As some might also know, I set pen and paper aside 6 years ago because I was told, flat outright, that my kind of stories were not popular anymore, and I was encouraged to write something with vampires or ghosts or Regency Dukes sipping chocolate out of teacups. Pffffft. I write swashbucklers. I write historical romances with action and adventure and heroes I would like to have lounging in my own bedroom. For six years I’ve waited for my muse to stir again and now, with the ability to write what I want, what my readers enjoy, I, like Connie, feel my muse dancing in the moonlight.
I tak z mojej westernowej trójki pozostaje Osborne, która nie pisze nic. Nie wiem czemu, ale może ona też jak Canham nie miala ochoty się przekwalifikować na londyński sezon
Tak samo wyjaśniła swoje przejście z westernów (no może nie do końca, ale americana, początek XX wieku) na współczesność Pamela Morsi, to akurat wciąż widnieje na jej stronie.
Ja się o Brockway o tyle obawiam, że jej ostatnie książki były dość słabe. I kolejny minus - raczej tych ebooków nie zobaczymy w języku polskim. Polscy wydawcy kupują raczej tytuły wyd. na papierze.
Brutalna prawda Robards napisał(a):Niemożliwe jest wymazanie przeszłości. Można ją jedynie pogrzebać i mieć nadzieję, że pozostanie głęboko zakopana. Niestety stare sekrety uparcie czekają na odkrycie.
Młoda, piękna Lisa pracuje w biurze prokuratora okręgowego. Podczas porządkowania dokumentacji starych nierozwiązanych spraw odkrywa akta, które wstrząsają posadami jej świata. Przed dwudziestu ośmiu laty zniknęła czteroosobowa rodzina: małżeństwo z dwojgiem dzieci. Kobieta na zdjęciu do złudzenia przypomina Lisę, a mała dziewczynka mogłaby być jej bliźniaczą siostrą. Lisa Shewmaker nie ma czasu otrząsnąć się ze zdumienia i przystąpić do odkrywania własnej przeszłości, ponieważ niemal natychmiast zostaje wplątana w serię niebezpiecznych wydarzeń. Podejmuje decyzję zawierzenia swoich kłopotów nowemu pracodawcy, Scottowi, co zupełnie zmienia ich relację…
We dwoje usiłują rozwikłać przerażającą sieć kryminalnych powiązań, które mogą zrujnować życie Lisy lub całkowicie ją go pozbawić…
Powrót do Wiadomości i publicystyka
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość