Teraz jest 25 listopada 2024, o 01:25

Seriale

Romantyczne – ale nie tylko – opowieści filmowe, serialowe i teatralne
Od filmów kostiumowych po azjatyckie dramy
Na co czekamy, co polecamy, co odradzamy...

Halloween przed ekranem: nasza klasyka

Post przez Kasia » 13 kwietnia 2011, o 10:19

A ogląda ktoś w niedzielne popołudnia na TVP1 Crusoe? To swobodna adaptacja książki Daniela Defoe o przygodach Robinsona i Piętaszka. Akcja zaczyna się od momentu, gdy Robinson już "zagospodarował" się na wyspie i poznał Piętaszka, którego uratował z rąk ludojadów. Jednak wyspa nie jest kompletnym pustkowiem. Już w pierwszym odcinku do brzegu przybijają piraci poszukujący skarbu...
Mnie bardzo się podoba odtwórca tytułowej roli Philip Winchester. Ma taki seksowny lekko krzywy zgryz... :D Przy czym podoba mi się tylko w tym serialu. Przeglądając zdjęcia z innych jego filmów, już nie specjalnie. Jednak stylizacja swoje robi.
A serial? Fajna przygodówka.

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 13 kwietnia 2011, o 12:04

"Licencja na wychowanie" spada z anteny. Oznacza to, że Jolanta Fraszyńska (43 l.) i kilkoro jej znajomych z planu z dnia na dzień straciło pracę. Wszystko przez nową strategię TVP2

Choć TVP 2 nie wydało jeszcze oficjalnego oświadczenia, Fakt dowiedział się, że sprawa jest przesądzona. Potwierdza to odtwórczyni głównej roli. – Serial był rewelacyjny i jest mi przykro z tego powodu, że już go nie będzie – mówi Fraszyńska. Ale prawa rynku są nieubłagane. Widownia zaczęła odpływać do innych produkcji. W dodatku w TVP 2 ktoś stwierdził, że teraz stacja będzie promować inną produkcję.

Co prawda „Licencja na wychowanie” cieszyła się całkiem sporą sympatią widzów, jednak plotkuje się, że stacja stawia teraz na serial „Rodzinka.pl”. Wraz z Fraszyńską pracę stracili Joanna Orleańska (37 l.), Dariusz Wiktorowicz (46 l.) oraz Cezary Kosiński (38 l.). Ostatni odcinek serialu zostanie wyemitowany jeszcze w tym miesiącu.
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 13 kwietnia 2011, o 22:23

czytałam to na pudelku, mam nadzieję że to plotka :smutny:

Post przez Justyna » 14 kwietnia 2011, o 16:09

oj chyba nie plotka

Post przez joakar4 » 16 kwietnia 2011, o 21:58

no niestety nie, w programie telewizyjnym już go nie ma w planach na przyszły tydzień.
Inie widziałam ostatniego odcinka :(

Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...

Post przez Jadzia » 16 kwietnia 2011, o 22:29

A ja widziałam, całkiem przypadkiem, sam koniec. I mogę ci powiedzieć co było na samym końcu ;)
Czytam romanse - mój blog z recenzjami. Recenzjami romansów, oczywiście.

Smoki były idealnym środkiem antykoncepcyjnym, ponieważ raz skonsumowana dziewica już nigdy nie była płodna.

ObrazekObrazek
by Agrest

Post przez joakar4 » 16 kwietnia 2011, o 23:08

koniec też widziałam :wink:

Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...

Post przez Jadzia » 16 kwietnia 2011, o 23:14

Wiesz, aż mi przyszło do głowy, że to jest ten typ końca odcinka, po którym następuje koniec aktualnego sezonu, ale nawet mi do głowy nie przyszło, że zamierzają całkiem go zdjąć... szkoda, bo czasem fajnie było spojrzeć. Wcześniej widziałam odcinek, co chłopaki małe chodzili przed księdzem po kolędzie i ludzie po kolei zabijali Bartka, chciało go UFO porwać i natrafili na śmierć z kosą :rotfl:
Czytam romanse - mój blog z recenzjami. Recenzjami romansów, oczywiście.

Smoki były idealnym środkiem antykoncepcyjnym, ponieważ raz skonsumowana dziewica już nigdy nie była płodna.

ObrazekObrazek
by Agrest

Post przez joakar4 » 16 kwietnia 2011, o 23:22

Ja też myślałam, że będą to dalej kręcić, bo gdzieś czytałam, że jak Ryszard straci pracę to Roma założy z siostrą firmę cateringową, a tutaj tego jeszcze nie było :roll:

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 18 kwietnia 2011, o 09:08

Będzie drugi sezon "Przepisu na życie" :byebye:

Przepis na życie, nowa produkcja TVN, miał być hitem wiosennej ramówki stacji. Serial z Magdaleną Kumorek, Borysem Szycem i Lesławem Żurkiem w rolach głównych jak na razie spełnia oczekiwania jego twórców i rokuje bardzo dobrze. Tak dobrze, że już zadecydowano o tym, że powstanie drugi sezon.

Jak do tej pory oglądalność Przepisu na życie kształtuje się na średnim poziomie 3,06 miliona widzów, co daje TVN-owi pozycję lidera w niedzielę wieczorem. Wygrywa zarówno z TVP, której obydwa kanały prezentują wtedy filmy fabularne, jak i z Polsatem, który emituje serial Kości.

Jesteśmy bardzo zadowoleni z wyników pierwszej serii - mówi w rozmowie z Wirtualnymi Mediami Bogdan Czaja, zastępca dyrektora programowego stacji. Nic więc dziwnego, że znana do tej pory z osiągnięć aktorskich Agnieszka Pilaszewska pracuje już nad odcinkami kolejnego sezonu.

To zapewne zadziała na nerwy Joannie Brodzik - TVN chce zrobić z Kumorek swoją nową gwiazdę, jak przed laty Brodzik dzięki serialowi Magda M. Aktorka nie może sobie chyba wybaczyć, że zbyt długo namyślała się, czy przyjąć propozycję udziału w Przepisie na życie. Przypomnijmy: Kumorek zastąpi Brodzik?
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez mewa » 18 kwietnia 2011, o 09:38

oglądam ;)

Post przez Liberty » 18 kwietnia 2011, o 09:54

Dzisiaj pierwszy odcinek "Gry o Tron" na HBO. Ponoć będzie odkodowany. Trzeba będzie to sprawdzić :D Godzina emisji 22.00.

Post przez Jane » 18 kwietnia 2011, o 12:49

Gra o Tron podobno świetna! Moja szefowa była na pokazie przedpremierowym pierwszego odcinka! Ponoć warto!
"Whatever I do, it's just got to be you
My life has just begun
I finally found someone"

Post przez Kat » 18 kwietnia 2011, o 12:59

jesli przepis na życie będzie z odcinka na odcinek zabawniejszy, to rozumiem pomysł drugiego sezonu. a jak na razie serial jest przeciętny. chociaz interakcje szyca z kumorek sa zabawne :) no i babcia wygrywa :D
ObrazekObrazek Obrazek

Post przez Lucy » 18 kwietnia 2011, o 13:04

Ja w dalszy ciągu jestem pod wrażeniem Beaty :rotfl:
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez Kat » 18 kwietnia 2011, o 13:35

ja bylam wczoraj szczęśliwa, że jej nie pokazali :P za to mamuśka i Pola wygrały :D córeczko, tatuś wrócił :rotfl:
ObrazekObrazek Obrazek

Post przez Lucy » 18 kwietnia 2011, o 14:09

Ja sobie już online następny odcinek zobaczyłam , niezła awantura czeka "żabcie" :big:

Post przez Justyna » 18 kwietnia 2011, o 16:14

Ogólnie serial jest ok, ale mnie nadal denerwuje Beata.

Post przez joakar4 » 18 kwietnia 2011, o 21:28

oglądam M jak miłość i strasznie mnie denerwuje ta Natasza :twisted: Po jaką cholerę ona ciągle do tego Kuby wraca :?:

Post przez Justyna » 19 kwietnia 2011, o 12:29

chyba scenarzystom nie wyszła postać, bo ta Natasza jest naprawdę mdła i do niczego

Post przez ladygreen » 20 kwietnia 2011, o 21:44

Dr House już został przeze mnie "przeleciany" :rotfl: Teraz będę oglądać na bieżąco odcinki.
Z ciekawości obejrzałam jeden odcinek Pamiętniki Wampirów - przyznam szczerze, że się od razu wciągnęłam. Oczekiwałam czegoś w rodzaju Zmierzchu i się mile rozczarowałam - ten serial jest lepszy :big: No i takie przystojne wampiry - Pattison wymięka :rotfl:

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 20 kwietnia 2011, o 22:12

jak można "przelecieć" House?..xD właściwie powinnam się zabrać za 7 serie.xD
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez Kat » 20 kwietnia 2011, o 22:25

ja musze nadrobić 6... bo gdzieś na poczatku utknęłam :P a podobno 7 jest fajna :) chociaż do pewnego momentu.
ObrazekObrazek Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 20 kwietnia 2011, o 22:30

Kat weź nie strasz...xD :missdoubt: ja 6 oglądałam pobieżnie.xD ale ostatni odcinek... ah.. genialne..xD
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez Kat » 20 kwietnia 2011, o 22:43

ostatni odcinek jest genialny - akurat też widziałam :) dlatego właśnie 7 część jest taka ciekawa :) ich interakcje są podobno świetne. ale później... :smutny: :smutny:
ObrazekObrazek Obrazek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oglądamy!