Teraz jest 21 listopada 2024, o 16:56

Julie Anne Long

Post przez limonka » 7 marca 2010, o 18:15

W tej trylogii o trzech siostrach podobało mi się zakończenie głównego wątku szpiegowskiego, takie z lekka otwarte. Fajnie pomyślane było. Obrazek

Ulubiona autorka/autor: wiele ich jest ...

Post przez Renata7 » 7 marca 2010, o 18:28

Tak , rzeczywiście widać , że dokładnie przemyślane , a nie odwalone na odczepnego Obrazek

Post przez pinksss » 7 marca 2010, o 18:29

<span style="font-size: 7px; line-height: normal">i złoczyńca uciekł z tą niejednoznaczną damą</span> Obrazek mnie to się akurat podobało Obrazek

Post przez kasiek » 8 marca 2010, o 13:47

Mam <span style="font-style: italic">Skrzydła motyla</span> i się miotam niczym ten karp w brodziku Obrazek (Agaton Obrazek ), czytać alzali nie czytać, bo ktoś cosik źle o tym pisała, a mam Ci ja tyle jeszcze innych rzeczy do przeczytania.

Ulubiona autorka/autor: chase loretta

Post przez olly3 » 8 marca 2010, o 20:54

czytaj, dla mnie najlepsza Long Obrazek

Post przez kasiek » 8 marca 2010, o 21:12

a przeczytam Obrazek

Ulubiona autorka/autor: S. Brown, SEP, J. Quinn

Post przez sunshine » 18 listopada 2010, o 23:01

Byłam tym zaskoczona Obrazek ale to mi się to jednak spodobało Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Jo Putney,Kat Martin,Jude Deveraux,Sandra Brown

Post przez basik » 8 lutego 2011, o 13:29

mnie się Skrzydła motyla niezbyt podobały, tak jak i Dawna miłość też z tego cyklu, najbardziej podobał mi się cykl o siostrach Holt

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 8 lutego 2011, o 13:49

o siostrach Holt chyba jest jej najlepszym
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Ulubiona autorka/autor: Jo Putney,Kat Martin,Jude Deveraux,Sandra Brown

Post przez basik » 10 lutego 2011, o 16:28

no więc gust mi się nie zmienił i Piękna i szpieg czytana po raz drugi dalej mi się podoba

natomiast w jej nowych powieściach bardzo brakuje mi szybkiej akcji, niebezpiecznej intrygi, tajemnic.
Dawna miłość - sam pomysł na książkę bardzo dobry- z więzienia znikają w nieznanych okolicznościach młode dziewczyny ( w tym siostra bohaterki )
Rozalinda i jej dawna miłość starają się je odnależć...początek i koniec w dawnym dobrym stylu, reszta to wspomnienia o ich początkach znajomości, dużo seksu i takie ble, ble...może się to komuś podobać, ja jednak lubię jak akcja ciągle do przodu , a nie tylko w łóżku

Post przez Ajkela » 16 kwietnia 2011, o 19:00

Przeczytałam cały cykl o siostrach Holt. Całościowo mi się bardzo podobał. Najlepsza cześć ostatnia Sekret urodzenia. Jest to najlepsza książka którą przeczytałam od jakiegoś czasu. Dałam nawet 6 na biblionetce. Piękna i szpieg też mi się bardzo podobała. Urocza i nieznośna dostała ocenę tylko dobrą.

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 16 kwietnia 2011, o 19:13

bardzo lubię ten cykl.
dlaczego Urocza i nieznośna dostała tylko 4?
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Post przez sunshine » 17 kwietnia 2011, o 17:28

Też lubię ten cykl ;)
a szczególnie I i II część ;)
kwestia gustu jak widać ;)
Każdy jest jaki jest.
Nigdy nie rezygnuj z własnych pragnień. Inaczej będziesz tego żałować.
Uwierz mi. Moim zdaniem brak Ci odwagi, by przeżywać własne życie. Chcesz rady? Ciesz się życiem, ile tylko możesz.

Prawdziwy facet kocha swoją kobietę w ubraniu, pożąda w bieliźnie, a ubóstwia w jego koszuli. ;)

Post przez Ajkela » 18 kwietnia 2011, o 22:25

Lilia napisał(a):bardzo lubię ten cykl.
dlaczego Urocza i nieznośna dostała tylko 4?

To jest wrażenie ogólne. Czytając ją odnosiłam takie wrażenie, że to nic nowego.

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 7 marca 2013, o 12:46

Obrazek
More than one beautiful woman’s hopes have been dashed on the rocky shoals of Jonathan Redmond’s heart. With his riveting good looks and Redmond wealth and power, the world is his oyster—until an ultimatum from his father and a chilling gypsy prophesy send him hurtling headlong toward a fate he’ll do anything to avoid: matrimony.

Intoxicating, elusive Thomasina de Ballesteros has the bloods of London at her feet. But none of them knows the real Tommy—the one with a shocking pedigree, a few too many secrets, and a healthy scorn for rakes like Jonathan.

She is everything Jonathan never wanted. But on one fateful midnight, he’s drawn into Tommy's world of risk, danger…and a desire he’d never dreamed possible. And suddenly he’s re-thinking everything...including the possibility that succumbing to prophesy might just mean surrendering to love.

Premiera 25.06.2013

I chyba wszystkie wielbicielki autorki wiedzą już o...

Obrazek
Latami wzbudzał strach i fascynację. Lecz ze wszystkich ponurych plotek, które jak cień towarzyszą księciu
Falconbridge, londyńskie salony wierzą święcie w jedną: tylko głupiec ośmieli się stanąć mu na drodze.
A nikt jeszcze nie znieważył go tak jak Ian Eversea...
Książę obmyśla zemstę doskonałą: uwiedzie siostrę Iana. Zdobędzie jej serce, a potem je złamie.
Ale słodka Genevieve skrywa niejedną tajemnicę, co pokrzyżuje plany księcia…

Premiera była 14.02.2013

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Agrest » 7 marca 2013, o 12:49

Zamówione jeszcze w zeszłym roku :evillaugh:
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Post przez Duzzz » 7 marca 2013, o 13:23

Ale chyba dotarło w końcu co? :hyhy:

His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Agrest » 7 marca 2013, o 13:26

Chyba jak to pisałam, to post został zmieniony, bo głowę bym dała, że łabędzi wtedy nie było ;)

Chodziło mi o tę książkę, która wyjdzie w czerwcu, więc niestety jeszcze nie dotarła ;)
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Post przez Duzzz » 7 marca 2013, o 13:30

Tak Agrest masz rację :) Miałam naszej ostatniej nie dodawać, ale jednak postanowiłam dokleić :wink:
Co do książki to jeszcze troszkę i będziesz mieć, ale podziwiam za cierpliwość :hyhy:

Post przez Agrest » 7 marca 2013, o 13:37

Żadna cierpliwość, w Stanach zwykle ogłaszają datę premiery z dużo większym wyprzedzeniem niż u nas, a na bookdepository można bardzo szybko zamawiać w przedsprzedaży, zdążyłam się przyzwyczaić ;) Więc można zamówić z góry książki, co do zakupu których jest się pewnym, a potem tylko przychodzą takie miłe niespodzianki :)

Cierpliwość to jest jak taka dawno zapowiedziana premiera zostaje przesunięta o rok, oo, wtedy smuteczek. Niestety ostatnio tak mi się trafiło.

Emily Byrd Starr

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 11 marca 2013, o 00:46

Okazuje się, że czytałam tej autorki więcej, niż myślałam, ale łatwo ją się zapomina.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Post przez aralk » 11 marca 2013, o 14:14

A ja ją lubię, i wkładam - nie wszystkie tytuły co prawda - do szufladki Do Zapamiętania :)

Post przez Duzzz » 11 marca 2013, o 14:21

I ja mam podobnie jak Aralk :)
Lubię szczególnie cykl o siostrach Holt :D

Post przez Scholastyka » 11 marca 2013, o 17:28

lubię ją... To antydepresant!
Jeśli w powieściach nie będzie wygrywać sprawiedliwość, a miłość kończyc się szczęśliwie, to po co je czytać? Prawdziwe życie zbyt często daje w kość.

Post przez sunshine » 11 marca 2013, o 18:06

Cykl o siostrach bardzo fajny ;)
na odprężenie ;)
Każdy jest jaki jest.
Nigdy nie rezygnuj z własnych pragnień. Inaczej będziesz tego żałować.
Uwierz mi. Moim zdaniem brak Ci odwagi, by przeżywać własne życie. Chcesz rady? Ciesz się życiem, ile tylko możesz.

Prawdziwy facet kocha swoją kobietę w ubraniu, pożąda w bieliźnie, a ubóstwia w jego koszuli. ;)

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do L