Teraz jest 29 listopada 2024, o 10:37

Czatowanie...

Gdzie możecie gadać, o czym tylko Wam się podoba, a na co nie ma miejsca w innych działach?
Tutaj!

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 29 marca 2011, o 16:44

Ja mam szczęście, jeśli chodzi o jajka. Sąsiadka ma kury i sprzedaje po całkiem przystępnej cenie. Bardzo smaczne i zdrowsze niż z tych wielkich hodowli.

Post przez Dorotka » 29 marca 2011, o 17:18

My raz na trzy miesiące mamy jajka prosto ze wsi, które mojemu ślubnemu przywozi wdzięczny pacjent, za to, że parę lat temu w porę wykrył u niego raka, bo u niego na zadupiu leczyli go antybiotykiem. Dziadek do dzisiaj przywozi mojemu mężowi pudło świeżutkich i żółciutkich jajek [zawsze około 80 sztuk] i skrzynkę owoców sezonowych, choć dawno już jest zdrowy. A wtedy to już piekę mu ciasto za ciastem. :wink:

Post przez Kawka » 29 marca 2011, o 17:21

Dorotko, czyli owocna współpraca. A może facet właśnie dla tego ciasta te jajka przywozi? :hyhy:

Post przez Dorotka » 29 marca 2011, o 18:13

Nie mam pojęcia czy on wie, że ja je zużywam do pieczenia ciast, bo jak dotąd to się na moje ciasta nie załapał, czego, jak mniemam, z pewnością bardzo żałuje. :D

Post przez Kawka » 29 marca 2011, o 19:21

Oj, ja roztrzepana, nieuważnie przeczytałam i wyszło mi, że w podzięce za jajka itp. pieczesz dzadkowi ciasta. :rotfl: Wybacz. :padam:

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 29 marca 2011, o 20:50

Ja też tak zrozumiałam :rotfl: Chyba nie tylko Kawka jest dziś roztrzepana :hyhy:

Post przez Sabina259 » 31 marca 2011, o 20:35

Dziewczyny, szukam wierszy dziecięcych, a przynajmniej na poziomie szkoły podstawowej, poetów europejskich o tematyce przyrodniczej, ewentualnie chwalących swój kraj. Nic mi nie przychodzi do głowy, może macie jakieś propozycje?

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 31 marca 2011, o 23:53

kurcze, migocze mi coś z wierszami wydanymi jeszcze za prlu, ale... hm, muszę pomyśleć.
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 1 kwietnia 2011, o 00:10

Sabina259 napisał(a):Dziewczyny, szukam wierszy dziecięcych, a przynajmniej na poziomie szkoły podstawowej, poetów europejskich o tematyce przyrodniczej, ewentualnie chwalących swój kraj. Nic mi nie przychodzi do głowy, może macie jakieś propozycje?

http://wierszykidladzieci.pl/innewierszyki.php
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 1 kwietnia 2011, o 18:32

proponowałabym Gałczyńskiego,Sabino

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 1 kwietnia 2011, o 18:34

ale nie tylko polskich ;)
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Post przez Sabina259 » 1 kwietnia 2011, o 23:46

W tym problem, że nie może to być poezja polska

Post przez Lucy » 2 kwietnia 2011, o 00:27

„śląskość jest po prostu pewnym sposobem odcięcia się od polskości i przypuszczalnie przyjęciem po prostu zakamuflowanej opcji niemieckiej”. ( to z raportu o Rzeczpospolitej J. Kaczyńskiego)

Tego już za wiele ,urodziłam się na śląsku i nie ma żadnej "opcji " niemieckiej. Kaczyński już wcześniej był porąbany ale teraz kompletnie sfiksował . Nie mam nic przeciwko społeczeństwu niemieckim, ale takie porównanie to już przegięcie. Za niedługo okaże się ,że jesteśmy jakimiś agentami niemieckimi...
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez Kat » 2 kwietnia 2011, o 00:50

szpiegami :rotfl: :rotfl:
ObrazekObrazek Obrazek

Post przez Lucy » 2 kwietnia 2011, o 01:29

Taaak tajna misja ... Kaczyńskiemu doprawdy jest potrzebny psychiatryk, a o głosach ze śląska w wyborach, może sobie pomarzyć ...

Post przez Kawka » 2 kwietnia 2011, o 11:06

Taaa, ten człowiek "umie" zjednać sobie ludzi. :rotfl:

Ulubiona autorka/autor: nie posiadam

Post przez Agaton » 2 kwietnia 2011, o 12:16

Zawsze miło dowiedzieć się o sobie czegoś nowego :hahaha: Paranoja absurdem podszyta :hyhy:
Ile razy w życiu człowiek musi się powstrzymywać.

Występek i cnota są takimi samymi produktami jak cukier i kwas siarkowy - Hipolit Taine

Life is tough, but it's tougher when you're stupid - John Wayne

"You're so freaking romantic. I don't know how I keep my pants on." - Abigail Roux, "Fish & Chips"

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 2 kwietnia 2011, o 12:21

Lucy, mamy się ciebie bać? Szpiegujesz nas? :P :hahaha:
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Post przez Lorelei » 2 kwietnia 2011, o 13:38

Ej ja też jestem ze śląska... A temu kurduplowi to normalnie kiedyś coś zrobię :confused: Ja mu dam, porównywać mnie do szwabów :?

Post przez Lucy » 2 kwietnia 2011, o 14:15

Lilia napisał(a):Lucy, mamy się ciebie bać? Szpiegujesz nas? :P :hahaha:

Oczywiście ,że tak :hyhy: wszędzie trzeba mieć wtyczki ,nie ? :hahaha:

Post przez Lorelei » 2 kwietnia 2011, o 14:20

A o siostrze zapomniałaś? :P Że mamy spółkę? :P

Post przez Lucy » 2 kwietnia 2011, o 14:26

I masz babo placek ... jak mogłaś się tak zdekonspirować ?? ja miałam wziąć wszystko na siebie, a ty miałaś dalej szpiegować .Teraz trzeba będzie na nowo szukać rekrutów :mrgreen:

Post przez Dorotka » 2 kwietnia 2011, o 14:29

Nic prostrzego, dziewczyny, tylko wybrać sie pod siedzibę PISu na Nowogrodzkiej, bo tam Jaro bywa prawie codziennie. Widać, że szykuje się do wyborczego boju. I na dodatek chodzi tak zakręcony, że nie patrzy gdzie lezie. Ostatnio wbiegł memu małżowi prosto pod koła i potem przez cały dzień słuchałam, jak to niewiele brakowało do szczęścia, dosłownie tyć tyć. :lol: :lol: :lol:

Post przez Kat » 2 kwietnia 2011, o 15:37

hahahahahaha :rotfl: :rotfl: Dorotka, to się nazywa przezycie...

Lila, a może powinnyśmy sprawdzić, ile szpiegów mamy na forum i jakąś listę stworzyć?? tak w razie czego, żeby wiedzieć na czym stoimy...
ObrazekObrazek Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Terry Pratchett, Janet Evanovich

Post przez Asieńka » 2 kwietnia 2011, o 15:53

A może lepiej pozostać w konspiracji? Będzie bardziej efektywnie :look_down:
"Znasz przypowieść o żabie w śmietanie? Jak dwie żaby wpadły do dzbanka ze śmietaną? Jedna, myśląc racjonalnie, szybko zrozumiała, że opór jest bezcelowy i że losu nie da się oszukać. A może jest jakieś życie pozagrobowe, więc po co się niepotrzebnie wysilać i na próżno pocieszać płonnymi nadziejami? Złożyła łapki i poszła na dno. A druga była na pewno durna, albo niewierząca. I zaczęła się szamotać. Wydawałoby się, po co się szarpać, jeśli wszystko przesądzone? Szamotała się i szamotała... Aż ubiła śmietanę na masło. I wylazła z dzbanka. Uczcijmy pamięć jej towarzyszki, przedwcześnie poległej w imię postępu filozofii i racjonalnego myślenia."
Pod stołem siedział Greebo i mył się językiem. Od czasu do czasu mu się odbijało.
Wampiry wstawały z martwych, z grobów i z krypt, ale nigdy nie zdołały tego dokonać z kota.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do O wszystkim innym