Teraz jest 29 listopada 2024, o 10:49

Czatowanie...

Gdzie możecie gadać, o czym tylko Wam się podoba, a na co nie ma miejsca w innych działach?
Tutaj!

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 12 kwietnia 2011, o 23:36

przyznam, że jestem zaskoczona :hahaha:
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 13 kwietnia 2011, o 16:10

Ja też. Dziwny ten ranking, choć sam artykuł bardzo fajnie napisany.

Ulubiona autorka/autor: nie posiadam

Post przez Agaton » 13 kwietnia 2011, o 20:58

Ile razy w życiu człowiek musi się powstrzymywać.

Występek i cnota są takimi samymi produktami jak cukier i kwas siarkowy - Hipolit Taine

Life is tough, but it's tougher when you're stupid - John Wayne

"You're so freaking romantic. I don't know how I keep my pants on." - Abigail Roux, "Fish & Chips"

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 13 kwietnia 2011, o 21:09

ciekawy artykuł :lol:
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Ulubiona autorka/autor: nie posiadam

Post przez Agaton » 13 kwietnia 2011, o 21:27

Ile razy w życiu człowiek musi się powstrzymywać.

Występek i cnota są takimi samymi produktami jak cukier i kwas siarkowy - Hipolit Taine

Life is tough, but it's tougher when you're stupid - John Wayne

"You're so freaking romantic. I don't know how I keep my pants on." - Abigail Roux, "Fish & Chips"

Post przez Kat » 13 kwietnia 2011, o 23:12

DZIEWCZYNY!!! MAM DO WAS OGROMNĄ PROŚBĘ. W SUMIE DO TYCH Z WAS, KTÓRE MAJA KONTO NA FACEBOOKU. CZY MOGŁYBYŚCIE JE WYKORZYSTAĆ I ZAGŁOSOWAĆ NA POLSKĘ?

http://apps.facebook.com/bigbang_globalevent/

jako, że dotyczy to występu zespołu w Europie, to byłabym bardzo wdzięczna, gdybyście zagłosowały :)
ObrazekObrazek Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Anne Bishop

Post przez Tsuki » 13 kwietnia 2011, o 23:16

I ja się do usilnych próśb przyłączam. Będę bardzo wdzięczna, bo potrzebujemy jak najwiecej głosów. :padam:
Aby poznać wartość jednego roku, zapytaj studentów, którzy oblali egzamin wstępny.
Aby poznać wartość jednego miesiąca, zapytaj matki, która urodziła wcześniaka.
Aby poznać wartość jednego tygodnia, zapytaj wydawcę tygodnika.
Aby poznać wartość jednej godziny, zapytaj zakochanych, którzy czekają na to, aby się zobaczyć.
Aby poznać wartość jednej minuty, zapytaj ludzi, którzy przegapili swoją stację jadąc pociągiem.
Aby poznać wartość jednej sekundy, zapytaj kogoś, komu udało się uniknąć wypadku.
Aby poznać wartość jednej milisekundy, zapytaj kogoś, kto podczas Igrzysk Olimpijskich zdobył srebrny medal.
Wskazówki zegara będą wciąż odmierzać czas, dlatego też ceń każdą chwilę.
I traktuj dzień dzisiejszy jak największy dar, który został Ci ofiarowany.

"Yuuki"

Obrazek Obrazek Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 13 kwietnia 2011, o 23:32

a do tego jeszcze Francuzi górą :rotfl:
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 14 kwietnia 2011, o 00:05

A o co chodzi? Link nie chce mi się otworzyć. :(

Post przez Kat » 14 kwietnia 2011, o 00:39

dziwne... mi się otwiera...

to jest oficjalne konto zespołu Big Bang. i jest głosowanie, gdzie mogliby przyjechać. dlatego próbuję skrzyknąć jak największą liczbę osób z facebookiem, żeby pomogli w głosowaniu. co prawda nie wierzę, że to będzie miało jakiś mega skutek, ale zawsze mozna spróbować. niemniej jesli się okaże, że będą mieli koncert w Europie, to a bank jadę :D:D:D
ObrazekObrazek Obrazek

Post przez Kat » 14 kwietnia 2011, o 22:35

Jeszcze raz wklejam link:

http://www.facebook.com/BIGBANG?sk=app_206193956067212

będę bardzo wdzięczna za głosy :)
ObrazekObrazek Obrazek

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 16 kwietnia 2011, o 13:50

http://www.new7wonders.com/community/en ... e_district dziewczynki głosujemy!!

w rankingu jesteśmy z tyłu. do dzieła :!: :!:
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Ulubiona autorka/autor: Jayne Ann Krentz

Post przez Berenika » 17 kwietnia 2011, o 11:51

Zrobione ;)
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 5 maja 2011, o 17:33

http://www.tvn24.pl/12694,1701902,0,1,l ... omosc.html

Jestem ciekawa co dalej ,jakie kroki zostaną podjęte ,ponieważ to nie rozwiązuje problemu. Tak nawiasem mówiąc ,wspominałam już tu ,że jestem bardzo sceptycznie nastawiona na Euro 2012 ? Trzy powody :
1. Kibole - najemy się strasznego wstydu, jeżeli zdarzy się na Euro to samo, co było na meczu Lech -Legia . Nie dadzą nam już żadnych imprez, jeżeli będą robione burdy . A nie wierzę ,że stanie się cud i będzie spokojnie jak na mszy.
2. Z tą grą, co pokazuje nasza reprezentacja nie wyjdziemy nawet z grupy ( a to jest podstawowy cel) . Jasne ,już to widzę :hahaha:
3. Infrastruktura i nie tylko . Czyli jak kibice się tu dostaną ,gdzie będą nocować i jak będą się poruszać .Jakoś tego nie widzę .

Pesymistka wychodzi ze mnie ,ale po tym co się u nas dzieje ,trudno patrzeć inaczej.
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 5 maja 2011, o 19:37

mam to samo zdanie.Co do infrastruktury-nie wierzę w cuda.Nie ma szans,że drogi będą zrobione na czas.Zresztą kilkanaście kilometrów ode nie jest "budowana" autostrada.Od zeszłego roku własciwie nie widać żadnych zmian .Jest tylko coraz większy bajzel i droga krajowa w coraz gorszym stanie-pełna dziur i wybojów.Że o korkach na objeździe nie wspomnę

Post przez Lucy » 5 maja 2011, o 20:37

Ja wiem ,że organizacja takiej imprezy to miał być kop : budowa nowych obiektów, dróg, itd. Wiadomo było ,że pewne rzeczy trzeba zrobić , bo muszą być i koniec. Ale na to trzeba kasy ,no i jeszcze do tego kryzys przyszedł. Czarno to widzę ... :?
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez Agrest » 5 maja 2011, o 20:57

Drogi jak drogi, w Gdańsku się akurat budują i prawdopodobnie będą na czas (a tymczasem my stoimy w korkach między jedną zaspą a drugim wykopem ;) ) Gorzej z drobniejszą infrastrukturą tak naprawdę, miała być pociągnięta linia SKM do stadionu np, a nie została. Generalnie komunikacja miejska :?
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Post przez Tsuki » 5 maja 2011, o 21:21

Lucy napisał(a):Ja wiem ,że organizacja takiej imprezy to miał być kop : budowa nowych obiektów, dróg, itd. Wiadomo było ,że pewne rzeczy trzeba zrobić , bo muszą być i koniec. Ale na to trzeba kasy ,no i jeszcze do tego kryzys przyszedł. Czarno to widzę ... :?

A ja wam powiem jedno, czego zresztą dzisiaj się dowiedziałam na wykładzie z polityki regionalnej, bo pni doktor pokazała nam ciekawe zestawienia. Te tłumaczenia o braku pieniędzy to w większości mit, mamy jeszcze tyle niewykorzystanych środków z Unii (prawie 40 %), tylko że nie potrafimy ich dobrze wykorzystać. Poza tym procedury przetargowe u nas tyle trwają... I to mimo uproszczenia procedur specjalnie dla inwestycji na Euro... To wszystko powoduje, że jesteśmy daleko w tyle z przygotowaniami.

A tak z innej beczki. Mam głupie pytanie, ale od dwóch dni mnie to wkurza, a nie mogę znaleźć przyczyny w ustawieniach. Czy któraś ma pomysł dlaczego w Mozilli częściowo nie działa mi otwieranie nowych kart?? Ani tym plusem w pasku kart, ani ctrl+T, ani plik->nowa karta... Mogę otwierać nowe karty tylko z linków albo kiedy chce otworzyć np. któryś temat forum w nowej karcie i klikam prawym przyciskiem myszki->otwórz odnośnik w nowej karcie... Jeśli macie jakieś pomysły to bardzo proszę o pomoc, bo niby to nic wielkiego, ale momentami mnie strasznie irytuje... :?
Aby poznać wartość jednego roku, zapytaj studentów, którzy oblali egzamin wstępny.
Aby poznać wartość jednej godziny, zapytaj zakochanych, którzy czekają na to, aby się zobaczyć.
Aby poznać wartość jednej minuty, zapytaj ludzi, którzy przegapili swoją stację jadąc pociągiem.
Aby poznać wartość jednej sekundy, zapytaj kogoś, komu udało się uniknąć wypadku.
Aby poznać wartość jednej milisekundy, zapytaj kogoś, kto podczas Igrzysk Olimpijskich zdobył srebrny medal.

"Yuuki"

Obrazek Obrazek Obrazek

Post przez Lorelei » 5 maja 2011, o 22:04

Wcisnęłaś pewnie jakiś skrót na klawiaturze i się wyłączyło :hyhy: Tylko jaki to Ci już nie powiem :P

Post przez Agrest » 5 maja 2011, o 22:12

Tsuki, a masz zainstalowany pasek narzędzi Ask?
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Post przez Wiedźma Ple Ple » 5 maja 2011, o 22:14

w ustawieniach przeglądarki wszystko ok?
możesz ją wypitolić i zainstalować od nowa :)

A ja wam powiem jedno, czego zresztą dzisiaj się dowiedziałam na wykładzie z polityki regionalnej, bo pni doktor pokazała nam ciekawe zestawienia. Te tłumaczenia o braku pieniędzy to w większości mit, mamy jeszcze tyle niewykorzystanych środków z Unii (prawie 40 %), tylko że nie potrafimy ich dobrze wykorzystać. Poza tym procedury przetargowe u nas tyle trwają... I to mimo uproszczenia procedur specjalnie dla inwestycji na Euro... To wszystko powoduje, że jesteśmy daleko w tyle z przygotowaniami.
po co te studia skoro o tym gadają w radiu :big:
ze wskazaniem czyja to wina, w zależności od radia wina leżała po różnych stronach :hahaha:

Post przez Lucy » 5 maja 2011, o 22:43

Tsuki napisał(a): A ja wam powiem jedno, czego zresztą dzisiaj się dowiedziałam na wykładzie z polityki regionalnej, bo pni doktor pokazała nam ciekawe zestawienia. Te tłumaczenia o braku pieniędzy to w większości mit, mamy jeszcze tyle niewykorzystanych środków z Unii (prawie 40 %), tylko że nie potrafimy ich dobrze wykorzystać. Poza tym procedury przetargowe u nas tyle trwają... I to mimo uproszczenia procedur specjalnie dla inwestycji na Euro... To wszystko powoduje, że jesteśmy daleko w tyle z przygotowaniami.

Ale jak już wszystko jest zaklepane i zaczynamy budować ,to i tak umiemy robić sobie pod górkę :hahaha:
http://www.fakt.pl/Drogowcy-kradna-krus ... 768,1.html

Post przez Tsuki » 5 maja 2011, o 23:08

Agrest napisał(a):Tsuki, a masz zainstalowany pasek narzędzi Ask?

Kiedyś przy jakieś aktualizacji mi się zainstalował, ale mam ukryty, bo mi niepotrzebny...

Wiedźma Ple Ple napisał(a):w ustawieniach przeglądarki wszystko ok?
możesz ją wypitolić i zainstalować od nowa :)

Chyba tak, w ustawieniach kart wszystko jest jak było. W ostateczności to zrobię, ale wolałabym tego uniknąć w miarę możliwości.

Wiedźma Ple Ple napisał(a):po co te studia skoro o tym gadają w radiu :big:
ze wskazaniem czyja to wina, w zależności od radia wina leżała po różnych stronach :hahaha:

Ale właśnie o to chodzi, że tutaj są to po prostu obiektywne statystyki. ;) Co do winy... Powiedziałabym, że trosze w przepisach, przedsiębiorstwach, które nie potrafią pogodzić się z przegraną przetargu, przez co przepadają projekty, no i samorządów, bo to one są odpowiedzialne w głównej mierze za spożytkowanie funduszy na infrastrukturę...

Lucy napisał(a):Ale jak już wszystko jest zaklepane i zaczynamy budować ,to i tak umiemy robić sobie pod górkę :hahaha:
http://www.fakt.pl/Drogowcy-kradna-krus ... 768,1.html

No tu mam do powiedzenia tylko jedno. Polacy :rotfl:

"Yuuki"

Obrazek Obrazek Obrazek

Post przez Agrest » 5 maja 2011, o 23:17

Kiedyś przy jakieś aktualizacji mi się zainstalował, ale mam ukryty, bo mi niepotrzebny...

To spróbuj odinstalować, to pierwsza rada pojawiająca się po wyguglowaniu problemu :D

Emily Byrd Starr

Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...

Post przez Jadzia » 5 maja 2011, o 23:22

Wiedźma Ple Ple napisał(a):]po co te studia skoro o tym gadają w radiu :big:

Nie jestem pewna co konkretnie studiuje Tsuki, ale nawet byś nie zgadła, ile się dzisiaj dowiedziałam o transplantologii :look_down:

Na przykład że w Polsce obowiązuje model opt-in w tej kwestii, co oznacza, że w przypadku wypadku każdy niezależnie od woli rodziny może zostać dawcą, chyba że wcześniej wyrazi sprzeciw zgodnie z instrukcją, którą można znaleźć o tu: http://www.poltransplant.org.pl/crs1.html

Albo że najwięcej dawców na MILION mieszkańców jest w Hiszpanii. A wiecie ilu? 34...
Czytam romanse - mój blog z recenzjami. Recenzjami romansów, oczywiście.

Smoki były idealnym środkiem antykoncepcyjnym, ponieważ raz skonsumowana dziewica już nigdy nie była płodna.

ObrazekObrazek
by Agrest

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do O wszystkim innym