka biżuterii, ona mu pomagała, jakiś motyw w jaskiniach był, książka może się podobać, jeśli, zaznaczam jeszcze raz, komuś nie przeszkadza stylizacja i średniowieczne szatki, w jakie ubrana jest ta historyjka.

Post przez pinksss » 18 kwietnia 2008, o 15:39

mnie troszkę - wole jej regencje, wiec Hugona sobie odpuscimy, albo nie ... sprawdzimy jednak to tłumaczenie Obrazek

Post przez jola » 18 kwietnia 2008, o 16:56

tłumaczenie średnie, ale Pułapki są lepsze

Post przez Kelnereczka » 11 maja 2008, o 22:36

A ja nawet lubie. Jedne z takich moich ulubionych książek tej autorki to "Iluzjonista", "Noc poślubna", "Próba czasu", bądź "Szansa życia"

Post przez Jadzia » 13 maja 2008, o 20:04

Czyli wolisz jej harlequinowe od pełnowymiarowych, że tak powiem?

Post przez Madlenita » 13 maja 2008, o 21:41

ja lubię wszskie, choć widac, że pomsł się powarzaja-np. Bsia i Powiedz, ze mnie kochasz...

Post przez diawie » 27 lipca 2008, o 22:37

moje czytanie romansow rozpoczelo sie od trzech autorek dwie/D.Palmer J.A.Krentz/ sa moimi naj naj.... do tej pory trzecia troche sobie odpuscilam/J.Deveraux/ pierwsza ksiazka przeczytana przezemnie to Skandal-J.A.Krentz i od tej pory kupuje wszystko co wydaja u nas podobnie z Palmerka -i jej pierwsza przeczytana przezemnie to ,,Ojciec mimo woli,, ale moja nnnnnajj... autorka jest J.A.Krentz

Post przez monia204 » 27 lipca 2008, o 23:29

kiedyś rozchwytywałam jej ksiązki, ale ostatnio coś mi się znudziła, za dużo typowego schematu Obrazek

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 9 września 2008, o 14:48

<span style="font-size: 18px; line-height: normal">THE FUTURE (AND PAST) OF THE ARCANE SOCIETY by Jayne Ann Krentz (a.k.a.) Jayne Castle and Amanda Quick</span>

ObrazekLet’s welcome back best selling author Jayne Ann Krentz! One woman, three different names. Jayne Ann Krentz currently writes romantic-suspense with a psychic edge in three different worlds under three different names: Jayne Castle (futuristics), Jayne Ann Krentz (contemporaries) and Amanda Quick (historicals). She’s taken the romance series to an exciting new level by crossing sub-genres. It’s a series yet each book stands alone. Check out the video on the home page (and more on the video page) where Jayne talks about the thread that is uniquely woven throughout each book - The Arcane Society.

Her current release is <span style="font-weight: bold">Dark Light</span> - <span style="font-style: italic">Reporter Sierra McIntyre’s stories on Crystal City’s ghost-hunters – and their mysterious guild – have earned her tabloid a bit of respect. And they’ve allowed her to clothe her dust-bunny companion, Elvis, in rock star style.

It helps that Sierra has mega-rez intuition, especially when she interviews Ghost Hunter Guild boss John Fontana about the disappearances of retired, homeless hunters. She doesn’t want to trust the physically and psychically powerful man but the attraction between them is very high-rez.

To uncover the conspiracy within his own organization, Fontana proposes a marriage of convenience. Although it’s purely a business arrangement, there’s nothing pure about the attraction that sizzles between them.</span>

You can also check out http://www.romancenovel.tv/wordpress/2008/09/06/romance-novel-tv-book-review-dark-light-by-jayne-castle/ of Dark Light.

<span style="font-weight: bold">THE FUTURE (AND PAST) OF THE ARCANE SOCIETY</span>

ObrazekI’m thrilled to be here at romancenovel.tv! Those of you who know me are aware that I write romantic-suspense with a strong psychic twist in three different worlds and under three different pen names: Jayne Ann Krentz (contemporary), Amanda Quick (historical) and Jayne Castle (futuristic).

A while back I decided to link all of my worlds — past, present and future — into a series: The Arcane Society Novels. I envisioned the Arcane Society as a secretive organization of psychics that starts in Victorian times and continues through to the modern era. The first book in the series is SECOND SIGHT (under my Amanda Quick name). The next couple of titles, WHITE LIES and SIZZLE AND BURN (under my Krentz name) are contemporaries. Then comes another historical, THE THIRD CIRCLE (Quick).ObrazekThe books stand on their own and can be read in any sequence but they all involve heroes and heroines who are, in one way or another, connected to the Arcane Society.

Which brings me to DARK LIGHT.

ObrazekAfter readers told me that they loved the whole ArcaneThrid Society thing I decided to Sizzletake it into the future. Yes, there was a tiny, passing reference to the Society in my Jayne Castle title, SILVER MASTER, but in the new book, DARK LIGHT, you will meet for the first time a heroine who is a full member of the futuristic version of the Arcane Society. You’ll also find out why the Society is still keeping a very low profile. I hope those of you who follow the series will get a kick out of Sierra McIntyre and her dust-bunny pal, Elvis.ObrazekBut all of this has made me think about how so many of us are drawn to linked titles. Most of us are hooked on not just one series but several of them by various authors. And it isn’t just the romance genre. I follow a number of series in the mystery and suspense genres as well as in romance.

<span style="font-weight: bold">So what is it with a series? What is the appeal? And which ones do you read?</span>

Sincerely,

Jayne Castle

(aka Jayne Ann Krentz and Amanda Quick)

http://www.romancenovel.tv/wordpress/2008/09/09/the-future-and-past-of-the-arcane-society-by-jayne-ann-krentz-aka-jayne-castle-and-amanda-quick/

Post przez Madlenita » 12 września 2008, o 16:17

Jest też już zapowiedź nowej Arcane historycznej....

The Perfect Poison

(The sixth book in the Arcane Society series)

(2009)

A novel by

Amanda Quick

In the latest novel based involving the mysterious late-Victorian Arcane Society - a secret organization devoted to paranormal research - Lucinda Bromley is a notorious lady botanist with a reputation for having poisoned an unwanted lover. Then, when she becomes passionately involved with a dangerous gentleman who uses his psychic talents to solve murders, she realises that her life is about to suddenly get even more complicated than before...

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 19 grudnia 2008, o 19:08

Nie mam szczególnej pamięci do autorek i tytułów, ale Amanda Quick zapadła mi w pamięć. Nie wiem, może za mało jeszcze przeczytałam książęk tej autorki, ale podoba mi się jej proza. Taki troszkę cukierkowy i bajkowy świat. Lubię generalnie jej romanse historyczne, natomiast jako Krentz jest za to dla mnie zbyt odrealniona. Pisałam już w innym wątku (co mnie irytuje) o "kotce burasce" - to właśnie z Krentz było. Od tej pory nie mogłam się skupić na fabule, tylko chichrałam się jak durna, za każdym razem, jak bohaterowie obdarzali się tego typu idiotycznymi zdrobnieniami. Rozumiem jeszcze pieszczotliwe okrerślenie "kociak", "kotku" czy w coś w tym guście, ale "kotka buraska"? Nie wiem, może tłumacz to skopał...

Post przez Fringilla » 19 grudnia 2008, o 19:26

hm, a "kotka buraska" w jakim tytule sie pojawiła?

odrealniona... w sensie: brak realizmu świata przedstawionego? fabuła?

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 19 grudnia 2008, o 19:31

Odrealniona - czyli potwornie naiwna fabuła

A "kotka buraska" znalałam w książce Jayne Ann Krentz "Przygoda na Karaibach". Harlequin kolekcja 2007 r.

Post przez Fringilla » 19 grudnia 2008, o 19:45

czyli "fabulous beast"... muszę zapamiętac i sprawdzić przy okazji Obrazek

Post przez Madlenita » 20 grudnia 2008, o 21:36

A co myślicie o wydaniu Ryzykantki w wydawnictwie "kiosowym"? Ryzykantka i Duma i upszedzenie za niecałe 6 zł. Prawa chyba odkupili od Da Capo?

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 20 grudnia 2008, o 21:48

na stronach Ryzykantki jest napisane, że przygotowano przez Amber na zlecenie Amercom

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do K